Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
рослинність.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
17.12.2018
Размер:
144.9 Кб
Скачать

Стан зелених насаджень Житомирської області

Здоров’я людини – це природна, абсолютна та неоціненна життєва цінність, яка займає верхівку піраміди цінностей та категорій людського буття. Забезпечення населення чистим повітрям досягається за рахунок збільшення площ зелених насаджень. Зелені насадження є важливим чинником формування мікроклімату населених пунктів. Вони насичують повітря киснем, затримують пил, дим, захищають від вітру, а влітку – від прямого сонячного проміння, поглинають звукову енергію. Збереження зелених насаджень є пріоритетним напрямом діяльності багатьох громадських екологічних організацій.

На виконання указів Президента України від 08.08.1998р. № 855 «Про День Довкілля», від 03.03.08 № 186 «Про проведення Весняної толоки з озеленення та благоустрою» до Всесвітнього Дня Довкілля, на Житомирщині проведені заходи, спрямовані на поліпшення стану довкілля, озеленення міст, населених пунктів та прилеглих до них територій.

Державним управлінням спільно з обласною та районними державними адміністраціями, органами місцевого самоврядування, громадськими організаціями проведено ряд заходів, що спрямовані на поліпшення стану довкілля, озелененнята благоустрою населених пунктів.

Загалом по області у проведенні акції взяло участь понад 942 тис. чоловік із 1679 населених пунктів, силами яких висаджено 908,8 га нових лісових насаджень (ліси, полезахисні смуги, водоохоронні зони), упорядковано 480,92 га, парків, скверів, алей, створено 10 нових парків, на загальній площі 2,46 га, висаджено 781816 дерев та 18126 кущів, облаштовано нові газони, квітники на площі 48,2 га.

Збільшення площі зелених насаджень на території області відбувається в основному за рахунок створення нових зелених насаджень. У 2009 році створено зелених насаджень на площі 105,5 га.