Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
met_kur_pr.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
15.08.2019
Размер:
2.42 Mб
Скачать

4 Рекомендована література

Основними навчальними посібниками при виконанні проектів асинхронних машин є підручники “Проектирование электрических машин” [1,2,3], в яких розглянуті конструкції машин і наведена методика їх проектування. Для більш глибокого вивчення матеріалу слід використовувати також й іншу спеціальну літературу [10,11]. В [4,5] наведені технічні дані й описані особливості конструкції і області застосування електричних машин, класифікація, системи їх охолодження, типи конструкцій обмоток, наведені методи випробувань електричних машин, основні відомості по стандартизації в електромашинобудуванні, питання надійності, організації технічного обслуговування та ремонту електричних машин.

Довідковий матеріал з обмоткових даних і розмірів активних частин асинхронних двигунів серії 4А і АІ [4,5,6,9,10] пропонується використати для порівняння з результатами, отриманими при виконанні курсового проекту. В [6] розглянуті особливості конструкції і проектування асинхронних двигунів серії АІ.

Основні принципи синтезу конструкції асинхронного двигуна при вибраних розмірах розглянуто [5,6]. При розробці конструкції можна керуватись (користуватись) кресленням асинхронних машин, близьких за потужністю та габаритами до проектних завдань і їх деталей [4,5,8]. Необхідно більш докладно познайомитись з конструкцією ізоляції і ізоляційними матеріалами, які застосовують в асинхронних двигунах різних потужностей і напруг.

5 Вказівки щодо оформлення

Пояснювальна записка виконується на стандартних аркушах паперу формату А4 і брошурується разом з рисунками. Зворотна сторона аркушів не використовується. Оформлення пояснювальної записки згідно [13].

Титульний лист до записки складається згідно з формою додатку Е. Під назвою проекту повинне бути розміщено кодування виробів за класифікатором ЕСКД, наприклад

ГКІЮ. 522263. 003 ПЗ,

де 522263 - код класифікаційної характеристики - шестизначне число, складене з шести цифр , що послідовно позначають клас (два знаки), підклас (один знак), групу (один знак), підгрупу (один знак) та вид (один знак), що привласнюють виробу за класифікатором ЕСКД згідно правилам кодування виробів. Для асинхронних двигунів клас 52. Останні чотири цифри студент повинен знайти самостійно в бібліотеці університету (к.511);

003 – номер варіанту завдання на курсовий проект;

ПЗ – пояснювальна записка.

На другому листі – типографський бланк завдання, який видається керівником на початку роботи, повинно бути розміщене завдання на проект на одному боці та календарний план виконання окремих розділів – на другому боці. Так як бланк завдання двохсторонній, він враховується як дві сторінки при загальній нумерації сторінок пояснювальної записки. Далі наводиться реферат, зміст, перелік умовних позначень, одиниць, скорочень та термінів і текст записки. В кінці записки вміщується список використаної літератури, причому на кожну з наведених в списку книжок або статей повинно бути посилання у тексті. Сторінки записки необхідно пронумерувати, рисунки (ескізи, графіки) виконати на окремих аркушах.

У тексті записки потрібно уникати багатослівних пояснень і загальних роздумів. Необхідні в ході розрахунку пояснення й обґрунтування потрібно давати коротко і ясно. При запису розрахунків потрібно обов’язково спершу привести розрахункову формулу, а потім ту ж формулу з заміною символів відповідними числами і, на кінець, чисельний результат – з зазначенням розмірності. В кінці записки додається специфікація до складального креслення (див. додаток Ж), на якій номер сторінки не ставиться й не включається до їх загального числа.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]