Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
fsf.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
05.05.2019
Размер:
73.73 Кб
Скачать

8. Реімпорт

Реімпорт - митний режим, відповідно до якого товари, що походять з України та вивезені за межі митної території України згідно з митним режимом експорту, не пізніше ніж у встановлений законодавством строк увозяться на митну територію України для вільного обігу на цій території (стаття 190 Митного кодексу України).

Товари можуть переміщуватися через митний кордон України в митному режимі реімпорту, якщо вони:

  • походять з митної території України;

  • увозяться на митну територію України не пізніше ніж через 1 рік після їх вивезення (експорту) за межі митної території України;

  • не використовувалися за межами України з метою одержання прибутку;

  • увозяться у тому ж стані, у якому вони перебували на момент вивезення (експорту), крім змін унаслідок природного зношення або втрат за нормальних умов транспортування та зберігання, а також інших випадків, що визначаються Кабінетом Міністрів України.

Оформлення митним органом товарів у митному режимі реімпорту можливе лише за умови, що товари, заявлені в митний режим реімпорту, можуть бути ідентифіковані як такі, що були раніше експортованими товарами. У разі реімпорту товарів протягом одного року стаття 193 Митного кодексу України передбачає повернення власникам товарів або вповноваженим ними особам сум вивізного мита, сплачених при експорті товарів, за їх заявою.

Товари, що реімпортуються, підлягають санітарно-епідеміологічному, ветеринарному, фітосанітарному, радіологічному, екологічному контролю, контролю за переміщенням культурних цінностей тощо. Заходи нетарифного регулювання імпорту до товарів, що реімпортуються, не застосовуються, якщо інше не передбачено законодавством.

9. Реекспорт

Реекспорт - митний режим, відповідно до якого товари, що походять з інших країн, не пізніше ніж у встановлений законодавством строк з моменту їх увезення на митну територію України вивозяться з цієї території в митному режимі експорту (стаття 196 Митного кодексу України).

Цей митний режим застосовується виключно до товарів, що походять з інших країн. Митним кодексом України встановлено, що товари можуть вивозитися за межі митної території України в митному режимі реекспорту, якщо:

  1. митному органу подано дозвіл уповноваженого Кабінетом Міністрів України органу чи органу, визначеного міжнародним договором України, укладеним у встановленому законом порядку, на реекспорт товарів;

  2. товари, що реекспортуються, перебувають у тому ж стані, у якому вони перебували на момент увезення на митну територію України, крім змін унаслідок природного зношення або втрат за нормальних умов транспортування та зберігання;

  3. товари, що реекспортуються, не використовувалися на території України з метою одержання прибутку;

  4. товари, що реекспортуються, вивозяться не пізніше ніж через один рік з дня їх увезення на митну територію України.

Звільнення від оподаткування товарів, що реекспортуються, регулюється виключно податковими законами України. До таких товарів також не застосовуються заходи нетарифного регулювання, крім випадків, визначених законом.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 06.08.2003 № 1211 "Деякі питання реекспорту товарів" Мінекономіки України вповноважено видавати дозволи на реекспорт товарів, переліки яких оприлюднюються цим Міністерством, а саме товарів:

  • походженням з України, що здійснюється з території інших країн відповідно до міжнародних договорів України;

  • походженням з інших країн, що здійснюється за межі митної території України.

Дозволи Мінекономіки на реекспорт товарів іноземного походження, раніше ввезених в рамках угод про вільну торгівлю, надаються за умови надходження від суб'єктів зовнішньоекономічної діяльності України письмової згоди на здійснення такої операції уповноваженого органу держави походження цих товарів, якщо цього вимагають відповідні міжнародні договори України (розпорядження Кабінету Міністрів України від 13.04.05 №97-р).

  • особистих речей пасажирів, а також товарів, що ввозяться для спортивних цілей;

  • матеріалів для реклами й туризму;

  • транспортних засобів, що використовуються виключно для перевезення пасажирів і товарів через митний кордон України.

  • морських і річкових суден, інших плавучих засобів та повітряних суден, які ввозяться з метою ремонту, устаткування та матеріалів, призначених нерезидентами для будівництва та ремонту морських і річкових суден, інших плавучих засобів та повітряних суден.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]