Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Іспит СДЕЗ !!!!.docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
22.12.2018
Размер:
203.51 Кб
Скачать

49.Синхронізація розгортки факсимільного зображення.

Синхронізація розгортки факсимільного зображення це, встановлення рівності швидкостей апаратів передачі і прийому. У факсимільних системах зв’язку застосовується такі системи синхронізації – 1. автономна при якій генератори розгорток передавача і приймача працюють незалежно один від одного, але їх частоти рівні і високо стабільні, що забезпечує необхідну синхронність і син фазність. 2. Примусова синхронізація частоти генератора приймача коливаннями частоти генератора передавача, які передаються по спеціальному каналу. 3. Мережева синхронізація, при якій розгортка передавача і приймача синхронізовані промисловою частотою 50 Гц.

50.Фазування факсимимільних апаратів.

Це встановлення однакового положення елементів розгортки апаратів передачі и прийому відносно країв кадру у процесі розгортки. Фазування виконується пристроями фазування передавача перед початком передачі зображення. У проесі фазування автоматично виконується: визначення величнини і знака фазової неузгодженості передавача і приймача; підстроювання фази приймача шляхом незначної зміни швидкості розгортки приймача відносно номінального значення; визначення елементу син фазності пер і прийм; вимкнення підстроювання фази, тобто переключення прийм на номінальну швидкість роботи.

51. Служба «факс-сервер».

Факс сервер це комп’ютер, обладнаний деякими спеціальними факсимільними платами і інтегрований з локальною обчислювальною мережею. Він має багато переваг, порівняно з групою з декількох автономних телефаксів, дозволяючи обмінюватися факсимільними повідомленнями з кращою якістю і меншими витратами. Факс-сервер наділяє кожного користувача ЛОМ можливістю передавати і приймати факсимільне повідомлення за допомогою свого ПК.

52. Служба «факс за запитом».

Система ФЗЗ дозволяють автоматизувати обробку запитів абонентів з наданням їм факсимільних повідомлень. Є три види ФЗЗ: 1) простої відповіді – організація що має у своєму розпорядженні систему ФЗЗ, вказує в рекламі її індекс. Клієнт подзвонивши з телефаксу за номером системи ФЗЗ вводить один із цих індексів, викор функцію тонального набору; у відповідь система автоматично висилає документ, у якому міститься докладна інформація.

2) Віщальні системи ФЗЗ – дозволяють абоненту вибрати документ, викор короткі мовні інструкції. Система «піднімає трубку» вітає абонента і програє мовне меню, абонент вводить індекс (або декілька) і одержує відповідь один або декілька абонентів. 3) інтерактивні ФЗЗ – дозволяють абоненту одержати доступ до інформації за допомогою індексів і деревоподібних мовних меню. Вони можуть надавати кожному абоненту не тільки однотипні документи а й індивідуальні, що створюються в процесі спілкування, залежно від послідовності команд.

53. Служба «факс- розсилання».?

Будуються на базі ПК за допомогою багатоканальної факсимільної карти, що дозволяє одночасно розсилати по різних лініях, різні за змістом документи, різним групам адресатів.

54.Типи спотворень кодових елементів.

- крайові спотворення

- дроблення

55.Крайові спотворення сигналів.

Це коли значущі моменти сигналу при прийомі (моменти відновлення) не відповідають значущим моментам сигналів при передачі (моменти зміни)

Спотворюються краї одиничних елементів сигналів, при цьому величина спотворень може бути як додатна так і від’ємна. Зміщення вправо – додатні спотворення, вліво – від’ємні.

56.Дроблення сигналів.

Дробленням імпульсів називається зміна значущої позиції всередині значущого інтервалу. Тобто з’являються додаткові сміни полярності сигналу. Причинами появи дроблень є імпульсні завади і перерви рівня сигналу.

Спотворення дроблення хар-ся такими параметрами: інтенсивність дроблення, яка визначається кількістю дроблення за інтервал часу; тривалість дроблення.

57. Метод реєстрації стропуванням.

Найбільш поширений завдяки простоті реалізації. Суть його полягає у визначенні полярності одиничного елемента за середньою, найменш спотвореною його частиною (тобто, виконується одномірна вибірка випадкового процесу r(t), яка потім порівнюється з порогом, а за результатами порівняння приймається рішення).

58.Інтегральний метод реєстрації.

полягає у тому, що рішення про полярність елемента робиться не на основі аналізу однієї частини елемента, а у всіх точках існування одиничного елемента. Таким чином, перетворення, яке виконується над процесом r(t)має вигляд

А рішення приймається у момент часу на основі порівняння отриманої суми миттєвих значень r(t) від 0 до

Інтегральний метод може бути реалізований шляхом неперервного або дискретного додавання відліків. При дискретному додаванні відліків одиничний елемент стробують у трьох або п’яти точках. Рішення приймаються за більшістю:2 з 3- при реєстрації у трьох точках, 3 з 5 – при реєстрації у п’яти точках

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]