Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
TXID_LR6.DOC
Скачиваний:
1
Добавлен:
24.12.2018
Размер:
659.97 Кб
Скачать

6. Візуально ознайомтеся з властивостями форми Width та Height

Змініть за допомогою миші розміри форми. Переконайтесь, що зміна розмірів форми веде до зміни її властивостей Width та Height (ширини і висоти форми) у вікні властивостей Properties – Form1.

Зауваження. Переглядати чи змінювати значення властиво­стей об'єктів зручно на закладці Categorized вікна Properties, де вони згруповані за своїм призначенням. На закладці Alphabetic цього вікна властивості об'єктів впорядковані за алфавітом за винятком Name — імені об'єкта.

7. Дослідіть, як зміна значень властивостей Width чи Height фор­ми у вікні Properties веде до зміни розміру форми.

Введіть відповідне значення у твіпах і натисніть на клавішу Enter.

8. Змініть колір фону форми.

Для цього у вікні властивостей форми у рядку BackColor за допо­могою випадаючого меню задайте значення кольору фону од­ним із способів:

  • на закладці System виберіть один із системних кольорів;

  • на закладці Palette безпосередньо виберіть колір фону.

Проекспериментуйте з властивістю BackColor і задайте її значення на власний розсуд.

9. Виконайте програму ( для цього натиснить, нариклад, F5 ).

10. Вставте у форму текстове поле (об'єкт типу Label) з текстом "Анкета студента".

Два рази клацніть мишею на піктограмі Label палітри компонентів. Розташуйте вставлений об'єкт, наприклад, так, як показано на рис. З, перетягуючи його мишею. Якщо об'єкт Label1 невиокремлений, активізуйте його і у вікні Properties змі­ніть значення властивості Caption з Label1 на текст "Анкета студента" без лапок. Задайте значення властивості AutoSize цього об'єкта як True. Змініть значення властивості Font (шрифт) цього поля на такі:

Font :Times New Roman Cyr (чи MS Sans Serif);

Font style:Bold;

Size :14;

Задайте колір підпису, вказавши значення властивості ForeColor. Зауваження. У вікні Properties відображається список власти­востей лише активного на даний момент об'єкта.

11. Aналогічно вставте у форму ще декілька текстових полів з вашими біографічними даними.

Один із варіантів розташування текстових полів показаний на рис. 4.

12. Вставте у форму об'єкт типу Image (зображення).

Для цього клацніть один раз лівою клавішею миші на піктограмі Image палітри компонентів і, наприклад, у нижньому правому куті форми обведіть контур для майбутнього зображення (фото­графії). Якщо потрібно, змініть розмір форми чи вставленого об'єкта та добийтеся якнайкращого розташування на ній ство­рених раніше об'єктів. Змінювати розміри об'єкта можна методом їх "розтягування" за маркери (чорні габаритні квадратики). Запа­м'ятайте назву, яку Visual Basic присвоїть цьому об'єкту (значення властивості Name) або замініть її на свій розсуд. За за­мовчуванням цей об'єкт матиме стандартну назву Image1.

13. Вставте свою портретну фотографію за допомогою властивості Picture (ілюстрація) об'єкта Image1.

Для цього спочатку виокремте цей об'єкт і задайте значення True його властивості Stretch. Активізуйте рядок Picture у вікні Properties. Клацнувши на кнопці “…”, викличте діалогове вікно вибору малюнка Load picture, де зазначте шлях до файлу з фото­графією. Якщо такого файлу немає, скористайтесь будь-яким ма­люнком з бібліотеки Microsoft Clipart, яка за замовчуванням зна­ходиться у папці С:\ Program Files\ Microsoft Office \ Clipart \ Popular. Виберіть будь-який файл => Open.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]