Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
англійська.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
08.07.2019
Размер:
96.26 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Львівський національний університет імені Івана Франка

Факультет іноземних мов

Кафедра іноземних мов для природничих факультетів

Програма

вступних випробувань з англійської мови

для навчання за освітньо-кваліфікаційною програмою «Магістр» на природничих факультетах Львівського національного університету імені

Івана Франка

Затверджено

на засіданні приймальної комісії

Львівського національного університету

імені Івана Франка

21.02.2011Р. (протокол № 13)

Львів - 2011

Знання іноземних мов як засобу соціального спілкування є невід’ємною частиною суспільного розвитку нашого часу. Геополітичне положення та сучасний економічний стан України, сусідство з Європейським Союзом, все тісніші політичні, економічні, культурні та інші суспільні контакти з усіма англомовними країнами, а також процес інтеграції в Європу вимагають знання іноземних мов, зокрема англійської мови, як обов’язкового компонента у галузі вищої освіти.

В Україні якість освіти сучасного студента як майбутнього фахівця пов’язана з необхідністю оволодіння іноземними мовами, що сприятиме мобільності українських студентів і має відповідати міжнародним уявленням щодо основних компетенцій справжнього фахівця.

Роль англійської мови у сучасному глобалізованому світі ставить перед вищими навчальними закладами завдання підготувати випускників освітньо-кваліфікаційного рівня «Магістр» з таким рівнем знань англійської мови, який відповідав би загальновизнаним стандартам та який давав би можливість вільно застосовувати її у подальшій фаховій діяльності, зокрема і з використанням новітніх технологій, а також для встановлення контактів та розвитку співпраці з фахівцями інших країн відповідної сфери діяльності. Такий підхід до розуміння ролі англійської мови відповідає основним засадам Болонської декларації щодо уніфікації системи вищої освіти в Європі та максимального наближення навчальних програм до єдиних міжнародних стандартів.

Програма вступних випробувань з англійської мови для навчання за освітньо-кваліфікаційною програмою «Магістр» на природничих факультетах укладено з основними положеннями Програми курсу іноземної мови на природничих факультетах.

Програма з англійської мови укладена для вступників у магістратуру всіх природничих факультетів Львівського національного університету імені Івана Франка: біологічного, географічного, геологічного, економічного, електроніки,

механіко-математичного, прикладної математики та інформатики, фізичного, хімічного.

Програма створена з урахуванням базових вимог та завдань другого, завершального етапу навчальних програм усіх перерахованих факультетів для освітньо-кваліфікаційного рівня (ОКР) бакалавр. Метою цього етапу є завершення створення у фахівців даного рівня мовної та мовленнєвої компетенції, достатньої для користування англійською мовою у професійній діяльності.

З метою успішного складання тестових випробувань вступникам необхідно повторити навчальний матеріал за наступними розділами:

I. Лінгвокраїнознавча та культурологічна тематика:

1. Україна: географічне положення, клімат, загальні відомості, столиця, основні міста та пам’ятки культури, українські свята і традиції, визначні постаті, система освіти, ЛНУ імені Івана Франка, природничі факультети, відомі вчені та педагоги;

2. Великобританія: географічне положення, клімат, загальні відомості, основні міста Великобританії (Лондон, Оксфорд, Кембрідж та ін.), традиції та звичаї народу, визначні постаті , система освіти.

3. США: основні міста (Вашингтон та ін.), традиції та звичаї народу, визначні постаті, система освіти.

4. Міжнародне життя, міжнародні організації. Освіта в Європейському Союзі. Відносини Європейського Союзу з Україною.