Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
pravo_33.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
23.12.2018
Размер:
210.43 Кб
Скачать

72.Підстави крим відповідал. Поняття злочину та його ознаки.

Крим в несе тільки особа, винна у вчиненні злочину, тобто особа, яка умисно чи необережно вчинила діяння, що передбачене крим законом як суспільно небезпечне. Виділяють правову і фактичну підстави крим в.

Злочин – це передбачене цим Кодексом суспільно небезпечне винне діяння

Ознаки злочину:злочином є лише діяння,це діяння повинно бути скоєне суб'єктом злочину,воно має бути винним,діяння повинне бути передбачене чинним Крим кодексом,повинно бути караним, суспільна небезпечність,кримінальна протиправність ,винність,караність Злочини бувають: злочини проти держави, злочини проти життя, здоров`я, волі та гідності особи,майнові злочини ,хуліганство, знищення і зруйнування пам'яток історії та культури

73.Склад злочину та зміст його елементів.

Склад зло́чину — сукупність об'єктивних та суб'єктивних ознак, що дозволяють кваліфікувати суспільно небезпечне діяння як конкретний злочин.Склад-ся з 4 елементів:Суб'єкт злочину — осудна фізична особа, що вчинила злочин у віці, з якого може наставати крим відповідальність.Суб'єктивна сторона — це внутрішня сторона злочину, яка охоплює психічні процеси, свідомість, волю особи в момент вчинення злочину.Об'єкт злочину – це те, на що спрямоване діяння, чому воно завдає шкоди.Об'єктивна сторона — це зовнішній прояв протиправної поведінки, що склад-ся із злочинного діяння.

74.Покарання: поняття, його мета та види покарань у крим праві.

Крим покарання – це засіб держ примусу, який застосов-ся судом у вироку до особи, визнаної винною у вчиненні злочину. Мета: полягає в передбаченому законі обмеженні прав і свобод засудженого. Види покарань за ступенем їх тяжкості, а саме:

1) основні - позбавлення волі на строк від 3 місяців до 10 років, виправні роботи без позбавлення волі на строк від 2 місяців до 2 років, позбавлення П займати певні посади або займатися певною діял на строк до 5 років, штраф, громадський осуд.

2) додаткові - конфіскація майна, позбавлення військ або спеціального звання, позбавлення батьківських прав.

Позбавлення права займати певні посади або займатися певною діял та штраф можуть застосовуватися не тільки як основні, а й як додаткові покарання.

75.Обставини, що виключають суспільну небезпеку і протиправність діяння: необхідна оборона та крайня необхідність.

Необхідна оборона - дії, вчинені з метою захисту інтересів чи прав особи, яка захищається, або захисту іншої особи, інтересів с-ва чи Д від суспільно небезпечного посягання.необхідна оборона від сусп. Небезпечного посягання шляхом завдання шкоди тому,хто посягає,якщо ці дії були на користь,для захисту. Крайня необхідність – правомірне заподіяння шкоди для усунення небезпеки, яка загрожує держ, громадським чи особистим інтересам, що охорон-ся законом, здійснене за обставин, коли ця небезпека не може бути усунута іншими засобами і заподіяна шкода менш значна, ніж відвернена.

76.Стадії вчинення умисного злочину.

Стадії: готування до злочину; замах на злочин; закінчений злочин.

Готування до з - це підшукання чи пристосування засобів чи знарядь, чи ін умисне створення умов для вчинення з.

Замах на з - це навмисна дія, безпосередньо спрямована на вчинення з, але не доведена до кінця через обставини, що не залежали від волі винного Закінчений з має місце тоді, коли наявні всі ознаки складу з, вказані в законі, і настав шкідливий результат.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]