Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Текст курсової.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
11.07.2019
Размер:
1.04 Mб
Скачать

4.2. Статево-віковий склад учасників мережі

Як і «Вконтакті», у статевому складі користувачів переважають чоловіки, але різниця між представниками чоловічої і жіночої статі тут є меншою (55% чоловіків порівняно з 45% жінок). «Однокласники» є «дорослішою» соціальною мережею порівняно з «Вконтакті». Тут також головна частина користувачів належать до вікової групи 20-29 років, але є набагато більше користувачів вікових груп 30-39 і 40-49 років, і менше користувачів вікової групи 10-19 років. Спостерігалися користувачі вікових груп 50-59 і 60-69 років, яких тут більше,ніж «Вконтакті».

Чоловіки переважають у вікових групах 0-9, 30-39, 40-49 і 50-59 років,а жінки – у вікових групах 20-29 років і 60-69 років. У вікові групі 10-19 років співвідношення є майже рівним.

Чоловіки Жінки

Рис.10 Віково-статевий склад українських користувачів соціальної мережі «Однокласники»

4.3. Соціальна характеристика учасників мережі

Користувачі мережі «Однокласники» характеризуються значно меншою активністю, ніж користувачі мережі «Вконтакті». На багатьох сторінках друзів немає взагалі, що свідчить про те, що користувач рідко туди заходить. Найчастіше зустрічалася кількість друзів від 63 до 126. Мало користувачів мають понад 250 друзів. Учасники мережі «Однокласники» є менш активними в групах. Більшість спостережених користувачів не були учасниками жодної групи, або є учасниками до 14 груп.

Крім того, можна помітити, що учасники мережі «Однокласники» дуже неохоче надають інформацію про себе. Мала кількість анкет зі спостережуваних користувачів надавала вичерпну інформацію про учасників.

5. Проблеми та перспективи поширення соціальних мереж

5.1. Проблеми доступності соціальних мереж

Із сучасними соціальними інтернет-мережами пов’язано багато проблем. Однією з таких проблем є проблема доступності соціальних мереж. Фахівці стверджують, що  кількість злочинів, здійснених з використанням інформації з соціальних мереж, постійно зростає. На жаль, більшість користувачів вкрай зневажливо ставляться до тієї інформації, яку вони виставляють на загальний огляд. Наслідки цього можуть бути різними: розміщення в інтернеті особистої інформації наражає користувачів на ризик втратити роботу або стати жертвою шахрайства чи знущань, зруйнувати репутацію собі чи іншим людям, а за наклеп потім доведеться поплатитися. Розповідаючи деякі подробиці свого життя, можна стати жертвою хуліганів.

Існують деякі прості правила, які дозволяють вирішити цю проблему.

Не варто писати в мережі про своє місцезнаходження в даний момент. Краще зателефонувати друзям і повідомити цю інформацію.

Не бажано викладати в мережу інформацію про особисте життя користувача. Викладання подробиць про школу, до якої ви ходили або інформації про дівоче прізвище, може призвести до того, що з часом злодії знатимуть про вас не менше, ніж ваша сім'я.

Бережіть інформацію про інших людей

Бережіть інформацію про свій розклад. Чим більше шахраї знають про ваші повсякденні справи і графіки, тим краще можуть спланувати проникнення до вашої домівки.

Слідкуйте за власнми висловлюваннями. Невлучний жарт, політичні тиради, дурні витівки - дякуючи новим технологіям та соціальним мережам ви можете знищити свою репутацію як ніколи.

Не пишіть про свій настрій. Даючи знати про свій настрій, ви подаєте друзям сигнал, як ставитися до вас у даний час. Якщо близькі люди і не слідкують за вами в мережі, це не значить, що вашою вразливістю не схочуть скористатися інші, щоб наладити контакт, висловлюючи нібито співпереживання.

Соціальні мережі часто використовуються для зберігання та обміну логінами і паролями. Часто користувачі добровільно віддають пароль від самої соціальної мережі. Але ніхто не дасть гарантію, що його отримувач не вирішить через пару місяців згадати давню образу і не перетворить цей профіль у збірник компромату. Якщо обставини змушують віддати пароль, обов’язково слід змінити його, як тільки це стане можливим.

Відповіді на кодові питання, які використовуються вами для відновлення забутих паролів, також не слід зберігати в соціальних мережах. Це дивно, але більшість користувачів навіть не замислюються над цим, коли вносять в профіль дівоче прізвище матері або школу, де вони навчалися. Адже відповіді на ці питання і є ті самі популярні ключові фрази, які використовуються для відновлення облікових записів або при зверненні, наприклад, у банк.

У соціальних мережах люди можуть обмінюватися повідомленнями, публікуючи запису, картинки та відео на так званій «стіні». Але «стіну» бачать і інші користувачі мережі, тому не слід «вішати» туди повідомлення особистого характеру. Часто буває так, що інформація, яка ніби підходить для «стіни», може нашкодити адресатові. Тут немає універсальних рекомендацій, просто потрібно мати це на увазі.

Не можна залишати у відкритому доступі домашню адресу і телефон. Зловмисники будуть знати, де вас шукати, особливо, якщо запідозрять, що вас не буде будинку у певні години. Дізнатися про це можна ще з повідомлень.

Не варто ділитися з усім світом вашими планами на вечір або вихідні. Цілком можливо, що цією інформацією зацікавиться той, хто зможе скористатися вашою відсутністю в одному місці або, навпаки, присутністю в іншому. Навіть гостей на вечірку краще збирати, використовуючи особисті повідомлення або закриту групу, а не «стіну».

Краще уникати навіть натяків на те, скільки ви заробляєте, коли отримуєте зарплату, де зберігаєте заощадження або як часто відвідуєте банкомат. На перший погляд у цьому немає нічого небезпечного, але тільки до тих пір, поки ви не зіткнетеся з тим, хто знає, як випадково залишені повідомлення перетворити на безцінні.

За статистикою компанії Sophos, що займається питаннями інформаційної безпеки, близько 63 відсотків організацій побоюються, що їх співробітники можуть викласти в мережу цінну інформацію, яка стосується, наприклад, планів з розвитку бізнесу. Як приклад можна привести Microsoft: через профілі співробітників в соціальній мережі Linkedin журналістам періодично вдається з’ясувати плани компанії за кілька місяців до їх офіційного анонсу. Не варто підводити свого роботодавця: за витік конфіденційних даних можна потрапити і під скорочення, і під адміністративне переслідування.

Фотографії дітей у відкритому доступі також не обіцяють нічого хорошого. Якщо ви залишаєте повідомлення про те, що будете відсутні на вихідних, а вдома залишається тільки дитина (малюнок, фотографія якого доступна в галереї), то його безпека може опинитися під великою загрозою.

Слід мати на увазі, що інформація з вашого профілю, в тому числі і закрита для випадкових відвідувачів, може бути агрегована іншими сервісами. Навіть якщо налаштування приватності вашого профілю «викручені» на максимум, немає ніякої гарантії, що ви публікуєте вами інформація не вийде за його межі. Досить сказати, що згідно з дослідженнями Університету штату Вірджинія, 90 відсотків додатків для Facebook, що входять в топ-150 за популярністю, мають доступ до конфіденційної інформації користувача. Навіщо вона їм – загадка. Але це прекрасна ілюстрація того, що абсолютно будь-які дані, які знаходяться в інтернеті, можуть бути отримані сторонніми особами при належному старанні.