Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Газета. Комунальна установа Сумська спеціалізов....docx
Скачиваний:
3
Добавлен:
26.04.2019
Размер:
3.07 Mб
Скачать

Валєрушка, 10б

Заходи,які плануються у листопаді:

  • «Королева школи»

(для учнів 9– 11 класів)

  • «Ходить гарбуз по городу» (для учнів 7 класів)

  • Вечір відпочинку

(для учнів 9 – 11 класів)

  • Молодь обирає здоров`я

(актив школи)

Готуйтеся! Успіхів!

Оголошення

  1. Продовжується набір до шкільної команди КВК, усі, хто бажає брати участь підходьте записуйтеся до організатора або до голови Ради старшокласників. Зустрічі будуть проходити щопонеділка в актовій залі школи о 13:40. Чекаємо на Вас та на Ваші ідеї!

  2. Готуйте стіннівки до Дня визволення України (5-8кл)

  3. Якщо зберуться команди, то у школі буду проводитися інтелектуальна гра «Що? Де? Коли?», організаторами якої будуть активісти ПДЮ. Хто бажає брати участь – створюйте команди 4-6 чоловік (5-8кл та 9-11кл) й звертайтеся до педагогів-організаторів.

  4. Хто ще не вступив до Ради старшокласників? (9-11класи)

  5. А до клубу «Лідер»?(7-8кл)

  6. Чи може хтось хоче бути учасником клубу «барвінчат»?.....

  7. У кого є бажання бути юним кореспондентом нашої газети – запрошуємо. Звертається до Голови Ради старшокласників.

Наші будні 

Це цікаво!

На планеті чоловіків на 57 мільйонів більше, ніж жінок

Нині на планеті проживає на 57 млн. більше чоловіків, ніж жінок. Про це йдеться в доповіді Організації Об`єднаних Націй «Жінки світу в

2010-му: тенденції і статистика», повідомляє Центр новин ООН. У доповіді, зокрема, констатується, що в найбільш населених країнах, таких як Китай, Індія і Пакистан, представників жіночої статі не вистачає. На 100 жінок у Китаї припадає 108 чоловіків, в Індії – 107, у Пакистані – 106. Але в Європі жінок більше, ніж чоловіків, свідчить статистика ООН.

Книга Рекордів Гіннесу і мультики

А чи знаєте ви, що Книга Рекордів Гіннесу уважно стежить за кіно- і мультиплікаційним мистецтвом і їй є чим поділитися, адже:

1. При виробництві знаменитого повнометражного англійського мультфільму «Уолліс і Громить: Проклін кролика-перевертня» (2005) було використано 2.84 тонни пластиліну.

2. Перший офіційний саундтрек з'явився в Діснєєвського мультфільму «Белосніжка і сім гномів» в 1937 році.

3. У японському аніме «Вперед, Анпанман!» більш всього персонажів серед всіх відомих анімаційних фільмів – на червень 2009 року їх було 1768.

Котячий клавесин

В середні віки навіть музика була часом вельми жорстока. Наприклад, за деякими відомостями, у короля Іспанії Філіпа II був дуже незвичайний музичний інструмент - «котячий клавесин». Представляв він собою довгий ящик, розділений перегородками на 14 відсіків. У відсіки садили заздалегідь відібраних кішок. Відбір полягав в «прослухуванні». Тваринам ставали на хвости, а «налаштовувач» по висоті голосу розподіляв страждальників по відсіках. При натисненні на клавішу гостра голка упивалася кішці в хвіст, тварина кричала. Придворні по черзі «награвали» мелодії і намагалися брати акорди. Така жорстокість по відношенню до пухнастих створень пояснювалася тим, що церква оголосила кішок посланцями сатани і помічниками. А тварина чорного кольору мала дуже мало шансів на довге життя. Жорстокий пристрій отримало поширення у всій Європі. Були «клавесини» з 7 і 14 ящиків. До речі, «відбраковані» кішки зазвичай тут же спалювалися. Цікавий факт: Петро I для кунсткамери теж замовив «котячий клавесин» в Гамбурзі.

Cмірнова Катерина, 10Б