Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Європейський регіон.docx
Скачиваний:
1
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
26.31 Кб
Скачать

Західна Європа

Країни даного субринку Європи користуються найбільшою популярністю на ринку туристичних послуг. Західна Європа - традиційний туристичний район світового рівня, індустрія туризму якого пропонує високоякісний і різнохарактерний туристичний продукт - від пляжно-купального відпочинку і гірськолижного туризму до паломництва й екологічних турів.  Висока матеріальна і духовна культура, яка проявляється у вмінні оптимально організувати життєвий простір, розмаїття природи і "старого каміння", узвичаєна століттями система гостинності, високі гарантії особистої безпеки, політична стабільність, міжособистісна, міжетнічна і міжконфесійна толерантність, можливість вільного перетину державних кордонів перетворили Західну Європу на взірцевий туристичний простір. Безперечне лідерство за багатством туристичних ресурсів, їх різноманітністю і залученням до використання належить Франції та Німеччині. 

Австрія займає 5 місце в Європі за популярністю у туристів.

Великобританія займає друге місце серед країн Західної Європи за популярністю у туристів.

Найбільш поширеним видом відпочинку в даній країні є культурні подорожі до столиці країни. Німеччина є третьою країною Західної Європи за популярністю серед туристів. У зимовий період найбільшим попитом користуються різдвяні та новорічні тури, а також гірськолижний відпочинок.Крім того, Німеччина, яка знаходиться в центрі Європи, є для молоді ідеальною країною для навчання. Тут діє 80 університетів та більше 130 вузів, які дають чудові можливості для отримання безкоштовної освіти.

Автобусні подорожі на європейському туристичному ринку

Автобусні подорожі є порівняно молодим видом туризму. Початок його розвитку можна віднести до 70- х років, коли було створено першу міжнародну лінію автобусного обслуговування Лондон ― Дублін ― Голуей, організатором якої була ірландська фірма “СІЕ”.

У 1986 р. було сформовано раду “Євроліній”, куди ввійшли 33 європейські партнери. Зараз вона обслуговує 250 маршрутів по всій Європі. З 1992 року “Євроліній” стали працювати і в Східній Європі. В принципі в Європі існує три види автобусного туризму: 1) подорожі на рейсових автобусах у відповідності з розкладом та по фіксованим маршрутам; 2) подорожі на “човникових” автобусах; 3) спеціальні рейси, які включають цілий спектр різноманітних послуг. Протягом всієї подорожі група використовує один і той же автобус. Після закінчення подорожі група повертається на місце відправлення. 

Ринок річкових круїзів в Європі

Річковий туризм є ідеальним засобом для ознайомлення з Європою. Даний туристичний продукт має певні труднощі у завоюванні широкого ринку, головна з яких ― висока ціна. Однак, не дивлячись на це, він досить добре просувається на європейському туристичному ринку і попит на нього зростає. Основними споживачами річкових круїзів є особи літнього віку. Основну частку клієнтів річкових круїзів становлять американці, французи, німці, швейцарці, голландці. 

Головними річками, по яких організуються круїзи в Європі, є Дунай, Рейн, Сена, Рона, Ельба, канал Майн – Дунай, по якому можна потрапити через Франкфурт – на – Майні до Вени.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]