Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
kurs_EKONOMETR_2011.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
04.05.2019
Размер:
160.26 Кб
Скачать

1. Етапи виконання курсової роботи

Виконання курсової роботи включає такі основні етапи:

1) вибір і затвердження теми та плану курсової роботи;

2) проведення досліджень і написання курсової роботи;

3) оформлення курсової роботи;

4) підготовка до захисту і захист роботи.

З урахуванням багаторічного досвіду кафедрою розроблено графік виконання курсової роботи, якого повинні дотримуватись студенти (наведено у додатку А).

Студент має право обрати будь-яку тему із запропонованого кафедрою переліку рекомендованих тем залежно від професійної зацікавленості або наукових інтересів. У разі виявлення студентом бажання працювати над тематикою, що не включена до переліку тем курсових робіт, питання щодо доцільності написання відповідної курсової роботи вирішується науковим керівником за умови, що тема відповідає змісту навчальної дисципліни «Економетрика».

Студент повинен написати заяву на ім’я завідувача кафедри економіко-математичного моделювання, у якій необхідно вказати тему курсової роботи та прізвище бажаного наукового керівника. Після розгляду заяв студентів наукові керівники та теми курсових робіт затверджуються завідувачем кафедри.

При підготовці до написання курсового проекту, насамперед, необхідно вивчити спеціальну літературу, переглянути певні довідники, ознайомитись із періодичними виданнями, що спеціалізуються на економічних питаннях, зокрема, щодо проблем розвитку методології та інструментарію економетричного моделювання економічних процесів, зібрати статистичні дані, необхідні для побудови економетричної моделі.

Перелік основної рекомендованої літератури наведено у додатку Б. Список спеціальних літературних джерел за темою курсової роботи допомагає скласти науковий керівник.

Особливу увагу доцільно звернути на складання детального плану роботи. Необхідно знайти такі формулювання, які дають можливість якнайглибше розкрити сутність обраної теми, але, водночас, мають бути чіткими та лаконічними.

Деталізований план студент складає самостійно у процесі опрацювання літературних джерел та подає його на затвердження керівникові. Після узгодження питань і зауважень керівник затверджує план курсової роботи.

Протягом періоду проведення дослідження за обраною тематикою та написання курсової роботи студент консультується з науковим керівником щодо узгодження усіх питань, які виникли.

Науковий керівник зобов’язаний контролювати дотримання студентом графіку виконання курсової роботи.

Виконану курсову роботу студент здає на кафедру у встановлений термін для рецензування та визначення попередньої оцінки керівником. Науковий керівник формує зауваження до роботи та повертає її студентові для доопрацювання. На цьому етапі студент повинен остаточно завершити та оформити курсову роботу з урахуванням зауважень керівника, підготуватись до захисту.

Кафедра створює комісію із двох-трьох викладачів, а також запрошує до участі у роботі комісії наукових керівників курсових робіт. Термін захисту встановлюється кафедрою відповідно до навчальних планів університету.

Студент готує коротку доповідь, розраховану на 10-15 хв. За цей час він має доповісти комісії основні положення курсової роботи, її сутність, а також відповісти на запитання комісії.

Для відповіді на запитання комісії можна користуватись роботою, тезами доповіді та ілюстративними матеріалами до неї.

Рішення про оцінку приймається на закритому засідання комісії, що відбувається відразу після захисту робіт.

Основні критерії оцінювання курсової роботи:

    • повнота розкриття теми курсової роботи;

    • логічність та обґрунтованість висновків;

    • рівень висвітлення у доповіді сутності роботи;

    • правильність відповідей на поставлені комісією запитання;

    • відповідність оформлення роботи встановленим нормам та вимогам;

    • своєчасність виконання графіка курсової роботи та подання її на кафедру.

Оцінювання курсової роботи здійснюється за 100-бальною шкалою з наступним переведенням в 4-х бальну шкалу та шкалу за системою ECTS. Переведення даних 100-бальної шкали оцінювання в 4-х бальну шкалу та шкалу за системою ECTS здійснюється у такому порядку:

Оцінка за шкалою ECTS

Оцінка за бальною шкалою, що використовується в КНЕУ

Оцінка за національною шкалою

A

90-100

5 (відмінно)

B

80-89

4 (добре)

C

70-79

D

66-69

3(задовільно)

E

60-65

FX

21-59

2 (незадовільно) з можливістю повторного захисту курсової роботи

F

0-20

2 (незадовільно) з обов’язковим повторним виконанням курсової роботи

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]