Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Тема 17, 18, 25ааап.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
21.04.2019
Размер:
269.31 Кб
Скачать

Задача 10

При заснуванні банка на зборах засновників було прийнято рішен­ня, що його буде утворено у формі закритого акціонерного товариства з статутним фондом 1 млн. євро. Державний реєстратор після розгляду документів відмовив у державній реєстрації.

Чи була така відмова правомірною?

Решение

Отказ Гос регестратора в гос регистрации явл правомерным,т к в соответствии ст 6 ЗУ «О банках и банковской деятельности» банки могут создаваться только в двух организационно-правовых формах, а именно в форме открытого акционерного оющества и кооператива.

В соот-вии со ст 31 ЗУ «О банках и банковской деятельности» минимальный размер уставного фонда банка на момент его регистрации должен быть не менее чем 10 млн евро.

Задача 11

Громадянин Стоянов В. С. уклав договір страхування домашнього майна вартістю 15 000 грн. від пожару, затоплення водою, протиправних дій третіх осіб, стихійних лих зі страховою компанією "Ласка" строком на один рік з річним тарифом 0,2%.

Необхідно сформулювати короткий зміст договору страхування та вказати його суттєві умови.

Решение

договору страхування майна - Згідно зі ст. 979 ЦК України за договором страхування одна сторона (страховик) зобов'язується у разі настан­ня певної події (страхового випадку) виплатити другій стороні (страхувальнику) або іншій особі, визначеній у договорі, грошову суму (страхову виплату), а страхува­льник зобов'язується сплачувати страхові платежі та виконувати інші умови договору.

Суттєвими умовами договору майнового страхування (ст. 982 ЦК України) є: предмет договору страхування, страховий випадок, розмір страхової суми, в межах якої страховик зобов'язаний провести виплату в разі настан­ня страхового випадку (страхова сума), розмір страхово­го платежу й строки його сплати, строк договору та інші умови, визначені актами цивільного законодавства

Оформлення договору страхування майна:

Договір добровільного страхування майна оформляєть­ся у письмовій форми (ст. 981 ЦК України) і містить такі умови (примірний зміст договору):

Страховик - СК "Ласка" (повна назва, адреса та банків­ські реквізити).

Страхувальник – Стоянов В.С. (Ф.И.О., місце проживання та банківські реквізити).

Об'єкт страхування – домашнє майно згідно з описом.

Страховий випадок – пожар, затоплення водою, протиправних дій третіх осіб, стихійних лих.

Місто знаходження майна – адреса Стоянова В.С. Строк страхування - один рік. Страхова сума - 15 тис. грн.

Страхова премія - 30 грн. (при тарифі 0,2% від страхо­вої суми)сплачується одночасно

Задача 12

Чи включаються до складу валових витрат підприємства витрати на оплату страхового поліса зі страхування автомобіля на користь банку, що видав кредит під заставу цього автомобіля?

Решение

Нет. В состав валовых затрат не входят затраты связанные со страхованием расков.