Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методичка к.р. оа 1.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
01.05.2019
Размер:
253.44 Кб
Скачать

Загальні положення

Метою виконання контрольної роботи №1 з дисципліни „Облік і аудит” є закріплення набутих теоретичних знань з обліку та його організації, методики та методології обліку основних господарських процесів діяльності суб’єктів господарювання.

Під час написання контрольної роботи №1 необхідно використовувати набуті теоретичні знання в галузі бухгалтерського обліку, а також практичні навики розв’язання задач, здобуті на практичних заняттях. Студентам потрібно продемонструвати вміння працювати із законодавчо-нормативною базою та навчально методичною літературою з бухгалтерського обліку.

Структура контрольної роботи

Контрольна робота складається з таких елементів:

Титульний аркуш (Додаток 1)

Зміст

Вступ

І. Теоретична частина

ІІ. Практична частина

Висновки

Список використаної літератури

Додатки

Вступ до контрольної роботи має бути максимально стислим, чітким, містити обґрунтування теоретичної теми, її знання, короткий огляд літератури з проблеми, що досліджується, з’ясування питань, які будуть розглянуті. Обсяг вступу не повинен перевищувати двох сторінок.

Теоретична частина передбачає опрацювання теоретичного матеріалу з відповідних літературних і законодавчих джерел та формування відповідей на тестові запитання. Зібраний матеріал потрібно подавати довільно, своїми словами. Дослівне цитування супроводжувати відповідними посиланнями на літературні джерела. Кількість підрозділів теоретичної частини повинна становити не менше двох пунктів.

Практична частина містить завдання, виконання яких повинно супроводжуватись поданням усіх проміжних результатів.

Висновки до контрольної роботи мають бути викладені стисло, у тезисній формі, містити узагальненні результати, що досягнуті під час розкриття теоретичної частини. Обсяг - 1-2 сторінки.

У списку використаних джерел наводяться усі, використані під час написання контрольної роботи, нормативно-правові акти, літературні джерела вітчизняних і зарубіжних авторів. Посилання на використані джерела інформації у теоретичній частині контрольної роботи, які є обов’язковими, здійснюються шляхом наведення в квадратних дужках номера джерела у списку і номерів сторінок (якщо такі є), на яких у цьому джерелі наведена відповідна інформація.

В якості додатків до контрольної роботи включається допоміжний матеріал, який потрібний для повнішого сприйняття виконаної роботи, а саме: реєстри аналітичного та синтетичного обліку, окремі первинні документи, розрахунки, інструкції і методики тощо.

Вимоги щодо оформлення контрольної роботи

Контрольна робота виконується за допомогою комп’ютера на одному боці аркуша білого паперу формату А-4 (210х297мм) через 1,5 комп’ютерних інтервали до тридцяти рядків на сторінці. Мінімальна висота шрифту 1,8 мм, що відповідає 14-му розміру комп’ютерного шрифту. На кожному аркуші повинні бути поля таких розмірів: ліворуч, зверху та знизу – не менше 20 мм, праворуч не менше 10 мм. Шрифт друку -Times New Roman.

Усі сторінки роботи, окрім титульного аркуша та змісту, потрібно пронумерувати у правому верхньому куті арабськими цифрами. Нумерація сторінок починається з титульного аркуша і закінчується списком використаної літератури.

Друкарські помилки, описки чи графічні нечіткості, виявлені у процесі оформлення роботи, можна виправляти охайним підчищенням чи за допомогою коректора і нанесенням на тому самому місці або між рядками виправленого тексту тим самим кольором, яким написаний текст.

У змісті контрольної роботи подають назви пунктів та підпунктів і вказують сторінки, на яких вони починаються. Якщо в роботі передбачені додатки (розрахунки, копії документів, графіки, таблиці тощо), то інформацію про них подають у змісті після списку літератури. Додатки повинні мати заголовок і порядковий номер арабськими цифрами або великими літерами українського алфавіту. Кожний додаток подають на окремій сторінці. Справа вгорі на першій сторінці додатка пишуть слово „Додаток” і зазначають його номер.

Заголовки структурних частин контрольної роботи друкують великими жирними літерами симетрично до тексту. Переноси слів у заголовках не допускаються. Крапка в кінці заголовка не ставиться. Заголовки не підкреслюють.

Відстань між заголовками і подальшим текстом має дорівнювати 1,5 комп’ютерних інтервали (один раз натиснута клавіша Enter), а відстань між заголовком і останнім рядком попереднього тексту (для тих випадків, коли кінець одного і початок другого підрозділу розташовується на одній сторінці) – трьом комп’ютерним інтервалам (двічі натиснута клавіша Enter).

Посилання на літературні джерела необхідно позначати порядковим номером за переліком їх у списку використаної літератури, виділивши двома квадратними дужками, зі зазначенням порядкового номера цього джерела в списку літератури, на яке робиться посилання, та сторінки в ньому. Перша цифра вказує номер джерела в списку літератури, друга - зазначає сторінку. Наприклад: [12, 133].