Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Aktivna_praktika_II_DV_4_sem.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
22.04.2019
Размер:
138.75 Кб
Скачать

СЛОВ’ЯНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ПЕДАГОГІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ЗАТВЕРДЖУЮ:

Проректор з навчальної роботи

______________________________

«____» __________________2010 р.

ПРОГРАМА

ВИРОБНИЧОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ПРАКТИКИ В ГРУПАХ РАННЬОГО ВІКУ

СТУДЕНТІВ ІІ КУРСУ ДЕННОГО

ВІДДІЛЕННЯ ФАКУЛЬТЕТУ ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ

ТА ПРАКТИЧНОЇ ПСИХОЛОГІЇ

(кафедра дошкільної освіти та соціальної педагогіки)

Спеціальність 6.010101 «Дошкільна освіта.

Практична психологія»

"Затверджено"

на засіданні кафедри

дошкільної освіти та

соціальної педагогіки

Пр. № 8 від 27.12.2010 р.

В. о. зав. кафедри

_______доц. Курінна С.М.

Слов’янськ – 2010 р.

Пояснювальна записка

Активна педагогічна практика в групах раннього віку проводиться на 2-ому курсі в ІV семестрі протягом 2-х тижнів (10 виходів) у дошкільних навчальних закладах по 6 год. (всього 60 год.) за учбовим планом за спеціальністю 6.010100 «Дошкільне виховання» зі спеціалізацією «Практична психологія».

Мета і завдання практики

Мета практики - оволодіння студентами навичками самостійної практичної діяльності на посаді вихователя дітей раннього віку, підготовка студентів до складання заліку та екзамену з дошкільної педагогіки, до написання курсової роботи з дитячої психології.

Завдання практики:

  1. Вчитись використовувати теоретичні знання з курсу дошкільної педагогіки та методик в практичній роботі з дітьми раннього віку.

  2. У процесі роботи з дітьми навчитися забезпечувати емоційно-позитивний стан‚ добрий настрій‚ психічне здоров’я.

  3. Самостійно організовувати і проводити режимні моменти, ігри, заняття та розваги з дітьми раннього віку;

  4. Здійснювати педагогічну пропаганду серед батьків‚ використовуючи різноманітні форми роботи з батьками.

  5. Спостерігати, аналізувати і робити висновки про рівні нервово-психічного розвитку дітей як всієї групи, так і окремої дитини.

  6. Зібрати матеріал для написання експериментального розділу курсової роботи з дитячої психології.

Основними умовами ефективності педагогічної практики є її теоретична обґрунтованість, освітній, виховний характер, комплексний підхід до змісту і організації практики, систематичність. Педагогічна практика надає кожному студенту можливість застосувати теоретичні знання в безпосередній роботі з дітьми та вихователями дошкільних закладів, набути початкового педагогічного досвіду.

Організація активної практики в групах раннього віку

Керівництво практикою здійснюють групові керівники-методисти, викладачі кафедри дошкільної освіти та соціальної педагогіки.

Студенти-практиканти розподіляються в групи раннього віку дошкільних навчальних закладів по двоє чоловік на вікову групу.

Студенти працюють в першу половину дня згідно плану проходження практики.

Базами педагогічної практики є дошкільні навчальні заклади м. Слов’янська, у яких наявна добра матеріальна база, наявні групи дітей раннього віку, кваліфіковані педагогічні кадри; які підтримують постійний творчий зв’язок з викладачами кафедри дошкільної освіти та соціальної педагогіки.

Керівництво безперервною практикою в групах раннього віку

Загальний керівник є основним керівником практики, організує, контролює весь хід практики.

Обов'язки керівника практики

До обов'язків загального керівника практики входить підготовка педагогічної практики, яка складається з проведення співбесіди з завідуючими, методистами, вихователями дошкільних навчальних закладів, практичними психологами, лікарем інституту, який організує і відповідає за медичний огляд студентів до початку практики, укладання методичних рекомендацій щодо організації проходження та контролю практики, складання проекту наказу, розподіл студентів по дошкільних навчальних закладах, організація проведення установчої та підсумкової конференцій з педагогічної практики, організація консультацій студентів з питань планування навчально-виховної роботи, підготовки до занять, режимних процесів; перевірка звітної документації студентів; оформлення звіту про педагогічну практику з висновками, рекомендаціями і пропозиціями; оформлення екзаменаційних відомостей з оцінками за педпрактику.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]