Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
теория нг 1.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
22.07.2019
Размер:
222.72 Кб
Скачать

Завдання 3. Робоче креслення

Завдання 3 розпочинається аналогічно завданню 1 та 2 з створення робочого аркуша, рамки та кутового штампу. Але завдання 3 виконується на аркуші формату А3, тому при створенні прямокутника, що обмежує робочий аркуш слід вказати інші точки. В якості координат першого кута 0,0 а в якості координат другого кута 410, 297. Далі за допомогою цієї ж команди RECTANGLE виконується рамка. Для побудови цього завдання, як і для побудови любого креслення потрібно провести осьові лінії. Далі за допомогою вище описаних команд та методів виконуємо фронтальну проекцію та вигляд зверху – тобто те що дане в завданні. Щоб виконати фронтальну проекцію та вигляд зверху ми користуємося командами ( TEXT, DTEXT, PLINE, ARC, CIRCLE, POINT, LINE, STYLE.)

Далі за допомогою ліній зв’язку об’єднуємо наші проекції, та будуємо третю проекцію – вигляд справа. Користуючись умовами завдання 3, потрібно виконати повний розріз третьої проекції, та звернути увагу на окремі деталі креслення за допомогою незначних розрізів. Після цього потрібно заштрихувати місця розрізів за допомогою команди HATCH. Виконавши це з’являється приблизний вигляд креслення заданої деталі, але ще не робоче креслення. Дана опора має отвори, а так як метою курсової роботи є самостійне створення робочого креслення потрібно вказати допуски посадок, невказані відхили розмірів валів та отворів, невказані ливарні радіуси. Так як дану деталь будуть виробляти способом лиття – невказані ливарні кромки притупити. Обов’язково потрібно вказати фаски та виконати отвір для подання мастила до трущихся поверхностей.

Далі потрібно проставити усі потрібні розміри, користуючись знаннями описаними в Завданні 2 та знаннями описаними в загальних положеннях. Після побудови усіх потрібних розмірів, ми бачимо що розмірні лінії перетинаються, тому за допомогою команди EXPLODE взриваємо розмірні лінії, тобто обриваємо в потрібних місцях.

Після побудови всіх потрібних розмірів, завдання 3(Робоче креслення) можна вважати виконаним, тому за допомогою команди SAVE. необхідно зберегти це креслення у файлі "Завдання 3. Робоче креслення.gwg" Далі за допомогою команди PRPLOT виводимо дане креслення на роздрукування для отримання твердої копії.

Після того, як дане креслення буде надруковане, за допомогою команди QUIT необхідно вийти із програми AutoCAD.

Висновок: Під час виконання даної курсової роботи з курсу комп'ютерної графіки я ознайомився з програмою AutoCAD та засвоїв основні команди AutoCADy, які дозволяють створити будь-яке креслення, відредагувати його, а також зміцнив знання з інженерної графіки.

6.100101 E 2/1