Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Розробка ДП в Layout.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
26.04.2019
Размер:
332.29 Кб
Скачать

6.4 Доводка плати

Дії, які треба виконати, щоб закінчити плату включають:

  • перегляд статистики трасування;

  • перевірку виконання правил проектування;

  • вивчення виявлених помилок;

  • усунення порушень;

  • очищення проекту;

  • запуск постпроцесора і створення звітів.

Після закінчення трасування плати можна переглянути статистику трасування в таблиці статистики. Ця таблиця дає процентне співвідношення і кількість завершених з'єднань, інформацію про перехідні отвори та інше.

Після закінчення трасування необхідно запустити інструмент Route Spacing Violations (Порушення Зазорів Трасування), що перевірить відповідність критеріям зазорів, перерахованим у таблиці Route Spacing.

Будь-яка проблема, виявлена Design Rule Check, позначається кружком. Ви можете установити природу цієї проблеми, вибравши кнопку запиту (query) на панелі інструментів, що виведе вікно запиту. Потрібна інформація про помилку відобразиться у вікні запиту якщо нажати кнопку помилки (Error) на панелі інструментів і вибрати помилку.   

Інструмент Remove Violations видаляє помилки, дозволяючи перерозвести проблемну область.

Щоб видалити порушення з меню Auto виберіть Remove Violations, потім виберіть Board або DRC/Route Box.

Очищення проекту виявляє естетичні і виробничі проблеми (не прямі кути, гострі кути, неправильну форму областей металізації, виходи з контактних площадок і перекриття перехідних отворів), що могли з'явитися під час розведення плати. Ви повинні завжди запускати Design Rule Check після запуску Cleanup Design.

Щоб очистити Ваш проект з меню Auto виберіть Cleanup Design.

Запуск команди Run Post Processor створює файли для шарів, група яких дозволена в таблиці Post Process. Вихідні файли будуть створені для кожного шару й одержать розширення, що відповідають типові виведеної інформації.

Зауваження. Якщо у Вас вихідний формат Gerber RS-274D або Extended Gerber, то буде створений додатковий файл (<ім'я_проекту>.GID). Це спеціальний файл проекту, підготовлений для GerbTool.

0