Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Документ Microsoft Office Word (5).docx
Скачиваний:
2
Добавлен:
02.05.2019
Размер:
37.77 Кб
Скачать

Бізнес — план створення та відкриття спеціалізованого магазину по реалізації продукції .

(Данний матеріал представлений для ознайомлення, як зразок).

1.1 Мета створення бізнесу

На сьогоднішній день, коли наша країна майже повністю перейшла до ринкової економіки, відбувається бурхливий розвиток та становлення підприємництва по реалізації продукції яка випускається на підприємстві. Власний бізнес надає підприємству певну свободу дій та вчинків у своїй діяльності, адже здійснюється він на власний розсуд і на власний ризик. Власна справа надає підприємству можливість працювати за самостійно встановленим розпорядком, а за умови успішного ведення – обіцяє  матеріальний добробут. Ось чому підприємство хоче створити спеціалізований магазин по реалізації товарів, що випускаються. Ще одна причина, яка наштовхнула на думку про створення спеціалізованого магазину – це відсутність в нашому місті аналогічних підприємств. 1.2 Пріоритетність бізнесу пов’язаного з реалізацією продукції АО «ИЗ-ОІЛ»

Бізнес – це відкриття магазину по реалізації продукції яка випускається на підприємстві АО «ИЗ-ОІЛ» під назвою «Соняшник», який буде спеціалізуватися на продажу соняшникового насіння, олії, макухи. Його унікальність полягає у наданні найширшого у нашому місті асортименту товарів які виробляються на АО «ИЗ-ОІЛ» за найрізноманітнішими цінами.

Ця справа володіє багатьма перевагами, що дозволять задовольняти вимоги і потреби навіть найвибагливішого споживача. Основними з них є:

Найбільший у місті асортимент  продукції даного напрямку.

Товари, які будуть пропонуватися магазином, будуть включати декілька найменувань продукції яка випускається на АО «ИЗ-ОІЛ».  Вся продукція буде групуватися за трьома напрямками, які включають:

-          Олія в банках;

-          Насіння смаженого соняшнику у тарі, готове до вживання;

-          Макухдля корму тварин;

 

Широкий діапазон цін.

Завдяки величезному асортименту продукції ціни будуть найрізноманітнішими: від найнижчих і поміркованих до високих, залежно від виду товару. Споживач з будь-яким рівнем доходів зможе підібрати товар за прийнятною для нього ціною.

Висока якість товарів.

Товари будуть постачатися від АО «ИЗ-ОІЛ» та інших підприємств.

Екологічно чиста продукція.

Нашою фірмою буде реалізовуватися лише екологічно чиста продукція, яка пройшла санітарно-гігієнічний та екологічний контроль, і відповідність якої діючим нормам та вимогам встановлена органами екологічного та радіаційного контролю. Ця продукція не повинна нести загрозу здоров’ю споживачів та чистоті навколишнього середовища.

 

1.3 КЛІЄНТИ

Продукти харчування які будуть реалізовуватися в спеціалізованому магазині можна вважати товарами повсякденного попиту, адже без них не може обійтися жодна людина. Тому нашими клієнтами будуть мешканці міста та навколишніх сіл, які піклуються про споживання екологічно чистої продукції. Взагалі покупців продукції нашої фірми можна умовно поділити за видами на кілька груп:

-  Мешканці міста та навколишніх сіл;

-  Оптові покупці.

1.4 Конкуренти

На даний момент основним конкурентом нашої фірми є підприємство ЗАТ «Масло» по продажу аналогічної продукції. Що має широку мережу розповсюдження своєї продукції на заході України. Окрім даного підприємства,  у місті існує ще декілька подібних магазинів, але вони, в основному, спеціалізуються на дрібногуртових поставках, і розташовані в зонах, які є як   незручними, так і маловідомими для клієнтів.

Але порівняно з конкурентами наша фірма має ряд переваг. Найголовніша з них – це ціна і місце розташування магазину. Це дасть змогу “перехопити” значну частину клієнтів.