Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
--план_практики_2011_2012_КМ.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
16.12.2018
Размер:
625.66 Кб
Скачать
  1. Поняття про макроси. Робота з макросами у Word

Розділ 3 Обробка табличної інформації

  1. Microsoft Excel (для Windows)

Завантаження та завершення програми MS Excel. Створення, завантаження та збереження файлів книг. книги і листи Excel. Робота з вікнами та аркушами книг.

  1. Введення, форматування, редагування даних. Авто формат:

Форматування комірок та діапазонів комірок. введення, форматування, редагування даних. Переміщення по таблиці. Робота з комірками електронної таблиці. Засоби виділення фрагментів електронної таблиці.

Самостійна робота № 12 Формати представлення даних в Excel: загальний числовий формат, грошовий, фінансовий, дата, час, процентний, експонентний, текстовий, додатковий, всі формати.

Самостійна робота № 13 Особливості вводу і форматування чисел, тексту, дати та часу: загальні особливості введення даних, особливості форматування чисел при введені, про округлення чисел, введення чисел із заданою кількістю десяткових розрядів або кінцевих нулів, ввід одного і того ж значення в декілька комірок одночасно, щоб ввести значення в діапазон із використанням автовозврату, введення й зміна того самого значення на декількох аркушах; автоматичне заповнення записів , які повторюються, в стовпці; ввід однакових даних в різні робочі листи.

Практична робота № 9 Числові формати користувача, маски (форматів користувача) : використання масок в користувальницьких форматах.

Практична робота 10 Створення формул:

Введення формули у Excel: використання формул при обчисленнях у таблицях MS Excel; виконання обчислень з даними з різних аркушів; рядок формул, знак рівності, режим ручного перерахування формул робочого аркуша, вбудовані функції excel, режим редагування формули, синтаксис формули, оператори, порядок виконання дій у формулах. Ввід формул, які містять у собі функцію; використання функцій в формулах, вкладені функції. Використання функцій для аналізу списку. Використання функцій для створення об’ємних формул.

Самостійна робота № 14 Діагностика помилок в формулах Excel, автовиправлення формули: причини виникнення помилок #####, #ЗНАЧ!, #ДЕЛ/0! -, #ИМЯ?, #ССЫЛКА!, #ЧИСЛО!, #ПУСТО!

Самостійна робота № 15 Адресація. створення та використання посилань в формулах Excel.

Практична робота № 11 Авто заповнення (в Excel). Створення таблиці множення. Захист (формул ): форматування таблиць, розрахунки, редагування, авто заповнення, захист даних і таблиць, адреса комірки і блоків комірок; типи посилань; види адресації; створення таблиці множення з областю вводу; використання формул, замість арифметичної прогресії; ввід формул в діапазон комірок одночасно; швидке виділення діапазону; керування таблицею із області вводу; використання залежностей при вкладенні формул

Практична робота 12 Застосування функцій (логічних, підсумкових, текстових та дати): підсумкові (математичні і статистичні) функції (СУММ, СРЗНАЧ, СЧЁТЕСЛИ, СУММЕСЛИ, ЦЕЛОЕ, корень та інші); функції дати (СЕГОДНЯ, ДАТА, ДЕНЬНЕД, ДЕНЬ, ГОД, МЕСЯЦ, конмесяца, чистрабдни ); текстові функції (текст, правсимв, найти, длстр, совпад, сцепить, значен, , ПРАВСИМВ, ЛЕВСИМВ); формування дати у форматі Excel за допомогою функцій ДЕНЬ, МЕСЯЦ, ГОД, СЦЕПИТЬ.

Самостійна робота 16 Майстер функцій: вставка функції, категорії функцій, виконання обчислень з даними з різних аркушів.

Самостійна робота № 17 Математичні функції: СУММ, СУММЕСЛИ, ЦЕЛОЕ, ЧЁТН, КОРЕНЬ, ОКРУГЛ, ОСТАТ, ПИ, РАДИАНЫ

Самостійна робота № 18 Синтаксис логічних функцій : ЕСЛИ , И , ИЛИ , НЕ , истина, ложь, логічні вираження

Самостійна робота № 19 Синтаксис функцій для роботи з датою та часом: СЕГОДНЯ, ДЕНЬНЕД, ГОД, МЕСЯЦ, ДЕНЬ, ЧАС,

Самостійна робота № 20 Синтаксис текстових функцій: ТЕКСТ, РУБЛЬ, ДЛСТР, СОВПАД, СИМВОЛ, НАЙТИ, ПРАВСИМВ, ЛЕВСИМВ, ЗАМЕНИТЬ, СЦЕПИТЬ

Практична робота 13 імена у формулах; макроси: використання макрокоманд у Excel; використання імен комірок і діапазонів; сполучення двох списків (консолідація); використання макросів. макроси: створення та робота з макросами в Excel.

Практична робота № 14 Умовне форматування: застосування умовних форматів в осередках, умови форматування "значення" та «формула».

Практична робота 15 Використання масивів (для створення формул розрахунку): створення формули масиву, виділення блоку з табличною формулою, редагування табличної формули

Самостійна робота № 21: Створення списку. опрацювання баз даних у Excel:

Робота зі списками. Лінійні бази даних в Excel. Створення баз засобом уведення даних у таблицю та з використанням форм.

Робота з базами даних (списками) в Excel: створення списків і внесення в них змін, сортування та відбір даних; використання форм даних; сортування списків; відбір даних засобами авто фільтра; використання розширеного фільтра; консолідація даних; майстер зведених таблиць при обробці баз даних в Excel.

Створення табличної бази даних співробітників підприємства за допомогою функцій Excel:

  • переніс даних з текстового редактора в Excel за допомогою майстра текстів

  • створення складної формули для обробки тексту в Excel за допомогою текстових функцій (ПРАВСИМВ, ЛЕВСИМВ, ДЛСТР). Перенос заголовків із стовпця в рядок командою „Транспонировать”

  • використання функції ЛЕВСИМВ для визначення дня народження сот рудника по ідентифікаційному коду

Самостійна робота 22 Майстер діаграм:

Майстер діаграм. Основні елементи діаграм. редагування і форматування елементів діаграми. Побудова діаграм: організація графічної інформації в Excel. Типи діаграм. Створення власного нестандартного типу діаграм

Самостійна робота № 23 Попередній перегляд і друк робочого аркушу на принтері у Word: перегляд та друкування документу на принтері у Word, виведення текстових документів та таблиць на друк.

Самостійна робота № 24 Попередній огляд і друк робочого аркушу в Excel : перегляд та друкування документу на принтері у Excel. виведення таблиць на друк, форматування сторінки, номеру сторінки та колонтитулів в Excel

Практична робота 16 Підбор параметра:

Обновлення обчислень вручну, циклічні посилання у формулах, пошук комірок, які мають циклічні посилання. Ітерації. Метод оптимізації розрахунків. Майстер сумування. технологія OLE зв’язування та упровадження об’єктів.

Практична робота № 17 пошук рішення: вчимося приймати оперативні управлінські рішення щодо виробничої діяльності в умовах конкретного виробництва засобами команди Пошук рішення програми Microsoft Excel.

Самостійна робота № 25 Зведені таблиці

Розділ 4 Робота в базах даних СУБД (система управління базами даних) Access

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]