Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zakharow_Gavelya_EXZ_16.01.12. Part_2(38-79).doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
21.04.2019
Размер:
217.09 Кб
Скачать

75. Оцінка результатів роботи студентів з суспільних дисциплін за альтернативними критеріями оцінювання. Вопрос с сюрпризом:) кому попадет, в казино ходить не советую:)

76. Етапи підготовки викладача вищої школи.

  • Перший етап полягає в психодіагностиці всіх бажаючих стати викладачами вузу. Це можуть бути студенти, бакалаври та магістри, аспіранти та співпошукачі, а також особи, що проходять перепідготовку на спеціальних курсах чи факультетах. Задача цього етапу – виявити серед бажаючих стати викладачами вузу осіб з явними протипоказаннями, тобто професійно непридатних

  • Другий етап професійної підготовки та перепідготовки викладачів вищої школи – етап професійно-педагогічного навчання на отримання кваліфікації викладача вищої школи. Задача цього етапу –психолого-педагогічна діагностика та професійно-педагогічне навчання майбутнього викладача. Сюди ж входить корекція та розвиток недостатньо виражених професійно важливих якостей особистості слухача.

  • Третій етап повинен бути спрямований на уточнення найбільш перспективного для кожного викладача місця застосування зусиль. Умовно його можна назвати етапом професійно-предметної спеціалізації та професійної адаптації ї та професійної адаптації педагога. Даний етап повинен починатися з оцінки результатів корегуючого навчання та включати активну та пасивну педагогічну практики, різні види стажувань, а також саму педагогічну діяльність протягом першого року викладання у вузі. Основним завданням цього етапу є вироблення конкретних професійно-педагогічних умінь та навичок

77. Комплект документів навчально-методичного забезпечення стандарту вищої освіти (кднмз сво).

Основним нормативним документом, що визначає організацію навчального процесу є навчальні плани, що розробляються університетом відповідно до освітньо-професійної програми підготовки фахівців та структурно-логічної схеми.

Навчальний план визначає навчальне навантаження студента та вивчення навчальних дисциплін в академічних годинах і в кредитах ЄКТС.

На основі навчального плану складається на навчальний рік робочий навчальний план відповідно до кожного напряму підготовки (спеціальності).

Відповідно до робочого навчального плану та (типової) програми навчальної дисципліни складається робоча програма навчальної дисципліни.

Методичне забезпечення дисципліни відображає відповідно створений навчально-методичний комплекс.

Основними навчально-методичними документами університету є:

  • навчально-методичний комплекс напряму підготовки (спеціальності), до якого відносяться такі нормативно-методичні документи, як освітньо-кваліфікаційна характеристика (ОКХ), освітньо-професійна програма (ОПП), засоби діагностики, навчальний план, робочий навчальний план, інформаційний пакет напряму підготовки (спеціальності), типова програма з усіх навчальних дисциплін, наскрізна навчальна програма практики, програма державної атестації;

  • навчально-методичний комплекс навчальної дисципліни, який створюється під керівництвом провідних викладачів і до якого входять: (типова) програма навчальної дисципліни, опорні конспекти лекцій з навчальної дисципліни, методичні рекомендації для проведення лабораторних, практичних, семінарських занять, організації самостійної роботи студентів, індивідуальні завдання, тематика дипломних, курсових робіт (проектів) та методичні рекомендації до їх виконання, основна та додаткова література для забезпечення вивчення дисципліни.

Результативність навчального процесу визначається ефективністю взаємодії освіти, науки, виробництва.