Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
(24-47) панас перший модуль.docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
31.07.2019
Размер:
25.72 Кб
Скачать
  1. Склад відомостей і документів державного земельного кадастру

Державний земельний кадастр містить відомості і документи, затверджені в установленому порядку, про земельні ділянки незалежно від форми власності та цільового призначення.

Дані державного земельного кадастру про правовий режим земель, обмеження прав, кадастрове зонування, встановлені затвердженою земельно-кадастровою документацією, є обов’язковими для власників і користувачів, у тому числі орендарів земельних ділянок, а також для органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.

Зміни у відомості та документи державного земельного кадастру вносяться відповідно до закону.

Власники і користувачі, у тому числі орендарі земельних ділянок, при проведенні земельно-кадастрових робіт зобов’язані забезпечити доступ виконавцям цих робіт до земельних ділянок, на яких проводяться ці роботи.

  1. Суть організації і планування земельно-кадастрових робіт.

Організація і планування земельно-кадастрових робіт на загальнодержавному, регіональному та місцевому рівнях здійснюються органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування відповідно до закону.

Організація і планування земельно-кадастрових робіт у межах окремих земельних ділянок, що перебувають у власності чи користуванні, у тому числі на умовах оренди, здійснюються їх власниками чи користувачами.

  1. Основні підстави для проведення земельно-кадастрових робіт

Земельно-кадастрові роботи здійснюються на підставі:

рішень відповідних органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування;

договорів між юридичними чи фізичними особами (власниками чи користувачами, в тому числі орендарями земельних ділянок) та виконавцями земельно-кадастрових робіт;

судових рішень.

  1. . Стандартизація та нормування у сфері державного земельного кадастру.

Стандартизація та нормування у сфері державного земельного кадастру полягає в розробленні державних стандартів, норм і правил, що встановлюють комплекс якісних та кількісних показників, параметрів, які регламентують здійснення земельно-кадастрових робіт, розробку земельно-кадастрової документації з урахуванням соціальних, технічних, екологічних, економічних та інших умов.

Державні стандарти, норми і правила у сфері державного земельного кадастру розробляються і затверджуються в установленому законом порядку.

  1. Загальні вимоги до земельно-кадастрових робіт

Постановою Кабінету Міністрів України №1619 від 01.11.2000р. затверджено Порядок виконання земельно-кадастрових робіт та надання послуг на платній основі державними органами земельних ресурсів.

Цей Порядок визначає основні вимоги щодо виконання земельно-кадастрових робіт та надання послуг державни­ми органами земельних ресурсів, бюджетними установами та організаціями, які належать до сфери їх управління (далі — державні органи земельних ресурсів), на платній основі.

Виконання земельно-кадастрових робіт та надання послуг здійснюється на платній основі відповідно до поданих заяв та укладених договорів.

Розгляд таких заяв проводиться в порядку, встановленому Держкомземом.

Земельно-кадастрові роботи виконуються, а послуги надаються відповідно до законодавства та вимог нормативно-технічної документації із забезпеченням достовірності та цілісності кадастрової інформації про землю, доступності та відкритості зведених статистичних даних.

Інформація стосовно земельних ресурсів органам державної влади та органам місцевого самоврядування, а також юридичним і фізичним особам у разі залучення їх до виконання завдань органів державної влади та органів місцевого самоврядування надається безоплатно.

Державні органи земельних ресурсів, що виконують земельно-кадастрові роботи та надають послуги на платній основі юридичним і фізичним особам, зобов'язані відпові­дно до законодавства забезпечувати дотримання державної та комерційної таємниці.