Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка МЭИ.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
03.05.2019
Размер:
123.9 Кб
Скачать

ВСТУП

Дисципліна "Міжнародна економічна інтеграція" є базовою для студентів спеціальності "Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності".

Мета дисципліни - формування у студентів економічного мислення в області інтернаціоналізації господарського життя, яке стало провідною тенденцією розвитку сучасного світового господарства.

Призначення курсу - підготувати менеджерів, яким доведеться займатися питаннями зовнішньоекономічної діяльності, для практичного використання навичок, отриманих при вивченні цієї дисципліни, на промислових підприємствах. Фірмах. Організація України з різними формами власності в умовах ринку.

2. Загальні вимоги до написання контрольної роботи

Виконання контрольної робота є одним із заключних етапів вивчення курсу для заочної форми навчання. Її підготовка сприяє поглибленню та закріпленню теоретичних знань, одержаних слухачами при самостійному вивченні окремих розділів дисципліни, набутті навичок самостійної роботи над учбовим матеріалом.

Контрольна робота повинна висвітлити вміння слухачів коротко і точно відповідати на поставлені питання, підбирати і використовувати для відповідей необхідний матеріал. При цьому слухачу необхідно врахувати, що механічно переписані тексти з літературних джерел: монографій, учбових посібників та інше. не будуть зараховані, якщо вони будуть надані без логічної послідовності, повного висвітлення питання.

Контрольна робота повинна містити два питання. Номер питання кожному слухачу визначається по табл. 1 в залежності від нумерації його прізвища у журналі викладача. Перелік питань поданий на стор. 5-7. Кожне питання роботи висвітлюється слухачем при обов’язковому посиланні, як найменше на трьох авторів (на три джерела). При цьому слухач порівнює погляди авторів джерел, що цитуються.

Перед виконанням контрольної роботи слухач зобов’язаний вивчити рекомендовану літературу з дисципліни, зібрати, проаналізувати та узагальнити практичний матеріал. В кінці роботи слухач зобов’язаний навести перелік використаної літератури з зазначенням автора, повного найменування книги (посібника, брошури, статті тощо), міста, видавництва, року видання.

Загальний обсяг роботи 15-25 друкованих сторінок. В роботі слід зазначити номери питань. Відповіді на завдання повинні бути повні і обгрунтовані. Контрольну роботу слід представити на кафедру менеджменту зовнішньоекономічної діяльності у встановлений графіком строк, але не пізніше 10 діб до початку екзаменаційної сесії.

3. Оформлення контрольної роботи

Контрольна робота має бути стилістично, граматично та технічно оформлена. Композиція роботи складається у наступній послідовності:

- титульний аркуш;

- зміст;

- теоретична частина;

- практична частина;

- список літератури.

У процесі написання контрольної роботи слід дотримуватись таких вимог:

відповідність основних положень роботи законам України, указам Президента та постановам уряду України;

змістовність і конкретність викладання;

достатня повнота викладення питання, тобто слід повністю розкрити явище або елементи досліджуваного процесу, розглянути всі сторони проблеми;

завершеність викладення кожної думки;

виключення повторів;

економічна грамотність;

акуратне оформлення контрольної роботи.

Контрольна робота виконується самостійно. Вона повинна мати чітку й логічну структуру. Якщо в ній наводяться окремі цитати з наукових статей чи монографій, то потрібно вказати автора роботи, її назву, місце і рік видання, сторінку. Те саме стосується й тих цифрових даних, які наводяться в контрольній роботі. Якщо аналізується практичний матеріал, то слід вказати конкретний об’єкт аналізу.

Особливу увагу слід приділяти правильній побудові і наочності таблиць, графіків і діаграм. Вони мають бути логічним продовженням викладених теоретичних положень і служити основою для відповідних висновків. Необхідно простежити, щоб у роботі не було повторів і суперечностей між окремими її положеннями.

Обсяг контрольної роботи має бути в межах 15—25 сторінок стандартного формату. Зміст роботи повинен відповідати плану, який, у свою чергу, має відображати сутність теми, що розглядається, її внутрішню структуру і логіку дослідження.

Контрольна робота має бути написана чітким розбірливим почерком або набрана на комп’ютері.

Під час оформлення контрольної роботи слід дотримуватися встановлених стандартом вимог: текст роботи слід писати з одного боку білого паперу формату А4, шрифт— 14, інтервал між рядками— 1,5. Кожна сторінка обмежується полями: зліва — 25 мм, справа — 10 мм, зверху — 20 мм, знизу— 20 мм. Нумерація сторінок проставляється, починаючи з зміста роботи. Титульний аркуш вважається першою сторінкою і номер на ньому не ставиться. Зразок титульного аркуша контрольної роботи наведений у додатку 4.

Усі джерела, включені до списку літератури, нумеруються послідовно. Завершену контрольну роботу студенти подають на кафедру згідно із встановленим терміном.

Роботи, які не відповідають установленим вимогам, повертаються на доопрацювання.

Контрольна робота оцінюється за результатами перевірки («зараховано», «не зараховано»). Студент, який отримав на своєї контрольної роботи «не зараховано», не допускається до іспиту з даної дисципліни.

ЗМІСТ ТЕМ ДИСЦИПЛІНИ