Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
METODIChKA_Kursovye.doc
Скачиваний:
26
Добавлен:
30.04.2019
Размер:
202.24 Кб
Скачать
  1. Загальні вимоги

Курсова робота є одним із видів наукової роботи, самостійним навчально-науковим дослідженням студента. Виконання курсової роботи допомагає студентові системно показати теоретичні знання з вивченої дисципліни, оволодіти первинними навичками дослідної роботи з інформаційними матеріалами, з практичними даними роботи конкретних шдприємств, галузі, збирати дані, аналізувати, творчо осмислювати, формулювати висновки, пропозиції та рекомендації з предмету дослідження. Це потребує від студента не тільки знань загальної і спеціальної літератури з теми, а й умінь проводити економіко-математичні, експертні та інші дослідження, пов’язувати питання теорії з практикою, робити узагальнення, формувати висновки та пропозиції з підвишення ефективності економіки.

У процесі підготовки курсової роботи студенти глибоко вивчають найважливіші складні проблеми економіки, вчаться всебічно аналізувати сучасні явища економічного життя суспільства і робити на основі цього правильні, науково обґрунтовані теоретичні і практичні висновки. У процесі роботи студенти розвивають і удосконалюють такі уміння як: самостійно формулювати проблему дослідження; визначати мету, завдання, предмет, об’єкт дослідження; привселюдно захищати підготовлену роботу. Студенти, виконуючи курсові роботи, здобувають досвід роботи з науковою літературою, уміння знаходити в ній головні положення, що безпосередньо відносяться до обраної теми. Вчаться чітко і логічно викладати свої думки при аналізі складних теоретичних питань і що особливо важливо – творчо застосовувати економічну теорію, зв’язувати загальні теоретичні положення із сучасною дійсністю, практикою і профілем своєї майбутньої спеціальності.

Основну увагу студент повинен приділити глибокому теоретичному висвітленню проблеми, як у цілому, так і окремих її частин. Ця вимога означає, що студент повинен розкрити обрану тему курсової роботи на сучасному рівні розвитку науки, використовуючи такі підходи і наукові знання, що пояснюють різні економічні явища і події практики з сучасних позицій. Розкриття змісту повинне бути доказовим і науково аргументованим. Розглянуті в курсовій роботі теоретичні положення необхідно завжди підкріплювати конкретними прикладами і фактами, яки повинні бути не випадковими, а типовими для історичних умов. У процесі підготовки курсових робіт студенти здобувають навички самостійного підбора необхідного конкретного фактичного і цифрового матеріалу, вміння аналізувати його, складати таблиці, діаграми, узагальнювати явища економічного життя.

Однією з найважливіших вимог до курсових робіт є їх самостійне, творче виконання. Самостійний і творчий характер викладу виражається в тім, що студент кожне питання висвітлює по схемі, правильно використовує і коментує цитати, не допускає сторонніх, уривчастих положень, логічно між собою не зв’язаних. У курсовій роботі повинні міститься елементи дослідження:

- вивчення достатньої кількості опублікованих джерел (навчальної літератури, монографій, журнальних статей і т.д.);

- систематизація та аналіз різних поглядів і підходів, формування власної точки зору на досліджувану проблему;

- порівняння теоретичних поглядів вчених і практичної діяльності; розробка висновків і рекомендацій.

Студенти повинні бути готові, що на захисті до курсових робіт пред’являються наступні вимоги:

- глибоке теоретичне дослідження проблем на основі вивчення і аналізу економічної літератури;

- чітка систематизація цифрових даних у вигляді таблиць, графіків з необхідним аналізом, узагальненням і виявленням тенденцій розвитку економічних явищ;

- аргументированість висновків, обґрунтованість пропозицій і рекомендацій:

- літературний, логічно послідовний і самостійний виклад матеріалу;

- оформлення курсової роботи відповідно до вимог.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]