Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Саня..doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
100.86 Кб
Скачать

4. Панелі інструментів

Панелі інструментів дозволяють організувати команди Microsoft Excel так,щоб їх було легко знайти і використовувати. Панелі інструментів можна настроювати: додавати і видаляти меню і кнопки, створювати нові панелі інструментів, а також відображати, приховувати і переміщати існуючі панелі інструментів. У попередніх версіях Microsoft Excel панелі інструментів могли містити тільки кнопки. Тепер вони можуть містити кнопки та/або меню.  Головне меню - це спеціальна панель інструментів, розташована у верхній частині екрана, яка містить такі меню, як Файл, Виправлення і Вид. За замовчуванням головне меню містить команди, призначені для роботи з листами. При роботі з листом діаграми або впровадженої діаграмою замість нього відображається головне меню діаграм. Налаштування головного меню здійснюється точно так само, як і будь-який інший вбудованої панелі інструментів, наприклад, у головне меню можна додавати і видаляти кнопки і меню.

При виборі меню відображається список команд. Поруч з деякими командами відображаються відповідні їм значки. Щоб спростити доступ до команди,створіть для неї кнопку (з тим же значком), перетягнути її на панель інструментів при відкритому діалоговому вікні Настройка.  При виході з Microsoft Excel зміни, внесені користувачем в меню і вбудовані панелі інструментів, панелі інструментів, створені користувачем, а також які відображаються на момент виходу з програми панелі інструментів зберігаються у файлі настройок панелей інструментів папки Windows. Цей файл має ім'я імяпользователя8.xlb, де імя пользователя являє собою ім'я реєстрації користувача в Windows або в мережі. Якщо комп'ютер не підключений до мережі або його налаштування такі, що при вході в систему не слід вказати ім'я користувача, файл налаштувань має ім'я excel8.xlb.  Збережена в цьому файлі конфігурація панелі інструментів використовується за замовчанням при кожному запуску Microsoft Excel. При частому використанні певного набору панелей інструментів доцільно зберегти необхідну конфігурацію в окремому файлі, що позбавить від необхідності щоразу виконувати відповідні налаштування.

Створені або налаштовані панелі інструментів можуть бути використані для будь-яких книг в системі користувача. Щоб користувацька панель інструментів завжди використовувалася з певною книгою, слід вкласти цю панель в книгу Excel.

5. Вікно діалога.

Для виконання деяких команд потрібно вводити допоміжну інформацію. Так, для виконання команди Файл/Открыть необхідно вказати дисковод, каталог та ім'я файла. Для введення такої інформації використо­вуються вікна діалогу.

Вікно діалогу містить ряд елементів: кнопки, списки, прапорці, пере­микачі, рядки введення. Ці елементи розміщуються за тематичними групами, які називають полями. Групи мають заголовки, що закінчуються двокрапкою. Перехід від групи до групи здійснюється або за допомогою миші, або при: натискуванні клавіші [ТАВ].

В разі введення допоміжної інформації у вікно діалогу здійснюється вста­новлення прапорців і перемикачів, вибір елементів із списка, введення і редагування тексту в полях введення.

В правій частині або внизу вікна розміщені кнопки управління діалогом. Кнопка ОК (клавіша [Enter]) закінчує діалог з підтвердженням усіх змін, після цього Word виконує команду.

Кнопка ОТМЕНА (клавіша [Esc]) анулює всі зміни; діалог закінчується, але відповідна команда не виконується.

Крім кнопки ОК і ОТМЕНА в цьому вікні залежно від призначення конкретного вікна можуть бути й інші кнопки управління діалогом.

Вікна діалогу також мають поля, назви яких закінчуються трикрапкою. При вибиранні такого поля розкривається наступне вікно, в якому також можна встановити певні параметри.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]