Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
инвестирование.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
02.08.2019
Размер:
229.89 Кб
Скачать
  1. Практична частина

    1. Задача 1

Висновок

Економічне значення інвестування полягає в тому, що ця діяльність передбачає зростання та нормальне фінансування економіки. У свою чергу, зростання економіки залежить від того, наскільки швидко будуть мобілізовані фінансові ресурси та як вони забезпечать потреби галузей господарства, підприємств тощо. Водночас створюється і найсприятливіший інвестиційний клімат, метою якого є широке залучення як внутрішніх, так і іноземних інвесторів на взаємовигідних умовах.

Теоретично і на практиці — основним джерелом економічного зростання, звичайно, є розвиток виробництва за допомогою розширеного інвестування. Принциповим питанням є взаємозв´язок між збереженням і зростанням.

Інвестиційна діяльність - один з дієвих засобів забезпечення зростання суспільного багатства на рівні держави, досягнення позитивного сальдо бюджету певного регіону або окремого району, прибутку партнерів на рівні підприємства та індивідуального доходу окремих індивідів, якими можуть бути працівники (робітники, менеджери, спеціалісти, службовці). Таким чином, кожен суб´єкт соціально-економічних відносин, незалежно від того, яку позицію щодо інвестування він посідає (активну - коли безпосередньо бере участь у ньому, або пасивну - тільки користується його здобутками), отримує певну частку від результату інвестування - створеного соціально-економічного блага.

Процеси інвестування відіграють важливу роль також в розвитку регіону, особливо за умов реформування ринкової економіки, тому що інвестування значною мірою визначає економічне зростання регіону, вирішує проблеми зайнятості населення та забезпечує економічний розвиток суспільства.

Список використаної літератури

  1. Закон України „Про інвестиційну діяльність” від 18 вересня 1991 р.

  1. Бланк И.А. Инвесиционный менеджмент. – Киев: МТ «ИТЕМ» ЛТД Юнайтед Лондон Трейд Лимитед (Москва-Лондон), 1995

  1. Данілов О.Д., Івашина Г.М , Чумаченко О. Г. Інвестування: Навчальний посібник, 2001 – 364 с.

  1. Плоткін Я.Д. Інвестиційний менеджмент. Конспект лекцій для студентів факультетів економіки та менеджменту. – Львів: ДУЛП, 1996 -53с.

  1. Тарасова С.В. Инвестиционный менеджмент: конспект лекцій. – М.: Издательство, «Приор» Атлантик, 1998 - 64с.

  1. Федоренок В.Г., Гойко А.Ф. Інвестознавство: Підручник / За наук. ред. В.Г. Федоренка. К.: МАУП, 2000. – 408 с.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]