Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
лаба4.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.08.2019
Размер:
34.67 Кб
Скачать

Контрольні питання:

  1. Порівняти самохарактеристику і узагальнену характеристику, що здійснена товаришами по групі.

Відповідь: В загальному я можу сказати,що люди бачать багато тих якостей,які в мене насправді є. Але не все в мені бачать люди таким,яким є насправді. От наприклад,якщо взяти «легко заводить знайомства» - всі мої знайомі вважають,що я легко завожу знайомства,а от я,наприклад,думаю навпаки. Мені важко знайомитись,я ніколи перша не починаю спілкування з людиною. А іншим здається,що в мене це дуже легко виходить.

Один зі знайомих мені написав,що я не люблю людей-не знаю,чим це визвано,але…Людей я люблю,і …Я намагаюсь робити їхнє життя кращим,через що інколи сама страждаю,але для мене важливо в житті зробити щось приємне для інших,тоді я розумію,що живу на цьому світі не даремно,і що від мене є якась користь-це для мене дуже важливо,я б навіть сказала,що це ціль мого життя

Для мене також дивним було те,що один з моїх знайомих вважає мене неврівноваженою. Це мене,якщо чесно трохи шокувало.

Більшість моїх друзів вважають,що я легко адаптуюся,але знову ж це зовсім не так, адаптуюсь я важко, мені завжди потрібен деякий час,щоб звикнути до нового середовища,до нових людей і щоб почати показувати справжню себе.

Двоє моїх знайомих вважають мене нетерплячою-це не так,зовсім не так. Можливо не до всіх людей і не в усіх випадках це проявляється,але я терпляча,дуже терпляча,хоч якщо вже мене довести,то тоді... Краще всім бути зі мною обережними. Але вивести мене з себе досить важко.

  1. Які позитивні і негативні якості відмітили у Вас більшість з Ваших товаришів.

Відповідь:

Позитивні:

-Любить товариство

-колективіст

-Його всі люблять

-Цікавиться людьми

-Приємний у поводженні

-Вміє добре тримати себе у товаристві

- Чемний

-Делікатний

-Приємний

-Люб'язний

-Дотепний

-Цікавий

-Веселий

-Має почуття гумору

-Тактовний

-Чуйний

-Щирий

-Уважний

-Гарно одягається

-Дбає про свою зовнішність

-Справедливий

-Доброзичливий

-Рішучий

-Оптиміст

-Вірить у свої сили

-Впевнений у собі

-Компанійський

-Сильна індивідуальність

-Вольовий

-Цілеспрямований

-Вимогливий

-Дбайливий

-Любить людей

-Стриманий

-Добросердний

-Широка натура

-Не марнослівний

-Урівноважений

-Гордий

-Не любить суперечок

-Шукає компроміси

-Відвертий

-Легко адаптується

-Завжди об'єктивний

-Терпеливий

-Альтруїст

-Ніколи не хвалиться

-Спокійний

-Принциповий

-Не образливий

-Спокійно реагує на критику

-Скромний

-Демократ

-Байдужий до слави

-Лояльний

-Поступливий

Негативні:

-гордий;

-відвертий;

-Довірливий;

-недооцінює себе;

  1. Які з них співпали з Вашими уявленнями про себе? Які не співпали?

Відповідь: Можу сказати,що в основному майже всі якості мого характеру,які бачуть у мене друзі, і які я бачу в собі сама співпали,за винятком кількох якостей,таких як: легко заводить знайомства,без комплексів,легко адаптується та довірлива. Це ті якості,які в мене друзі бачуть,а я ні. Просто я нікому не хочу їх показувати,не хочу, щоб інші бачили мою сутність,мене справжньою. Просто я намагаюсь свої недоліки,те що я вважаю недоліками приховувати.

  1. Що означає і як виявляється в поведінці кожна з умовно “негативних” якостей, що її відмітили у Вас товариші?

Відповідь:

-гордий – вона завжди заважає в житті,і лише інколи буває корисною,адже в особистих відносинах гордість лише створює нам проблеми. Ми можемо розуміти,знати,що потрібно уступити,потрібно піти на зустріч,а наша гордість нам цього не дозволить. Я вважаю цю якість не дуже доброю,тим паче для відносин з самими близькими людьми. Із-за гордості ми робимо багато помилок. І завдаємо багато болю іншим;

-відвертий – зараз,у теперішньому світі,відвертим не можна бути майже ні з ким,бо всі тільки й чекають,щоб ти з ними був відвертим,щоб потім це використати проти тебе,адже довіра-це слабкість, через яку можна людині зробити багато неприємностей,завдати сильного болю і саме страшне-зруйнувати людину.;

-Довірливий- стосовно довіри можу сказати те ж,що і про відвертість,бо не можна зараз довіряти,майже нікому. Так,важко жити і нікому не довіряти,але перед тим як комусь довіритись,перед тим,як перед кимось відкритись потрібно переконатись в тому,що ця людина дійсно достойна цього,що ця людина вас не зрадить.;

-недооцінює себе – я не можу сказати,що я себе недооцінюю,я знаю чого я варта,але друзі вважають,що не до оцінюю,тому…потрібно мені зробити певні висновки,адже недооцінка-це не можливість максимально використати свої вміння і знання на користь чомусь;

  1. Як, на Ваш погляд, може вплинути одержана Вами інформація на процес самовдосконалення? Чи бажали б Ви позбутися тих умовно “негативних” рис, що відмітили у Вас товариші та у який спосіб?

Відповідь:Ну…Якщо судити з усього того,що про мене думають,то потрібно почати більше любити людей, стати більш врівноваженою, старанніше намагатись знаходити компроміси, робити все для того,щоб завжди бути об'єктивною, стати більш терплячою, більш спокійною, менше ображатись, спокійніше реагувати на критику та бути більш скромнішою. Але навіть,якщо цього не зробити,то я можу сказати,що я не така вже й погана,якщо судити по тому,як мене оцінили люди, а це не може не радувати.

Звичайно, я бажаю позбутись тих негативних якостей,що підмітили в мене товариші,і я зроблю все можливе для цього,але знаю,що всіх і остаточно позбутись у мене не вийде. Та й усіх задовольнити теж,тому…Я рада,що я не така вже й погана за думкою моїх товаришів,і я зроблю все,щоб стати кращою,але гіршою точно не буду!..

  1. Як може вплинути на процес самовдосконалення інформація щодо Ваших “позитивних” якостей?

Відповідь: Я думаю,що інформація про мої «позитивні» якості на процес самовдосконалення вплине навіть дуже позитивно,адже я знаю,які якості потрібно в собі розвивати,робити ще більш кращими. Ті,позитивні якості,що в мене виявили буду проявляти частіше, і головне,щоб це приносило радість не лише мені.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]