Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ответи на механизацию.docx
Скачиваний:
30
Добавлен:
23.12.2018
Размер:
39.24 Кб
Скачать
          1. Призначення, будова і технологічні регулювання прес-підбирача пс-1,6.

Призначений для підбирання валків сіна чи соломи і пресування у паки прямокутної форми з одночасним обв’язуванням його шпагатом або дротом.

Складається з підбирача барабанного типу , пакувальників, пресувальної камери, пресувального поршня, в’язальних апаратів, механізму приводу робочих органів, двох опорних пневматичних коліс, лотка для вивантаження паків у транспортні засоби та причіпного пристрою.

Щільність регулювання пака до 200кг/м2 регулюється зміною поперечного перерізу вихідного отвору пресувальної камери спеціальними регулювальними гвинтами. Довжину пака у межах 0,5 – 1,0 м регулюють зміною мірного колеса.

Класифікація машин для збирання овочевих культур.

Агротехнічні вимоги. Початок і тривалість збирання картоплі встановлюють залежно від його призначення, сорти, наявності збиральної техніки, способу збирання і від грунтово-кліматичних умов. Картоплезбиральні машини повинні підкопувати пласт на повну глибину і ширину залягання бульб у грунті. Вимагається при збиранні комбайнами збирати в бункер або подавати в тару не менше 95% бульб. Наявність пошкоджених бульб допускається не більше 5%.

Картофелекопатель КСТ-1, 4 призначений для викопування з двох рядків картоплі, посадженого з шириною міжряддя 70 і 60 см на важких і середніх грунтах, а також на вологих торфовищах. Картофелекопатель складається з двох активних лемешів, швидкісного, основного і каскадного елеваторів, які звужують щитків, трансмісії, механізмів приводу робочих відвалу відбору потужності трактора через карданну передачу. Суцільнозварна рама машини спирається на два пневматичних колеса і на металеве опорне колесо.

Картофелекопатель КСТ-1, 4 можна використовувати на збиранні буряків, моркви та інших коренеплодів, якщо дозволяють міжряддя оброблюваних культур.

Машина агрегатується з тракторами МТЗ-80/82, ДТ-75, ДТ-75М. ширина захвату 1,4 м, робоча швидкість 1,93 - 8,3 км / ч.

59.Технологічні регулювання зернозбирального комбайна «дон -1500» та контроль якості збирання врожаю.

жниварська частина комбайнів “Дон”, автоматично копіює рельєф поля на заданій висоті зрізу. Вона складається з таких складових: жатка, проставка, похила камера. Регулювання ланцюгових передач, крім передачі приводу від варіатора до мотовила, здійснюється переміщенням натяжних зірочок. Приміром, ланцюгову передачу приводу мотовила натягують так: передню — обертанням штанги, а задню — з використанням натяжного гвинта. Натягування клинопасової передачі варіатора забезпечується обертанням гайок натяжного гвинта. Пас на веденому шківі встановлюють на максимальний діаметр. Прогин гілки паса має становити 8–10 мм за зусилля 40 Н. Регулювання здійснюють за працюючого варіатора.

Регулювання паса приводу від головного привідного вала жатки на вал механізму “гойдаючої шайби” досягається переміщенням натяжного шківа. Прогин паса має перебувати в межах 12–15 мм.

Основним регулюванням різального апарата є встановлення зазора між сегментом і площиною пальця завдяки зняттю та встановленню прокладок між пальцевим брусом і пластиною тертя. Зазор у передній частині має бути не більше 0,8 мм, а в задній — не більше 1,5 мм. Регулювання висоти зрізу — ступінчасте й здійснюється перестановкою копіювальних башмаків.

Положення шнека жатки регулюється зміною зазора між шнеком і дном (нормальний зазор — у межах 10–15 мм), зміною положення повзунів, які розміщені на боковинах жатки. Слід також пам’ятати про регулювання зазора між кінцями пальців і дном (нормальний зазор — у межах 12–20 мм), який досягається обертанням ручки, що розміщена на правій боковині жатки. Якщо шнек починає забиватися хлібною масою та в разі роботи жатки завширшки 6 м з підбирачем, зазор між шнеком і дном має бути 40–50 міліметрів.

Регулювання положень мотовила за висотою й виносом здійснюють гідроциліндром залежно від висоти та стану стеблостою. Якщо стебла прямостоячі або дещо виляглі, висота виносу має бути мінімальною. Під час збирання виляглих хлібів мотовило слід винести вперед і опустити так, щоб граблини торкалися землі.