Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
NBU_Metodichka_Kursova_robota_2011.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
28.04.2019
Размер:
331.78 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ «ЛЬВІВСЬКА ПОЛІТЕХНІКА»

центральний банк і грошово-кредитна політика

МЕТОДИЧНІ вказівки

до виконання курсового проекту

для студентів очної і заочної форми навчання

спеціальності “Фінанси” (8.050104)

Затверджено

протоколом кафедри фінансів № __

від _______________

Львів – 2011

Центральний банк і грошово-кредитна політика: Методичні вказівки до виконання курсового проекту для студентів очної та заочної форми навчання спеціальності “Фінанси” (8.050104) / Укл.: Віблий П.І., Кльоба Л.Г., Похильченко О.А., Кащишин В.М., Желізняк Р.Й. – Львів: НУ «Львівська політехніка», 2011. – 14 с.

Рекомендовано методичною радою Інституту економіки і менеджменту Національного університету «Львівська політехніка» (протоколу № ___ від _________ 2010 р.).

Укладачі к.е.н., доц. Кльоба Л.Г.

ст.викл. Віблий П.І.

ас. Похильченко О.А.

ас. Кащишин В.М.

ас. Желізняк Р.Й.

Відповідальний за випуск д.е.н., проф. Алєксєєв І.В.

к.е.н., доц. Хома І.Б

Рецензенти

ЗМІСТ

ВСТУП

1. Загальні положення

2. СТРУКТУРА КУРСОВОГО ПРОЕКТУ

3. ВИМОГИ ДО СКЛАДОВИХ ЧАСТИН КУРСОВОГО ПРОЕКТУ

3.1. Зміст

3.2. Вступ

3.3. Теоретична частина

3.4. Аналітично-дослідницька частина

3.5. Рекомендаційна частина

3.6. Висновки

3.4. Список використаних джерел

4. Вимоги до оформлення курсового проекту

4.1. Загальні вимоги

4.2. Нумерація

4.3. Оформлення ілюстраційного матеріалу

4.4. Оформлення формул

4.5. Оформлення таблиць

4.6. Оформлення списку використаних джерел

5. Рекомендована література

6. Перелік ТЕМ КУРСОВого ПРОЕКТу

Додаток А

ВСТУП

Курсовий проект є підсумковим етапом вивчення студентами циклу економічних дисциплін: “Центральний банк і грошово-кредитна політика”, “Банківські операції”, “Фінанси підприємств”, “Фінансова діяльність суб'єктів господарювання”, та виступає ефективною формою перевірки теоретичних знань і практичних навичок, отриманих ними в процесі аудиторної, самостійної та індивідуальної роботи.

Знання основних категорій, закономірностей функціонування, інструментарію дослідження діяльності Центрального банку та проведення ним грошово-кредитної політики є запорукою ефективної роботи майбутнього економіста – фінансиста. Головною метою курсового проекту є глибоке вивчення конкретного питання теорії Центрального банку та грошово-кредитної політики, прищеплення навичок прийняття фінансових рішень в умовах швидкозмінюваного ринкового середовища.

У процесі виконання курсового проекту студенти розвивають та вдосконалюють такі навички та вміння:

  • визначати актуальні проблеми розвитку та функціонування Центрального банку і його діяльності;

  • здійснювати пошук та підбір необхідної наукової, практичної та нормативної інформації;

  • здійснювати комплексний аналіз функціонування окремих напрямів діяльності Центрального банку;

  • послідовно та логічно викладати свої думки та пропозиції.

Метою даних рекомендацій є надання необхідної методичної допомоги студентам в підготовці, оформленні та захисті курсового проекту. В основу покладено вимоги нормативних документів щодо структури, змісту та оформлення курсового проекту, а також використано рекомендації, що містяться в різних довідкових джерелах.

1. Загальні положення

Банківська система як складова фінансової системи будь-якої країни відіграє вирішальну роль у її економічному розвитку.

Світова фінансова криза найгостріше виявилась у банківській сфері і поставила під загрозу стабільність грошових систем у найрозвиненіших країнах світу. Криза ліквідності банківської системи, масове неповернення позик і скорочення кредитного потенціалу призвели до обмеження платоспроможного попиту та реального виробництва. У цих умовах зростає роль центральних банків як макрорегуляторів.

Таким чином, метою курсового проекту є дослідження на базі здобутих теоретичних знань з курсу «Центральний банк і грошово-кредитна політика» сучасного стану та особливостей розвитку діяльності Центрального банку та проведення ним грошово-кредитної політики, а також аналіз і оцінка зарубіжної практики. Завдання – зібрати та систематизувати аналітичні матеріали, оцінити ефективність функціонування Центрального банку і його діяльності на ринку.

2. Структура курсового проекту

(обсяг 25-30 стор. друкованого тексту)

Титульний аркуш (взірець див. Додаток А)

Зміст

Вступ (до 2-х сторінок)

Розділ 1. Теоретична частина (назва розділу відповідно до теми) (до 8 стор.)

Розділ 2. Аналітично-дослідницька частина (назва розділу відповідно до теми) (до 8 стор.)

Розділ 3. Рекомендаційна частина (назва розділу відповідно до теми) (до 8 стор.)

Висновки (до 2-х сторінок)

Список використаних джерел (15-20 джерел)

Курсова робота здається викладачу в друкованому вигляді та на електронному носії (дискета, диск, та ін.).

3. Вимоги до складових частин курсового проекту

3.1. Зміст

У змісті проекту перераховуються всі рубрики курсового проекту – вступ, заголовки всіх розділів і підрозділів, висновки і пропозиції, список використаної літератури і додатки в тій послідовності, як вони розміщені в курсовому проекті із зазначенням сторінок, на яких вони розміщені.

3.2. Вступ

Вступна частина роботи повинна характеризувати актуальність теми, ступінь висвітлення досліджуваної проблеми в літературі, висвітлити питання, які потребують вирішення. На цій основі повинна бути визначена мета дослідження і задачі, які були вирішені в процесі виконання роботи, надана характеристика об’єкта дослідження.

3.3. Теоретична частина

В даному розділі обґрунтовується теоретична база досліджуваної проблеми на підставі огляду літературних джерел, нових розробок, іншої інформації, пов'язаної з темою роботи. Викладений у цьому розділі матеріал повинен містити вичерпну інформацію, яка розкриває зміст досліджуваної проблеми, ступінь вивчення проблеми в історичному аспекті та шляхи її вирішення в різних країнах світу. Необхідно також уважно вивчити і проаналізувати діючі інструкції і нормативні акти Національного банку України, які мають відношення до досліджуваної проблеми.

3.4. Аналітично-дослідницька частина

Даний розділ повинен висвітити основні результати здійсненого аналізу сучасного стану практичного вирішення проблеми на прикладі української та світової практики, основні недоліки існуючої практики в Україні та питання, які потребують вирішення.

В якості аналітичної бази дослідження рекомендується використовувати статистичні дані як по Україні, так і відповідні статистичні дані зарубіжних країн (за останні 5-10 років), які допомагають наочно відобразити практичні аспекти вирішення досліджуваної проблеми. Відображення такого матеріалу для наочності рекомендовано представити у вигляді графіків, діаграм та таблиць.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]