Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
методичка ВЭД заочники.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
15.04.2019
Размер:
276.99 Кб
Скачать

Тема 10. Облікурахування службових відряджень за кордон

Поняття службового відрядження, розрахунок і видача авансу. Граничний термін відрядження і порядоклад розрахунку кількості днів знаходження у відрядженні. Розрахунки із застосуванням пластикових карток. карточокПовернення валюти в касу підприємства. Податковий облікурахування витрат на відрядження. Відображеннявідображення,відбиття в бухгалтерському і податковому облікуурахуванні витрат на відрядження, в іноземній валюті

Ключові терміни:

Службове відрядження за кордон - поїздка працівника за розпорядженням керівника підприємства, об'єднання, установи, організації на певний термін в іншу країну для виконання службового доручення позазовні місцем його постійної роботи.

Вільно конвертована валюта − валюта, яка широко використовується для здійснення платежів по міжнародних операціях, продається на головних валютних ринках мирусвіту і вказана в групі 1 Класифікатора валют НБУ.

Запитання:

1. Як здійснюється документальне оформлення відрядження?

2. Який порядок визначення суми авансу?

3. Як відображаються витрати на відрядження в іноземній валюті?

Література: 1,2,3.

Тема 11. Облік інших зовнішньоекономічних операцій

Облікурахування реекспортних і реімпортних операцій. Облікурахування консигнаційних і комісійних операцій. Облік лізингових операцій. Облік операцій з підприємствами, розташованими в офшорних зонах.

Ключові терміни:

Реекспорт − митний режим, відповідно до якого товари, що походять з інших країн, не пізніше ніж у встановлений законодавством строк з моменту їх ввезення на митну територію України вивозяться з цієї території в режимі експорту.

Реімпорт митний режим, відповідно до якого товари, що походять з України і вивезені за межі її митної території згідно з митним режимом експорту, не пізніше ніж у встановлений законодавством строк ввозяться на митну територію України для вільного обігу.

Консигнація різновид агентської комісійної угоди, відповідно до якого товари, що експортуються, післяпотім перетину кордону країни-експортера розміщуються на складі тимчасового зберігання (консигнаційний склад) і поступово, в міру реалізації чергової партії проходять митне оформлення, яке проводить агент, і реалізуються іноземним покупцям.

Договір консигнації – договір, за яким одна сторона (консигнатор) зобов'язуєтьсязобов'язав впродовжупродовж певного часу за винагороду продати від свого імені і за рахунок консигнанту доставлені на склад, розташованийсхильний в країні консигнатора, товари.

Фінансовий лізінг договір лізінгу, в результаті укладення якого лізингоодержувач на своє замовлення отримує в платне користування від лізингодавця об’єкт лізингу на строк, не менший строку, за який амортизується 60 відсотків від вартості об’єкта лізингу, визначеної у день укладення договору.

Офшорна зона країна або територія, законодавство якої дозволяє реєстрацію та функціонування офшорних компаній, що створюють прибуток з джерел, які діють поза країною або територією реєстрації.

Офшорні компанії іноземні компанії, які зареєстровані в офшорних центрах країн, що надають їм особливі пільги. Такі компанії мають право на діяльність тільки за кордоном.

Запитання:

  1. Які операції відносяться до реекспортних операцій?

  2. Які операції відносяться до реімпортних операцій?

3. Що таке міжнародні лізингові операції?

4 Які особливості відображення в обліку міжнародних лізингових операцій?

5. Які особливості відображення в обліку комісійних та консигнаційних операцій?

6. Що таке офшорні компанії?

Література: 1,2,3