Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка для виконання курсвої із Технологічні...doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
04.05.2019
Размер:
1.37 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Полтавський національний технічний університет

імені Юрія Кондратюка

Кафедра автоматики та електропривода

Методичні вказівки

до виконання курсової роботи

Тема Розрахунок теплових вимірювальних перетворювачів

Електромеханічних систем автоматики”

дисципліна Технологічні вимірювання та прилади

напрям підготовки 6.092200 Електромеханіка

для студентів усіх форм навчання

Полтава 2009

Методичні вказівки до виконання курсової роботи " Розрахунок теплових вимірювальних перетворювачів електромеханічних систем автоматики " з дисципліни “Технологічні вимірювання та прилади” напрям підготовки 6.092200 Електромеханіка для студентів усіх форм навчання.– Полтава: ПолтНТУ, 2009.– 30 с.

Укладачі: В. В. Борщ, кандидат фізико-математичних наук, доцент, В. Г. Шебітченко, кандидат технічних наук, доцент, В.М. Галай, кандидат технічних наук, старший викладач.

Відповідальний за випуск: завідувач кафедри автоматики та електропривода М. В. Галай, доктор технічних наук, професор.

Рецензент: О. В. Шефер, кандидат технічних наук, доцент.

Затверджено науково-методичною

радою університету

Протокол №__від ____________

Редактор Я. В. Новічкова

Верстка Д. Ю. Бугров

Загальні положення

Значення вимірювань суттєво зростає при використанні електронно-обчислювальної техніки. Однак, маючи великі технічні можливості, при відсутності повної інформації про стан об’єкта керування вони не здатні забезпечити ефективне керування цим об’єктом.

Для успішної роботи систем автоматичного контролю та керування необхідна об’єктивна інформація про стан об’єкта керування, яка отримується в процесі технологічних вимірювань за допомогою вимірювальних перетворювачів (датчиків, сенсорів).

Достовірність первинної інформації в першу чергу визначається вибором сенсорів та якісними розрахунками елементів автоматичних систем.

Виконання курсової роботи систематизує та розширює теоретичні знання студентів з дисципліни, сприяє формуванню вмінь та навичок інженерних розрахунків найбільш поширених вимірювальних елементів автоматичних систем.

Курсова робота виконується на аркушах формату А-4 згідно ДСТУ 3008-95.

Титульний аркуш оформляється за наведеними в додатках зразками.

Теоретична частина курсової роботи передбачає підготовку студентом реферату об’ємом 10-15 сторінок, в якому мають бути висвітлені принципи роботи первинного вимірювального перетворювача, його основні статичні та динамічні характеристики, а також особливості побудови перетворювачів з уніфікованими вихідними сигналами для систем збирання вимірювальних даних, які безпосередньо чи за допомогою інтерфейсів можуть працювати за комп’ютерними системами.

В розрахунковій частині студент виконує інженерні розрахунки чотирьох теплових вимірювальних перетворювачів електромеханічних систем автоматики.

Варіанти індивідуальних завдань визначаються за допомогою таблиць.