Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
-ндив дуальна робота[111] (3).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
10.12.2018
Размер:
273.92 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

Національний університет „ Львівська політехніка”

з дисципліни

„Інформаційні системи в менеджменті”

на тему:

Зміст

Вступ

  1. Підприємство, його місія, характеристика його основних напрямків діяльності 4

  2. Сукупність підрозділів, на базі яких розгортатиметься спеціалізована інформаційна система. Технологічні процеси, які характеризують призначення даних підрозділів 5

  3. Намалювати структуру управління підприємства, в якій буде окремо виділений, вибраний вами підрозділ ( або сукупність підрозділів ). На цій схемі додатково вкажіть функціональні зв’язки 6

  4. Згідно організаційної структури управління опишіть потоки, які пов’язані з вказаними задачами (тобто охоплює вхідні, вихідні дані), окремо вкажіть зв’язки з зовнішнім світом. Для висвітлення даного завдання потрібно використовувати оперо граму, маршрутно – технологічну карту, документограму 7

  5. Запропонуйте власний варіант формування локальної обчислювальної мережі, яка б локалізувала задачі у спеціалізованій інформаційній системі.Зверніть увагу на відповідальність організаційної структури управління у підрозділі і структура локальної обчислювальної мережі. 8

  6. Запропонуйте власний варіант формування локальної обчислювальної мережі, яка б локалізувала задачі у спеціалізованій інформаційній системі.Зверніть увагу на відповідальність організаційної структури управління у підрозділі і структура локальної обчислювальної мережі. 12

7. У рамках розглянутих задач вкажіть:

  • Місце знаходженя первинної та вторинної інформації з одночасною привязкою до оргструктури управління та локально – обчислювальної мережі

  • Обсяг цієї інформації

  • Періодичність оновлення, вимоги до збереження, доступу, оновлення, введення, обробка тощо. 13

8. Описати, які компоненти будуть входити в дану спеціалізовану інформаційну систему.

  • Дати рекомендований перелік засобів організації та обчислювальноі техніки , що будуть використовуватись у відділі

  • Описати програмні ( системні та прикладні), що потрібні для роботи інформаційної системи

  • Підібрати і запропонувати аналогічні інформаційні системи, які присутні на ринку

  • Розрахувати орієнтовану вартість впровадження такої інформаційної системи. 14

9. Запропонувати шляхи автоматизації процессу введення, збереження, обробки та представлення відомостей у сфері функціональних обовяків менеджера, для чого

  • Словесно описати структуру бази даних, що міститиме необхідну інформацію

  • Запропонувати конкретну структуру бази даних, що міститиме один з масивів інформації ( тобто розписати структуру бази даних з вказівками назв полів, їх типів та додаткових вказівників)

  • Зібрати інформацію для замовлення даної бази даних і внесення не менше ніж 30 показових записів. 15

10. Розробити стратегію розвитку інформаційного забезпечення системи управління організацією, для чого:

  • Визначити допустимість сфери застосування нових інформаційних технологій організації ( сформувати ціль, вказати чи це має бути довідкова інформаційна система, чи система підтримки прийняття рішень, чи експертна система);

  • Визначити критичний напрямок впровадження інформаційних технологій організацією ( під критичним напрямком впровадження розуміємо, що ігнорування нових ІТ приведе до втрат в організації. Наприклад, через відтік споживачів, неефективне використання ресурсів)

  • Вказати перелік заходів, які необхідні для впровадження нової інформаційної системи зокрема щодо організаційної структури управління організації, перепідготовка кадрів та формування нових правил роботи з інформацією 18

ВСТУП

Садово – паркові меблі стали невідємним елементом ландшафтного оформлення як парків та скверів, так і приватних садибних ділянок. Спочатку ландшафтні меблі були представленні здебільшого парковими лавками, а меблі для приватних садових ділянок лише виходять на ринок.

За матеріалом садові меблі можуть бути плетеними з лози, пластмасовими і кованими. Останні нещодавно зявилися на вітчизняному ринку.

Ковані меблі надають незабутнього шарму як приміщенню, так і ландшафту. Спочатку їх робили ковалі, та через брак досвіду в проектування меблі виходили не-ергономічними. Тому зараз їх виготовляють в кузнях за проектом дизайнерів. Ці меблі можна виконати за індивідуальним замовленням, що дає змогу дизайнерам втілювати різноманітні ідеї та забезпечити кожному клієнту унікальність виробу згідно його вимог і вподобань.

У даній графічно – розрахунковій роботі ми досліджуєм можливості удосконалення інформаційної системи менеджменту на ВАТ «МеталМеблі».

Дослідження можливостей удосконалення інформаційної системи менеджменту на підприємстві полягає у послідовному виконанні таких завдань:

  1. Описати підприємство, його місію, дати характеристику його основним напрямам діяльності.

Відкрите акціонерне товариство «МеталМеблі» спеціалізується на виробництві кованих меблів. Підприємство ефективно функціонує на ринку і має велику мережу магазинів. Фірма здійснює експорт готової продукції та імпортує з країн сировину для виготовлення меблів. Бере участь у ЗЕД шляхом експортування готової продукції у сусідні країни.

Його місією є забезпечення потреб споживачів шляхом виготовлення якісної готової продукції і доставка товару без пошкодження.

Підприємство «МеталМеблі» створює меблі з металу для саду та дому різного асортименту: крісла, дивани, столи, качелі, шезлонги.

Також підприємство виконує індивідуальні замовлення для зручності споживачу.

2. Описати підрозділ (або сукупність підрозділів), на базі якого розгортатиметься спеціалізована інформаційна система. Опишіть технологічні процеси, які характеризують призначення даного підрозділу.

До сьогодні на підприємстві «МеталМеблі» працює 650 осіб із середньою зарплатою 1200 грн. Для забезпечення ефективної діяльності ВАТ «МеталМеблі» у нових галузях та збереження та підтримання необхідного рівня обслуговування необхідна наявність ефективної системи менеджменту в організації. Для цього на підприємстві діють такі головні відділи, як маркетинговий, збутовий, планово – економічний, кадровий.

Відділом маркетингових досліджень займається заступник директора з комерційних питань. В цьому відділі вивчають конюктуру ринку, відстежують дії конкурентів, здійснюють маркетингові і рекламні заходи. Підприємство може отримувати інформацію про потенційних споживачів, про діяльність конкурентів.

Відділ збуту здійснює організацію збуту продукції підприємства, формування мережі дистриб’юторів, посередників, укладання контрактів купівлі – продажу.

Планово – економічний відділ розробляє аналіз виробничо – господарської діяльності підприємства, розробляє і обґрунтовує перспективні і поточні плани всіх відділів.

У відділі кадрів розробляють підбір кадрів, прийом на роботу, вивчення ділових якостей працівників, підвищення кваліфікації працівників і службовців, оформлення звільнених.

3. Намалювати структуру управління підприємства, в якій буде окремо виділений, вибраний вами, підрозділ ( або сукупність підрозділів). На цій схемі додатково вкажіть функціональні зв’язки.

4. Вкажіть функції ( 2 -3 ) цього підрозділу. На основі вказаних функцій сформулюйте задач:

1. мета розв’зання;

2. початкові дані;

3. шляхи розв’язання задачі ( методи сітьового планування, методи упорядкування( вибір, сортування, фільтрування, експертні підходи тощо.));

4. вихідні дані;

5. вихідна форма( документ), у якій буде представлено розвязок задачі.

Відділ маркетингових досліджень виконує такі функції:

  • Сегментування ринку;

  • Позиціонуваня товару;

  • Визначення конкурентоспроможності товару;

  • Збір і обробка інформації.

Зменшення обсягів постачання сировини

Мета розв’язання: визначити причини зменшення обсягів постачання сировини на ВАТ «МеталМеблі».

Початкові дані: звіт заступника директора з комерційних питань.

Шляхи розв’язання задачі: здійснити маркетингове дослідження і по ньому виз начити чому постачальники зменшили поставку ресурсів. Після чого застосувати метод опитування постачальників.

Вихідні дані: звіт працівників відділу постачання ресурсів про проведеному ними опитування постачальників.

Вихідна форма (документ): наказ директора про збільшення оплати за сировину постачальникам.

Збої в роботі планово – економічного відділу

Мета розв’язання: визначити причини збою у відділі.

Початкові дані: звіт заступника директора з економіки, незадовільні документи аналізу виробничо – господарської діяльності.

Шляхи розв’язання задачі: перевірка документації інших відділів.

Вихідні дані: звіт планово – економічного відділу з поточним планом підприємства.

Вихідна форма (документ): наказ директора з економіки про покращення документів виробничо – господарської діяльності.

Потреба у залученні нових працівників

Мета розв’язання: визначити причини залучення нових працівників.

Початкові дані: звіт заступника директора з кадрових питань.

Шляхи розв’язання задачі: проведення конкурсу серед претендентів, їхнє навчання. Залучення нових працівників через біржу по працевлаштуванню, через засоби масової інформації.

Вихідні дані: заява працівника на взатя його на роботу, резюме .

Вихідна форма (документ): наказ директора по прийняті вибраного працівника на роботу.

5. Згідно організаційної структури управління опишіть потоки, які пов’язані з вказаними задачами (тобто охоплює вхідні, вихідні дані), окремо вкажіть зв’язки з зовнішнім світом. Для висвітлення даного завдання потрібно використовувати оперограму, маршрутно – технологічну карту, документограму.

Складання оперограми щодо рішення проблеми зменшення кількості поставок сировини.

№ п/п

Операції

Задіяні виконавці

Відповідальні виконавці

1

Скласти проект рішення проблеми

Директор, заступник директора з комерційних питань

Заступник директора з комерційних питань

2

Провести обговорення проблеми

Директор, заступник директора з комерційних питань , головний бухгалтер

Директор

3

Проведення опитування постачальників

Секретар, заступник директора з комерційних питань

Заступник директора з комерційних питань

4

Виробити звіт по результатах опитування

Директор, секретар

Секретар

5

Здійснити рішення по даному звіту

Директор, заступник директора з комерційних питань, головний бухгалтер, секретар

Секретар

6

Підписати проект рішення

Директор

Директор

7

Зареєструвати рішення

Секретар

Секретар

8

Донести рішення до постачальників

Заступник директора з комерційних питань

Заступник директора з комерційних питань