Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
програма ф МЕН 36.doc
Скачиваний:
0
Добавлен:
21.12.2018
Размер:
123.39 Кб
Скачать

5. Критерії успішності навчання

Основою критеріїв оцінювання успішності навчання є повнота та правильність виконання студентами завдань з поточного модульного та підсумкового контролю. Враховується здатність студентів до логічного мислення, аналізу, вміння застосовувати правила, методи, принципи, закони в конкретних ситуаціях.

Поточний модульний контроль передбачає рейтингову оцінку, яка складається з результатів написання контрольних завдань по блоках змістовних модулів та балів, які враховують відвідування студентом лекцій, активності на практичних заняттях, виконання завдань до самостійної роботи.

Оцінка знань та вмінь студента при підсумковому контролі виставляється за наступною шкалою (табл.1).

Якщо студент не отримав залік по результатам модульного контролю відповідно до набраної ним суми балів, він складає семестровий екзамен. В цілому модульна оцінка розраховується як середнє арифметичне значення за набраною сумою балів по заліковим модулям і балами, які набрав студент на підсумковому контролі (екзамену):

де n – кількість залікових модулів;

ПКз – результати підсумкового контролю (екзамен), бали.

Таблиця 1

Шкала оцінок

За шкалою ECTS

За національною шкалою

За кредитно-модульною системою ВНЗ, балів

A

5 (відмінно)

90 – 100

BC

4 (добре)

75 – 89

DE

3 (задовільно)

60 – 74

FX

2 (незадовільно) з можливістю посвторного складання

35 – 59

F

2 (незадовільно) з обов’язковим контрольним курсом

0 – 34

6. Засоби діагностики успішності навчання

З метою інтенсифікації процесу навчання студентів по дисципліні «Фінанси» передбачені поточний модульний контроль на основі тестування по блоку змістовних модулів та підсумковий модульний контроль у вигляді екзамену. Для проведення контролю розроблений пакет засобів діагностики якості вищої освіти по дисципліні, який включає контрольні завдання для поточного модульного контролю (тести з теоретичних питань та практичні завдання по блоку змістовних модулів), а також комплексні контролі роботи для підсумкового контролю (тести з теоретичних питань та практичні завдання по системному змістовному модулю).