Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
СРС6_ДЕРЖАВНЕ УПРАВЛІННЯ ФІНАНСАМИ В УКРАЇНІ.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
21.12.2018
Размер:
166.4 Кб
Скачать

Двнз «Придніпровський енергобудівний технікум»

Навчально-методична карта самостійної роботи студента

№ спеціальності 5.03050401 молодший спеціаліст

Предмет: Теорія фінансів

Тема: Державне управління фінансами в Україні.

Обсяг навчальних годин: 2

Навчальна мета: Поглиблено вивчити поняття казначейської системи виконання бюджету. Визначити управління фінансами Ознайомитись з організацією фінансового контролю в державі.

Методичні вказівки до самостійного опрацювання матеріалу.

Ознайомившись з даною темою студенти повинні вміти розповісти на ряд питань, а саме: яким чином організовується система управління державними фінансами в Україні. З'ясувати сутність стратегічного й оперативного управління фінансами, які органи державної влади та управління його здійснюють. У чому полягає сутність терміна "фінансовий контроль". Яку роль він відіграє, а також визначити у чому полягають відмінності між державним, відомчим, корпоративним і незалежним фінансовим контролем.

В управлінні фінансами розрізняють декілька функціональних складових: планування, стратегічне й оперативне управління та контроль.

Планування посідає важливе місце в системі управління фінансами.

Стратегічне управління — це загальне управління фінансами, що включає дії, розраховані на довгострокову перспективу і вирішення глобальних завдань розвитку фінансової системи країни.

Центральним спеціалізованим органом державної виконавчої влади з управління фінансами є Міністерство фінансів України, яке входить до складу і підпорядковується Кабінету Міністрів, втілює у життя фінансову політику держави.

Оперативне управління фінансами — це управління фінансами, що становить сукупність заходів, розроблених на основні оперативного аналізу фінансової ситуації, фінансового планування, контролю та регулювання, складання й виконання фінансових планів.

Фактично фінансовий контроль завершальною стадією управлінського процесу, що складається з трьох взаємопов'язаних елементів: прогнозування або планування, регулювання та контролю.

Функції державного фінансового контролю розподіляються між вищими органами влади разом із функціями управління фінансовою системою. Державний контроль охоплює загальнодержавний і відомчий контроль.

Важливим критерієм класифікації фінансового контролю є час проведення. На цій підставі розрізняють: попередній, поточний, наступний фінансовий контроль.

Особливістю попереднього фінансового контролю є те, що він здійснюється на етапі розробки та ухвалення управлінського рішення з фінансових питань.

Поточний фінансовий контроль — оперативний контроль за реалізацією фінансової діяльності держави, місцевих органів влади, суб'єктів господарювання, дотриманням планових фінансових показників, виконанням вимог фінансової дисципліни тощо.

Наступний фінансовий контроль здійснюється на завершальному етапі виконання планового завдання; його мета — контроль за фінансовими результатами, порівняння фактичних і планових показників фінансової діяльності, оцінювання ефективності проведеної роботи.