Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Вказ_вки до оформ.дипл.,курс.роб_т.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
26.04.2019
Размер:
2.3 Mб
Скачать

2.3 Ілюстрації

Ілюстраціями є електричні, принципові, функціональні, логічні схеми, графіки, фотографії, креслення механічних вузлів, діаграми.

Ілюстрації позначаються словом "рисунок" і нумеруються послідовно арабськими цифрами. Номер повинен складатися із номера розділу та порядкового номера рисунка, відокремлених крапкою, наприклад: Рисунок 2.3 (третій рисунок другого розділу). Креслення повинні бути виконані чорним чорнилом, пастою на білому непрозорому папері. У роботі ілюстрації повинні бути розміщені так, щоб їх було зручно розглядати без повороту або з поворотом за годинниковою стрілкою.

Ілюстрації повинні обов'язково мати назву, а також, за необхідності, пояснювальні дані (пояснювальний текст), які розміщують під ілюстрацією. Номер ілюстрації разом з назвою розміщують після пояснювальних даних.

Ілюстрації слід розміщувати безпосередньо після тексту, де вони згадуються вперше, або на наступній сторінці. На всі ілюстрації мають бути посилання у тексті.

На рис.2.1 приведено приклад оформлення ілюстрації.

а б

a – амплітуда напруги ; б – амплітуда струму ;

( – хвильовий опір; – довжина хвилі в лінії; – коефіцієнт втрат)

Рисунок 2.1 – Розподіл амплітуд в короткозамкненій лінії із втратами

2.4 Таблиці

Цифровий матеріал, як правило, повинен оформлятися у вигляді таблиць. Таблиці слід нумерувати арабськими цифрами за порядком наведення в межах розділу. Номер розміщується над таблицею і складається з номера розділу і порядкового номера таблиці, відокремлених крапкою, наприклад: "Таблиця 2.1" (перша таблиця другого розділу). Таблиця може мати назву, яку друкують малими літерами (крім першої великої) і вміщують над таблицею зразу після номера. Назва має бути стислою і відбивати зміст таблиці. Таблицю завжди розміщують після першого згадування про неї в тексті.

При перенесенні частини таблиці на другу сторінку над перенесеною частиною таблиці пишуть слово „Продовження” із зазначенням номера таблиці, наприклад: „Продовження таблиці 2.1”. Заголовок над перенесеною частиною таблиці не розміщують.

Таблиця 2.1 – Оцінки внутрішнього тертя для різних часових інтервалів

Номер інтервалу

Інтервал, с

Частота, кГц

1

2

3

4

1

0,70-1,70

273.1

0,00143

2

1,05-2,05

274.3

0,00145

Продовження таблиці 2.1

1

2

3

4

3

1,40-2,40

275.2

0,00173

4

1,75-2,75

274.1

0,00219

5

2,10-3,10

276.0

0,00278

2.5 Формули

Набір формул здійснюється послідовно по тексту, але у формульному редакторі Microsoft Equation 3.0. Формули нумерують арабськими цифрами в межах розділу. Номер формули складається із номера розділу і порядкового номера формули в розділі, розділених крапкою. Номер пишуть на правому боці аркуша, на рівні формули в круглих дужках.

Пояснення значень символів та числових коефіцієнтів, які входять у формулу, необхідно наводити одразу під формулою в тій же послідовності, в якій вони наведені у формулі. Значення кожного символу та числового коефіцієнта необхідно писати з нового рядка. Після формули ставлять кому, а перший рядок пояснення значень починають з абзацу словом "де" без двокрапки. Наприклад:

«…відомо [25], що нормований вхідний опір навантаженої ідеальної лінії передачі із хвилевим опором визначається за формулою

, (2.3)

де – нормований вхідний опір;

– повздовжня координата;

– нормований опір навантаження;

– коефіцієнт фази.»

Коли формула не вміщується в одному рядку, вона повинна бути перенесена після знаків плюс (+), мінус (-), множення (х), ділення (:) або після знаку рівності (=) з повторенням знаку операції на початку другого рядка.

Формули, що йдуть одна за одною й не розділені текстом, відокремлюють комою.