Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
МЕТОД ДО КУРСОВОЇ.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
12.08.2019
Размер:
586.75 Кб
Скачать

71

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ЗАПОРІЗЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ ДО ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ З КУРСУ «ОСНОВИ МЕНЕДЖМЕНТУ» ДЛЯ СТУДЕНТІВ СПЕЦІАЛЬНОСТІ “МЕНЕДЖМЕНТ ОРГАНІЗАЦІЙ ” ВСІХ ФОРМ НАВЧАННЯ (ДЕННЕ, ЗАОЧНЕ ВІДДІЛЕННЯ, ПІСЛЯДИПЛОМНА ОСВІТА)

2009

Методичні вказівки до виконання курсової роботи з курсу «Основи менеджменту» для студентів спеціальності «Менеджмент організацій» всіх форм навчання (денне, заочне відділення, післядипломна освіта) /Укл. Фоміних Т.О., Кримська Л.О., Нечаєва І.А. - Запоріжжя: ЗНТУ, 2009. – 73 с.

Рецензенти:

Відповідальний за випуск: О.Б. Корякіна

Затверджено

на засіданні

кафедри менеджменту

Протокол № 2 від 29.09.09 р.

ЗМІСТ

1 Вступ.........................................................................................4

2 МЕТА І ЗАВДАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ..............5

3 ОРГАНІЗАЦІЯ ВИКОНАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ...........................................................................8

4 Зміст, структура та обсяги курсової роботи……………………………………………….............................13

5 ВИМОГИ ДО ОФОРМЛЕННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ...................................................................................................26

6 КРИТЕРІЇ ОЦІНЮВАННЯ КУРСОВОЇ РОБОТИ…………...48

7 ОРІЄНТОВНА ТЕМАТИКА КУРСОВОЇ РОБОТИ………….54

8 СПИСОК РЕКОМЕНДОВАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ...........61

9 ПЕРЕЛІК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ.........................66

ДОДАТКИ....................................................................................68

Додаток А. Завдання на курсову роботу……………………….68

Додаток Б. Приклад оформлення реферату.................................71

Додаток В. Типовий план курсової роботи .................................72

Додаток Д. Зразок оформлення титульного аркуша курсової роботи..............................................................................................................73

1 ВСтуп

Відповідно до навчальних планів підготовки фахівців зі спеціальності «Менеджмент організацій» студенти всіх форм навчання виконують курсову роботу з дисципліни “Основи менеджменту”.

Написання курсової роботи є різновидом науково-дослідної діяльності студентів і відіграє надзвичайно важливу роль в розвитку їх пізнавального інтересу та у формуванні професійної орієнтації. Під час виконання курсового дослідження та підготовки за його результатами тексту курсової роботи виявляється творчий потенціал студента, розвиваються, закріплюються навички самостійного вивчення та узагальнення наукової літератури, опановуються методи наукового пізнання, виховується здатність самостійного прийняття рішення при аналізі проблемної ситуації, що є особливо важливим в умовах сьогодення. Досвід самостійного наукового дослідження, добір найбільш ефективних методів та прийомів, аналіз отриманих результатів та їх критична оцінка розвивають в студентах вміння обстоювати власне бачення проблеми та формують здібності письмового її викладу.

Дані методичні рекомендації висвітлюють зміст курсової роботи, містять завдання щодо її виконання, визначають порядок опрацювання вихідної статистичної та економічної інформації досліджуваних підприємств, літературних джерел, власних спостережень, основні етапи виконання та вимоги до оформлення курсових робіт, структуру роботи, критерії її оцінювання тощо.

Методичні рекомендації розроблені у відповідності до вимог галузевої компоненти стандартів вищої освіти з підготовки фахівців рівнів бакалавр та спеціаліст спеціальностей напряму підготовки 0502 "Менеджмент", зокрема «Менеджмент організацій».

Нормативною та методичною базою написання методичних вказівок стали:

ГСВО МОНУ "Засоби діагностики якості вищої освіти спеціаліста за спеціальністю 7.050201 "Менеджмент організацій";

ГСВО МОНУ "Засоби діагностики якості вищої освіти бакалавра за спеціальністю 6.050206 "Менеджмент організацій”.

ДСТУ 3008- 95. Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура та правила оформлення;

ДСТУ 7.1:2006 «Система стандартів з інформації, бібліотечної та видавничої справи. Бібліографічний запис. Бібліографічний опис, загальні вимоги та правила складання».

ДСТУ 3582-97. Інформація та документація, скорочення слів в українській мові в бібліографічному описі. Загальні вимоги та правила;

ГОСТ 7.12-93. Библиографическая запись. Сокращение слов на русском языке. Общие требования и правила.