Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
list k politology.doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
18.04.2019
Размер:
89.09 Кб
Скачать

Тема 5 . Політичні режими!

1. Демократичний режим. 2. Тоталітарний та посттоталітарний режим 3. Авторитарний режим. 8. Політичні режими 11. Визначення демократії, її види та хар-ні риси. 13. Тоталітаризм як соціальний і політичний феномен.

Тема 6 . Політичні партії.

1. Партія як політичний інститут, виникнення та еволюція політичних партій. 2.Основны ознаки ты ф-ції політ.партій 3. Типи політичних партій. 4. Багатопартійність як необхідна умова становлення демократичного процесу. 5. Відмінність політичних партій від груп інтересів, суспільних організацій, груп тиску тощо. 7. Багатопартійна система. Принцип взаемовідносин між партіями. Закон Дюверже. 9 .Політичні партії правої та правоцентриської орієнтації 10. Політичні партії центриської спрямованості 11.. Політичні партії лівої орієнтації 12. Функції і методи груп тиску. 13. Типи груп тиску. 15. Партійні системи.

Тема 7.

1-2. Сутність та структура політичної культури 4. Політичні субкультури. 5. Політична соціалізація. Основні етапи та посередники 7. Політична культура та національні політичні традиції. 10.Функції політичної культури. 11. Політичні міфи та стереотипи

Тема 8 . Політичне лідерство.

1. Політичне лідерство та його обгрунтування. 2. Лідерство умови ,за яких можлива поява справжнього лидерства. 3. . Принципи висування політичних лідерів в демократичному суспільстві. 4. .Критерії оцінки популярності та ефективності діяльності лідера в сучасній Україні 5. основні риси сучасного політика . 6. Сутність і типологія політичних лідерів. 7. Розрызнить поняття вождь вожак и лидер 8. Політичне лідерство та його обгрунтування.

Тема 9.

1. Політична свідомість.. 4. Місце і роль консерватизму та неоконсерватизму в пол. Житті 5. Лібералізм та неолібералізм як пол. течі сучасності 6. Соціалізм як політ течія 7. Концепція екологічного соціалізму 8. Фашизм та неофашизм 9. Правий і лівий екстремізм як сучасна ідеол-огія і політика. 11.Ідеалогія:анархизм

Тема № 10

1. Політичні погляди Платона і Аристотеля

2. Політичні погляди Макіавеллі. Макіавелізм як політична доктрина 3. Політичні погляди Д. Локка 4. Політичні погляди П. Гобса 5. Політичні погляди Ш. Монтескє. Політичні погляди Ж. Ж. Руссо та Вольтера 6. Політичні погляди К. Маркса і Ф. Енгельса 7. Політичні погляди М. Вебера 8. Михайло Драгоманов – представник українського лібералізму 9. Політичні погляди Михайла Грушевського 10. Фундаментальні політичні ідеї Нового часу. 11. Особливості політичної думки в Україні в 16-17 ст. 12. Політична думка в Україні кінця 19 - початку 20 ст.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]