Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Лабораторна робота 21.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
22.07.2019
Размер:
122.37 Кб
Скачать

Лабораторна робота № 21

Тема: Запис макросу для автоматичного введення тексту в Word.

Мета: Закріпити навички створення макросів у середовищі Microsoft Word.

Обладнання та ПЗ: персональний комп’ютер, пакет прикладних програм Microsoft Office.

Завдання

  1. Завантажити програму Microsoft Word.

  2. Вивчити та занотувати теоретичні відомості про макроси.

  3. Відкрийте або створіть будь-який документ.

  4. Створити власну панель інструментів з іменем Прізвище й з кнопками: відмінити операцію, почати запис макроса, виконати макрос, зупинити макрос (Відкрити вікно Настройка. На вкладці Панелі інструментів натиснути кнопку Создать…).

  • Створити макрос з іменем R1, який створює таблицю розміром 3*6 й замальовує будь-які дві клітинки таблиці. Для запуску макроса R1 створити на панелі Прізвище кнопку (Піктограму).

  • Створити макрос з іменем R2, який друкує на екрані текст “MY NAME IS “ червоним кольором 18-го розміру. Для запуску макроса R2 створити комбінацію гарячих клавіш.

  • Створити макрос з іменем R3, який виводить на екран Ваше ім′я синіми літерами 20-го розміру з інтервалом між буквами в 2 пт. Для запуску макроса R3 в меню “Сервис” помістити команду з іменем RR3.

  • Переглянути текст макроса R3 в VBA й по аналогії створити текст свого власного макросу R4 та кнопку для нього на панелі Прізвище.

  • Показати викладачу роботу всіх макросів.

  • Видалити панель інструментів Прізвище й всі створені макроси в п.4.

  • Видалити команду RR3 в меню Сервис.

  1. Створити макрос для автоматичного вводу текста:

Виконав лабораторну роботу Іванов А.А.

Перевірив Петрова М.М.

Напишіть за допомогою макрорекордера макрос, який би автоматично створював такі рядки (замість "Петрова М. М." підставте ваші дані).

Створений макрос повинен бути доступний для всіх створюваних вами документів. Він повинен запускатися після натискання кнопки з піктограмою.

  1. 1. Відкрийте новий документ в Word. В меню Сервис виберіть Макрос | Начать запись. У вікні Запись макроса в полі Имя макроса введіть "Подпись" (без лапок), переконайтеся, що в поле Макрос доступен для стоїть значення Всех документов (Normal.dot), і натисніть кнопку Назначить макрос панели.

  2. 2. У вікні Настройка на вкладці Команды перетягніть елемент Normal.NewMacros.Подпись в потрібне месце на панелі управління. Потім клацніть по переміщеному елементу правою кнопкою миші, в контекстному меню виберіть пункт Выбрать значок для кнопки, потім виберіть зображення усміхненої рожиці. Ще раз клацніть правою кнопкою миші по цьому елементу і в контекстному меню виберіть Основной стиль. Натисніть на кнопку Закрыть вікна Настройка. Почнеться запис макросу.

  3. 3. Введіть потрібний текст і натисніть на кнопку Остановить запись (або в меню Сервис | Макрос виберіть команду Остановить запись).

  4. 4. Створіть новий документ, запустіть макрос на виконання і переконайтеся, що він працює.

  1. Закрити документи.

  2. Оформити звіт.