Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Buh_oblik (2).doc
Скачиваний:
13
Добавлен:
24.12.2018
Размер:
168.96 Кб
Скачать

43.Класифікація облікових регістрів.

Облікові реєстри - це таблиці спеціальної форми в яких проводять систематемазовані записи на рахунку Бо на підставі даних первинних бух. Документів

Облікові регістри(книжки, журнали, відомості, картки).

Облікові регістри бувають 4 груп:

1.За зовнішнім виглядом:

-Бух. книги

- Картки

- Окремі відомості

2.За виглядом бух. Записів

- хронологічні

- систематичні

- комбіновані

3.За обсягом змісту:

- синтитисні

- аналітичні

4. За побудовою

--одностороні

-двостороні

-багатостороні

-шахові

44)Правила ведення облікових реєстрів способи виявлення ти виправлення помилок в обліку.

Облікові реєстри відкриваються на початку господарського року в книжках номирують усі сторінки, додатково прошивають і на остатній сторінці зазначають їх кількість на сторінках прописують назви синтетичних (аналітичних рахунків) із зазначенням початкового с-до станом на 01,січня поточного року с-до підкреслюється червоним.

Господарські операції в обліковому регістрі прописуються. В кінці місяця за кожним рахунком потрібно підраховувати підсумок господарських операцій за місяць - обороту (підкреслити знизу і верху ручкою темного кольору)

Після виз оборотів Дт і Кт вираховують кінцеве с-до.

Використовують такі методи виправлення:

1.Коректурний

2.Додаткових засобів

3. Червоного сторно

45.Форми Бо, їх суть. Закон Укр”Про бо та фінансову звітність в Укр" про вибір форм бо.

Форми Бо-це система взуємо пов’язаних облікових регістрів з певною методикою записів у них.

Існує чотири способи:

1. меморіальна ордерна

2.Журнальний

3.спрощена

4. комп’ютерна

Суть меморіально ордерна в тому що:

Первиний документ - момеріально ордерна – реїстрацівний журнал - головна книга – оборотна відомість – Б баланс.

Суть журнально ордерна в тому що:

Первиний документ – відомість, журнали – оборотна відомість – головна книжка – Б баланм.

Суть спрощеної форми Бо полягає:

Первиний документ – книга обліку господарських операцій – головна книга – б баланс.

Суть комп’ютерного ордена :

Первиний документ – Баланс .

46) Характеристика Книжкової(журнальної)форми обліку Таким чином, наприкінці XIV століття вперше була описана книжкова форма обліку. Вона задовольняла потреби купців і дрібних ремісників. Проте із зростанням обсягу діяльності, збільшенням кількості господарських операцій виникла потреба в узагальнених (синтетичних) показниках. Тоді Головна книга перетворилася в регістр синтетичного обліку, паралельно якому став вестись аналітичний облік в окремих допоміжних книгах. Так наприкінці XIV століття появилась нова італійська форма бухгалтерського обліку.

47.Характеристика журнально – ордерної форми обліку.

Журнально-ордерна форма бухгалтерського обліку ґрунтується на широкому застосуванні системи накопичувальних і групувальних облікових регістрів - журналів-ордерів і допоміжних відомостей.

Записи в журнали-ордери (основні регістри) здійснюються безпосередньо на підставі виправдних документів в міру їх надходження і опрацювання (без складання меморіальних ордерів). При значній кількості однорідних документів по операціях їх дані попередньо групують у допоміжних відомостях, місячні підсумки яких переносять потім у відповідні журнали-ордери.

У журналах-ордерах хронологічний і систематичний облік суміщені. Звідси зрозуміла і сама назва цих регістрів: вони одночасно служать журналами (оскільки записи в них здійснюють в хронологічному порядку) і ордерами

(оскільки місячні підсумки журналів-ордерів за кореспондуючими рахунками замінюють собою меморіальні ордери).

48.Характеристика автономних форм обліку. Форма бухгалтерського обліку — це сукупність облікових регістрів, що використовуються в певній послідовності та взаємодії для ведення обліку із застосуванням принципу подвійного запису. В умовах використання сучасних електронно-обчислювальних машин і нових підходів до організації бухгалтерського обліку виявили нові форми бухгалтерського обліку — автоматизовані. В  основу автоматизації бухгалтерського обліку покладено принцип безперервної обробки облікової інформації. Синтетичними й аналітичними регістрами бухгалтерського обліку за автоматизованої форми є машинограми. Здійснюється повна автоматизація збору, передачі, систематизації й обробки інформації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]