Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Практ_лаб_инд.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
14.08.2019
Размер:
100.86 Кб
Скачать

7. Теми лабораторних занять

з/п

Назва теми

Кількість

годин

1

Реклама в системі маркетингу (життєвому циклі товару) та маркетингових комунікацій.

2

2

Психологія мотивації в рекламі інформаційної продукції

2

3

Копірайтинг. Створення рекламного тексту.

2

Лабораторна робота № 1

Тема: Реклама в системі маркетингу (життєвому циклі товару) та маркетингових комунікацій

Мета:

  • проаналізувати готову рекламну продукцію;

  • здобути практичний досвід роботи із оригінальними зразками рекламної продукції.

Завдання:

  1. Протягом тижня підібрати із засобів поширення інформації приклади (3-5 шт.) рекламних продуктів, які представляють споріднені товари одного виробника.

  2. Виявити ознаки фірмового стилю в низці рекламних звернень, які представляють споріднені товари одного виробника (логотип, колір, слоган, персонаж, графічні та звукові елементи, символіка тощо).

  3. Визначити, у чому полягає унікальність рекламованого товару (торгової марки). Що виокремлює рекламований товар (торгову марку) порівняно з іншими?

  4. Що, на Ваш погляд, робить аналізовані рекламні звернення ефективними? Те, що забезпечує емоційний зв’язок із споживачем для створення іміджу торгової марки (емоційний тип аргументації), чи те, що несе інформацію про унікальні якості товару (логічний тип аргументації)? Порівняйте дібрані рекламні звернення.

  5. Чи є в аналізованих рекламних зверненнях спроба прорекламувати («продати») щось значно більше, ніж позитивні якості (функції) товару? Якщо так, проаналізуйте, що саме рекламується, з якою метою. Чи пов’язано це із маркетинговою концепцією?

  6. На реалізацію яких потреб споживача спрямовані пропозиції, висловлені в аналізованих рекламних оголошеннях?

  7. Спробуйте визначити (спрогнозувати), на якій стадії життєвого циклу товару знаходиться рекламований об’єкт? Яким чином це впливає на зміст рекламної продукції?

  8. Які комунікативні стратегії й тактики використані авторами рекламних оголошень? За допомогою яких мовностилістичних засобів реалізуються комунікативні тактики?

  9. Виявити та проаналізувати у рекламному продукті домінуючі та допоміжні зображальні (візуальні) засоби впливу на споживача та їх функції (колір, символіка, персонажі, малюнки, фотографії тощо та принципи їх ефективного комбінування).

Висновки:

Зробіть висновок про специфіку позиціонування рекламованих товарів обраного вами виробника, про особливості представлення фірмового стилю компанії у рекламних зверненнях.

Лабораторна робота № 2

Тема: Психологія мотивації в рекламі інформаційної продукції

Мета:

  • проаналізувати готову рекламну продукцію;

  • здобути практичний досвід роботи із оригінальними зразками рекламної продукції.

Завдання:

  1. Протягом тижня підібрати із засобів поширення інформації приклади (3-5 шт.) готової рекламної продукції, яка представляє однотипні товари різних виробників.

  2. Порівняти готову рекламну продукцію, яка представляє однотипні товари різних виробників, описати:

    1. спільні риси рекламних продуктів, обумовлені типом товару;

    2. спільні риси рекламних продуктів, обумовлені специфікою споживацької аудиторії;

    3. відмінності у рекламних продуктах, пов’язані із оригінальністю творчих рішень рекламодавця, унікальністю торговельних пропозицій.

  3. Визначити тип рекламних текстів відносно до рекламного тексту-прототипу. Доведіть свою думку.

  4. Порівняти рекламні тексти, спираючись на формулу AIDA, опишіть особливості впливу кожного з них на потенційного споживача. Яким чином реалізується кожний із компонентів класичної формули поетапного впливу рекламного тексту на психіку людини AIDA в описуваних рекламних текстах?

  5. Виявити та описати наявні (якщо є) у кожному з рекламних звернень специфічні способи стимулювання запам’ятовування рекламної інформації.

  6. Проаналізувати рекламні тексти з огляду на використання мовностилістичних засобів.

  7. Виявити та проаналізувати у рекламному продукті домінуючі та допоміжні зображальні (візуальні) засоби впливу на споживача та їх функції (колір, символіка, персонажі, малюнки, фотографії тощо та принципи їх ефективного комбінування).

Висновки:

Зробіть висновок про представлення спільних та відмінних рис однотипних товарів різних виробників у рекламній продукції, специфіку позиціонування рекламованих товарів, про особливості представлення фірмового стилю компанії у рекламних зверненнях.

Лабораторна робота № 3

Тема: Копірайтинг. Cтворення власного рекламного продукту

Завдання:

  1. Створити рекламу інформаційного продукту

  2. Попередньо змоделювати, яка ситуація на ринку.

  3. Визначити, що є рекламним продуктом.

  4. Визначити потенційну цільову аудиторію, довести доцільність типу аргументації для цієї аудиторії, вибору вербальних і невербальних структурних елементів реклами.

  5. Хто є конкурентом?

  6. Якими аргументами можна захопити ринок? Визначити основну ідею рекламного повідомлення. В чому її унікальність?

  7. Вибрати спосіб передачі рекламного звернення (преса, зовнішня реклама, радіо, Інтернет тощо), аргументувати свій вибір. Прорахувати витрати на рекламу.