Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
R_S_S_S_R_RIR_S_RWR_RIS_R_R_RyeR_1.rtf
Скачиваний:
0
Добавлен:
19.07.2019
Размер:
1.2 Mб
Скачать

2.2 Yahoo - http://www.Yahoo.Com

Yahoo було засновано в 1994, і на сьогоднішній день це найстаріший і якнайповніший каталог Інтернет-ресурсів.

Ця неймовірно популярна система, що обслуговує мільйони запитів щодня, зародилася як проста колекція закладок, яку поповнювали всього 2 людини - Девід Філо і Джері Янг.

Yahoo є найпопулярнішим пошуковим засобом і секрет його успіху Yahoo криється в людях. Над складанням та редагуванням вмісту каталогів Yahoo працюють понад 150 редакторів. Yahoo має базу даних в більш, ніж 1 млн. проіндексованих сайтів. Також, у разі браку власної бази даних, Yahoo використовує базу даних Google (до липня 2000 року Yahoo користувався базою даних Inktomi).

3. Опис російських пошукових систем

В Рунеті основними є пошукові системи Яndex, Rambler та Mail.ru На діаграмі представлена питома вага різних пошукових машин Рунету.

3.1 Yandex.Ru (Спрощено - http://ya.Ru)

Yandex виконує пошук по словяномовній частині Інтернету з урахуванням морфології словянських мов. Маючи могутній механізм підбору сайтів під запити, ця пошукова машина допомагає знайти найбільш відповідні веб-сторінки. Яндекс щодня переглядає сотні тисяч веб-сторінок у пошуках змін або нових посилань, і їх база постійно зростає.

Слово "Яndex" означає "Мовний index", або, якщо по-англійськи, "Yandex" - "Yet Another indexer". За 10 роки публічного існування Яndex виникали і інші тлумачення. Наприклад, якщо в слові "Index" перекласти з англійського першу букву ("I" - "Я"), вийде "Яndex"[1].

Офіційно пошукова машина Yandex.Ru була анонсована 23 вересня 1997 року на виставці Softool. Вже тоді пошуковик мав певні переваги - можливість перевірки документів на унікальність, облік морфології словянських мов, можливість пошуку з врахуванням відстані (наприклад, при пошуку точного словосполучення). Основною відмінною рисою Yandex є ретельно розроблений алгоритм оцінки відповідності відповіді запиту (релевантності), який враховує не лише кількість слів запиту, знайдених у тексті, але і "контрастність" слова (його відносну частоту для даного документа), відстань між словами, і положення слова в документі.

Згідно даних глобальної статистики Рунету, сьогодні більше 50% пошукового трафіку генерується саме цим пошуковиком (для порівняння, на долю Rambler'a доводиться близько 20%, і ще менше - на долю Google'a).

Реєстрація відбувається за адресою http://yandex.ru/addurl.html. В Яндекса достатньо швидкий пошуковий робот. Завдяки ньому реєстрована сторінка з'явиться в пошукових результатах протягом 2-4 годин. Але це лише первинна індексація. Після повної індексації, вона може зникнути з пошукових результатів, якщо пошуковий робот визнає її за спам. Тому положення web-сторінки в результатах пошуку потрібно відстежувати до тих пір, поки не пройде повна індексація. Перелік результатів може мінятися залежно від завантаженості серверів, оскільки база даних Яндекса має кластерну структуру і рознесена на декілька серверів.

Яндекс любить документи середніх розмірів, насичені текстом (статті і т.п.). Слід помірно повторювати ключові слова. Ключові слова можна писати в описі, але вага слів у цьому тегу є нижчою. Добре індексуються сторінки, що створено за допомогою скриптів .cgi, .php. Це стосується гостьових книг, форумів і т.п. Для індексації решти (окрім головної) сторінок сайту потрібно приблизно 2 тижні[8].

Хороших позицій допомагають досягати ключові слова в мета-тегах, де варто зазначати слова, які зустрічаються в тексті сторінки. Мета-теги, використовуються також і для видачі опису сторінки в результатах пошуку. Це потрібно враховувати при його складанні, оскільки, користувач по цьому опису приймає рішення відвідати вас, чи ні. Важливо розміщувати ключові слова і в тегу "title", заголовках (h1-h6), змісті сторінки, "ALT"-тегах.

Для визначення релевантности Яндекс використовує Зважений Індекс Цитування, який впливає на рейтинг в результатах пошуку. Звичайний Індекс Цитування використовується тільки при сортуванні сайтів в каталозі Яндекса.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]