Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
англ.язпр 2-6.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
13.08.2019
Размер:
55.75 Кб
Скачать

2. Подивіться в структурі ділового листа

Структура листа 1. Відправник адресу / дата. 2. Усередині адреса (адреса одержувача). 3. Увага лінії. 4. Привітання. 5. Тіло листа. 6. Безкоштовний близько. 7. Підпис.

5. Прочитайте та обговоріть структуру наступний лист з даної звітності і правил.

Д. Кларк, менеджер з продажу, Priston & Co Ltd, 28 Коласа суд Північної Мідлтаун, штат Нью-Джерсі 07734 США Наше посилання: MP / NK 5 березня 2001 Шановний пан Кларк, Спасибі за вашу пропозицію 3-го березня.

Ми приємно здивовані якістю вашого товару, але вважають, що ціна досить висока. Ціни вказані інші дуги постачальників, в середньому, на 10% нижче. Тим не менш, з урахуванням високої якості вашої продукції, ми готові піти на угоду з вами, якщо вам переглянути свої ціни. Якщо знизити ціну на 5%, ми будемо ставити для того, щоб близько 10.000 пунктів. Ми сподіваємося, що у зв'язку з розміром порядку ви побачите спосіб зробити цю поступку. Ваш швидку відповідь буде високо оцінений. З повагою, Майк Парсонс

Менеджер з продажу

6. Дайте відповідь на питання.

1. Хто посилає листи? 2. Хто приймає це? 3. Що таке відкриття фразу? 4. Компанія готова придбати товар, чи не так? 5. Яка його вимоги? 6. Яка кількість це готові купити? 7. Як ви думаєте, варто піти на цю поступку? 8. Що таке закриття фразу?

7. Перекласти на англійську мову.

1. We have received your letter dated September 13, 2002. 2. Thank you for your letter of commitment from March 1. 3. I am sending you this letter with a request to send a catalog of your products. 4. We are ready to cooperate with you. 5. We want to buy such products. 6. The company has the exclusive right to manufacture these products.

9. Дайте відповідь на питання:

1. Як покупці просять в їхній лист-запит? 2. Те, що кількість товару вони не вимагають? 3. Те, що умови оплати у покупців пропонуєте?

10. Заповніть пропуски займенниками: хто, ніхто, ніхто, все, що завгодно, то нічого, все

1. Питання в тому, чи не важко і ... може на нього відповісти. 2. ... називали вчора, але він не залишив повідомлення. 3. Може ... мені допомогти? 4. Це занадто пізно. Я думаю, що ... в офісі зараз. 5. Існує ... Цікаво в цьому листі. 6. Є ... тут, хто знає англійську? 7. Ви повинні знайти ... , які можуть запропонувати його вам. 8. ... знав, що час брифінгу. 9. Будь ласка, напишіть нам, якщо Ви хочете замовити ... інше. 10. Існує ... в офісі. Я не знаю його. 11. Будь ласка, розкажіть ... про ваших зобов'язань. 12. Є ... Ви хочете мені запропонувати? 13. У нас є ... Нове в нашому каталозі. 14. Існує ... Цікаво в цьому реченні.

11. Вивчення нових прислів'їв бізнесу:

■ людина відома компанії, яку він тримає. ■ В іншому випадку планувати планує на провал. ■ З тих, кому дано багато, багато не очікується. ■ Якщо умовного способу, і пучки були каструлі і сковорідки не було б роботи ремісників. ■ Гроші не можуть купити все, але все потрібні гроші. ■ Не допускайте, щоб права рука знає, що робить ліва. * Не тільки перед світанком люди сплять краще за все, не раніше люди старіють вони стають мудрими.

Практичне заняття №6

Види ділових листів. Існують різні види ділових листів, які використовуються для різних цілей. Вони діляться на два типи: бізнес вид бізнесу і бізнесу клієнтів типу. Бізнес для бізнесу типів призначені для компаній зв'язку. Приклади: • Оцінка лист - лист подяки і вдячності за допомогою розширеної, або хороша угода. Дякую вам, - це лист з вдячністю. Поздоровлення - це лист, в якому хвалить одержувача за добре виконану роботу. Лист визнання - письмову заяву про визнала зусилля схожі на вдячність лист. Довідка - це лист характеристики. Цей лист створення Характер людини бути прийнятим на роботу. Рекомендація - це схвалення листа, щоб найняти одну людину. Симпатії лист - це лист із співчуттями особи чи сім'ї. Запрошення - це лист переконати людину або компанії приєднатися до події або події. Акредитив - це шлях схвалення певних бізнес, щоб вважатися кредитної позики. Лист інтересів - відповідь на запрошення, що підтверджує наявність на події / раз. Бізнес меморандум - зауважує які поширюються на співробітників. Вони нагадування про діяльність компанії, або відчувати раптові зміни в компанії. Бізнес введення - це зроблено, щоб ввести новий бізнес для читачів. Бізнес лист - лист, в якому йдеться про плани на бізнес. Пожертвування лист - лист з проханням про пожертвування. Припинення лист - більш відомий як заяву про відставку. Це означає бажання когось залишити роботу на постійній основі. Бізнес для клієнта літери: Вітальний лист - вітає клієнта і дякує йому за вибір компанії. Подячний лист - подяка клієнта за те, що бізнес з компанії. Апологія лист - просить клієнта на роздуми, і приносить свої вибачення за не в змозі забезпечити. Колекція лист - зауважує видатний платежів. Рахунок шаблон листи - це попросити клієнта вказати рахунок число їх операцій.

• Лист-запрошення - запрошує клієнтів приєднатися до певної збору. • Маркетинг Лист - це про те, що нові продукти компанія буде надавати рано чи надання в даний час. «Відмова Лист - це про те, відмова від запиту клієнта. Ділові листи, мають формальний характер в письмовій формі. Дотримуйтесь форматів строго. Будьте короткими, чіткими і прямими до суті.

Пропозиція. Види пропозицій

Пропозиція (цитата) є заява Продавці зазвичай у письмовій формі висловити своє бажання продати товар. Пропозиції, як правило, включає наступну інформацію: - Опис пропонованого товару (якість, кількість); - Докладні ціни, знижки та умови платежу; - Дата або час і місце доставки. Є два види пропозицій. Безкоштовний пропозицію було прийнято, коли продавець пропонує товар постійним клієнтам, не чекаючи запиту і відправляє цитата для тих, хто може бути зацікавлений у товарі. Ці пропозиції були раніше називалася пропозиції без зобов'язань. Там має бути вказівка ​​на таку пропозицію, що вона поставлена ​​в залежність від товарів будуть доступні, коли порядок отримання. Відкриття фрази у вільному пропозиції можуть бути: "Ми думаємо, Вам буде цікаво в даному реченні на товари» або «Ми з задоволенням огороджувальних наш новий каталог (або прайс-лист нашої продукції)". Фірма пропозицію обіцянкою постачати товари на умовах, зазначених (тобто у встановлені ціни і протягом зазначеного періоду часу). Ця обіцянка може бути виражене в листі, в наступних словах: "Ми вам тверде пропозицію на поставку в середині травня за ціною цитує" або в деяких інших слів, як: «Пропозиція дійсна тільки при прийнятті протягом чотирнадцяти днів" або "Пропозиція буде дійсно для прийняття до п'ятнадцятого січня". Продавці зробити тверде пропозиція має право в будь-який час, перш ніж вона була прийнята. На практиці, однак, не продавець буде ризикувати своєю репутацією, зняти свою пропозицію до встановленого часу.

2. Читайте один з прикладів ділового листа. Держава, до якого типу він належить. Джексон і милі 118 Ріджент-стріт Лондон WIC 37D Британія 28 жовтня 2000 Ховард і PRATT Жіночий одяг 306, 3 Авеню Чикаго, 111,60602 США

Шановні пані та панове,

Ми раді зробити Вам пропозицію фірми з приводу нашої продукції в розмірі вам потрібно. Практично всі моделі можуть бути отримані і можуть бути доставлені до вас в кінці листопада. Всі інші моделі суконь можуть бути поставлені в середині грудня 2000 року відповідно до нашими отримання замовлення до 15 листопада. Якщо ви віддаєте перевагу товари, що перевозяться повітряним транспортом вантажів, такий вантаж стягується додатково по фактичній вартості.

З повагою,

D.A.Leary

менеджер

експортний відділ

Продавці

  1. Дайте відповідь на питання. 1. Коли можна Продавця поставити товар Покупцю? 2. Коли можна продавців поставляти всі інші моделі суконь? 3. Що оплачується додатково до вартості?

5. Вправа граматики. Заповніть пропуски займенниками: багато, багато, мало, мало, мало, мало. 1. Чи буде він брати ... час, щоб відповісти на цей лист? 2. Ми надаємо клієнтам ... каталоги нашої продукції. 3. У нас було ... часу, тому ми не могли підготувати товар до відвантаження. 4. Ваше замовлення буде отримувати ... увагу. 5. Мені тут подобається. Залишимося тут ... більше. 6. Вона написала нам ... листи з-за кордону. 7. Був ... цукор в миску, і ми повинні були покласти ... цукор там. 8. Я знаю французьку ... і я можу допомогти вам з перекладом цього тексту. 9. Спасибо! ... 10. Я хочу сказати ... слова про мою поїздки. 11. Будь ласка, не запитуйте ... питання. 12. Як ... гроші у вас є? 13. Ми зазвичай проводимо ... гроші на рекламу. 14. ... В цій роботі було надто складно для мене. 15. Були ... нові замовлення, і ми провели ... час виконання ним. 6. Вивчення нових прислів'їв бізнесу: ■ Нічого успішно, як успіх. ■ Наша найбільша слава не в ніколи не падає, але в зростанні кожен раз, коли ми падаємо, ■ Харчування як правило, корумповані, абсолютна влада розбещує абсолютно. ■ Рим був побудований не за один день. ■ Не пропустіть можливість за бороду, бо це лисий позаду. ■ продати людині рибу, він буде ситий один день, навчи людини ловити рибу, ви зіпсувати прекрасні можливості для бізнесу. ■ Вчителі відкрити двері. Ви вводите самостійно.