Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Зразок_творча МАР’ЯНА.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
10.38 Mб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

ДРОГОБИЦЬКЕ МІСЬКЕ НАУКОВЕ ТОВАРИСТВО

секція інформатики

«Розроблення навчального Web-сайту»

Роботу виконав:

Черхавський Мар’ян, учень СШ№17

Науковий керівник:

Угрин Леся Євгенівна,

викладач математики та інформатики

Дрогобич - 2012

Зміст

Вступ 2

Постановка задачі 3

Теоретичні основи написання навчального сайту 4

Карта сайту. Інструкція користувачу 6

Форум 11

Тут кожен бажаючий може відповісти на декілька цікавих тем. А також на цій сторінці знаходиться тема під назвою «Пропозиції і зауваження», де бажаючі можуть вносити свої пропозиції на рахунок сайту, а також зауваження. Якщо у вас є цікавий матеріал і ви б хотіли бачити його на сайті заходьте на тему «Пропозиції і зауваження», де вказаний адрес за яким можна надсилати матеріал. 11

Інструкція користовачу 12

HTML - код сторінки 13

Висновки 17

Список літератури 18

Вступ

Історія − це вся мудрість, яку зібрав народ за все своє існування. Як говорить народна мудрість:"Якщо втратити наше минуле — не буде майбутнього." У нашого народу красива земля, історія сповнена козацькою славою, милозвучна мова — усе це спадщина нашої нації і підтримувати це покладено нас. Тому, ми повинні берегти все те, що залишили нам предки.

Хоча за допомогою сучасних технологій ми змогли багато дізнатися про життя, традиції і побут свого народу на протязі багатьох віків, але через пасивність української молоді і деградацію української культури, як і на східній так і на західній Україні, українська нація як народ може зникнути. Багато молодих людей, XХІ століття нехтує своїм історичним корінням. Байдужість до національної історії, через неправильні і русифіковані погляди батьків і небажання йти вперед ведуть до деградації культури, мови і самого суспільства. Процес деградації суспільства вже заполонив майбутнє нашої країни — нашу молодь. Молоді люди не бачать сенсу в розвитку їхніх національних цінностей, знищуючи мову таким негативним явищем, як суржик, не віддають шани предкам. Наші прадіди боролися за те, щоб діти жили в вільній державі, на своїй землі, у своїй хаті. Мені важко дивитися на те, як ми з року в рік губимо мову, забуваємо історію і що найголовніше - втрачаємо те дорогоцінне, що наші з вами діди вибороли кров’ю — нашу країну Україну. Якщо українська молодь не подивиться на своє життя по-новому, а саме не почне шанувати мову, берегти традиції і з гордістю казати, що ми козацького роду, то наслідки для України, як держави, можуть бути катастрофічними.

Комп’ютеризація суспільства заполонила в першу чергу молодь. Але використання комп’ютерних технологій дає можливість донести корисну інформацію до більшої кількості людей, особливо молодих. Тому, наявність якісних тематичних інформаційних ресурсів, можливо навіть у вигляді сайтів, дозволить популяризувати історію нашого народу, а також довідатись цікаві факти тим, хто хоче знати про неї більше.

Постановка задачі

Незважаючи на те, що в школі вивчається предмет Історія України, написано багато книг з цієї тематики, але, на мою думку засвоєння матеріалу буде кращим, якщо подати тематику розділів, які вивчаються візуально у вигляді тематичного сайту.

Темою моєї творчої роботи стала розробка навчального сайту по історії України.

Обֺ’єктом дослідження став предмет «Історія України», а методом дослідження є використання послуг конструктора створення сайтів UCoz та створення сайту з використанням технологій HTML, графічного редактора Paint, текстового редактора Microsoft Word.

Метою роботи є розробка сайту, який стане допомогою, в першу чергу, учням шкіл, та всім бажаючим у пізнані Історії Україні. Проглянувши добірку статей, відео, довідкових матеріалів по кожному з розділів періодизації історії України, молоді люди зможуть розвинути такі почуття як любов до всього українського, патріотизм і гордість за свою країну. Кожен відвідувач сайту зможе знайти тут щось цікаве для себе, а також покращити свої знання шкільного курсу з історії.

Наукова новизна полягає у тому, що сайт є універсальним: і ті хто починає вчити історію, і ті хто вдосконалює свої знання можуть почерпнути для себе корисну інформацію. На сайті ведеться форум на якому можна обговорити з однодумцями прочитане, побачене, чи поділитись корисними посиланнями в Інтернеті.

Теоретичні основи написання навчального сайту

Сайт створювався конструктором сайтів UCoz з використанням мови HTML, а також за допомогою програм Microsoft Word, Paint.

Internet (інакше – World Wibe Web – WWW) – це розподілена система передачі інформації, заснована на гіпертексті. Засновано WWW у 1989 р. в інституті Ядерної Фізики (CERN). Мережа потрібна була для передачі даних про дослідження та нових ідей і була дуже потрібна. На початку свого існування по WWW можна було передавати лише текстовий вміст (до 1990 р.)

Гіпертекст – це електронний документ, що містить гіперпосилання на іншу адресу.

HTMLHypertext markup language – мова розмітки гіпертексту. Існує у декількох варіантах і продовжує розвиватись.

Гіпертекстові документи, на відміну від текстових, не використовують для друкування, а тільки на екран, щоб забезпечити надійний контакт між користувачем.

Гіпертекстова технологія – це технологія, що передбачає використання гіпертексту. Її використовують у навчальних програмах, компютерних енциклопедіях, а також при створенні WEB – сайтів.

Paint — це графічний редактор, що входить до складу стандартних програм Windows і призначений для створення і обробки малюнків растрової графіки.

Word — це текстовий редактор, який дає змогу складати документи на комп’ютері. За допомогою Word можна створити чудовий текст, прикрасити його кольоровими фотографіями й рисунками, які можна використовувати не лише як ілюстрації, але й як тло для тексту, і доповнити картами й таблицями. Крім того, Word має безліч корисних допоміжних функцій для створення тексту, з якими зручно складати ділові документи, такі як статті або звіти. Можна також надрукувати листівки або адреси на конвертах.

Word є частиною Office — комплекту програмних продуктів різного типу для створення документів, електронних таблиць і презентацій та для керування електронною поштою.

Adobe Photoshop (Фотошоп) - графічний редактор, який розроблений та поширюється компанією Adobe Systems. Цей продукт є лідером ринку в області комерційних засобів редагування растрових зображень, і найбільш відомим продуктом фірми Adobe. Часто цю програму називають просто Photoshop (Фотошоп).