Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ответы на экзамен АП ОДТ.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
23.04.2019
Размер:
366.08 Кб
Скачать

43. Внутрішньооб’єктовий режим на підприємствах, установах і організаціях, діяльність яких пов’язана з дт

Внутрішньооб'єктовий режим – установлений у межах об'єкта охорони порядок, який забезпечується сукупністю заходів і правил внутрішнього розпорядку, обов'язкових для виконання особами, які знаходяться на об'єктах охорони;

44. Режимні приміщення (зони території) для проведення секретних робіт, сховища матеріальних носіїв секретної інформації, заходи щодо їх охорони.

Нет ответа

45.Порядок передачі державної таємниці іноземній державі чи міжнародній організації

Між Україною та іноземними країнами існує ряд угод щодо охорони державної таємниці, наприклад: Угода між Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки про взаємну охорону секретної інформації, УГОДА між Кабінетом Міністрів України та Урядом Російської Федерації про взаємну охорону секретної інформації, УГОДА між Урядом України та Урядом Італійської Республіки про взаємну охорону секретної інформації та ін. Відповідно до цих угод головною умовою при передачі ДТ є:

  1. порядок взаємної охорони секретної інформації (відповідно до національного законодавства сторін, актів міжнародної організації, узгоджених правил);

  2. зобов'язання сторін щодо забезпечення охорони одержаної секретної інформації, в тому числі недопущення доступу до неї третьої сторони, а також недопущення використання секретної інформації з метою, що не відповідає цілям передачі такої інформації;

  3. порядок надання доступу до секретної інформації представникам сторін;

  4. зобов'язання щодо засекречування, зміни ступеня секретності, розсекречування секретної інформації (матеріальних носіїв такої інформації);

  5. зобов'язання щодо взаємного інформування в разі порушення вимог стосовно охорони секретної інформації та вжиття заходів щодо притягнення до відповідальності винних у цьому осіб;

  6. строки, протягом яких сторони зобов'язуються забезпечувати взаємну охорону секретної інформації;

Секретна інформація до скасування рішення про віднесення її до державної таємниці та матеріальні носії такої інформації до їх розсекречування можуть бути передані іноземній державі чи міжнародній організації лише на підставі міжнародних договорів, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, або письмового мотивованого розпорядження Президента України з урахуванням необхідності забезпечення національної безпеки України на підставі пропозицій Ради національної безпеки і оборони України.

46.Забезпечення режиму секретності під час прийому іноземних делегацій, груп та окремих іноземців

Забезпечення охорони державної таємниці відповідно до вимог режиму секретності в державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях, діяльність яких пов'язана з державною таємницею, покладається на керівників зазначених органів, підприємств, установ і організацій.

З метою запобігання розголошенню відомостей, що становлять державну таємницю, а також іншої інформації з обмеженим доступом, що є власністю держави, інформація (документи та матеріали), яка планується для надання або ознайомлення, повинна бути розсекречена та скасовані всі обмеження щодо зазначеної інформації.

Іноземцям та особам без громадянства доступ до державної таємниці надається у виняткових випадках на підставі міжнародних договорів України, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України, або письмового розпорядження Президента України.

Посадові особи, які проводять зустріч з іноземцями та здійснюють роботи з ними, зобов'язані вести запис переговорів (протокол подій) під час кожної зустрічі.

Після завершення зустрічі (прийому) відповідальний за її проведення інформує свого безпосереднього керівника про зміст і результати переговорів та на підставі записів (протоколу) складає звіт зустрічі.

Усі заходи за участі іноземців необхідно проводити в спеціально підготовлених і обладнаних приміщеннях - залах для переговорів.

Залишати іноземців на території, де виконуються роботи, пов'язані з державною таємницею, без осіб, які їх супроводжують, а також відвідувати з ними службові приміщення, не передбачені програмою заходу, категорично забороняється.