Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
--план_практики_2011_2012_КМ.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
16.12.2018
Размер:
625.66 Кб
Скачать
  1. Зміст програми практики:

Розділ 1 Основи роботи на ПК

  1. Інструктаж з охорони праці, пожежної та електробезпеки (ознайомлення з програмою практики, робочим місцем ): інструктаж за змістом занять і організації робочого місця; інструктаж з охорони праці, пожежної та електробезпеки. ознайомлення з програмою практики; ознайомлення студентів з формами та методами контролю якості праці.. інструктаж з охорони праці безпосередньо на робочому місці. вимоги безпеки при роботі на ПК.

  2. Основи роботи на пк

Самостійна робота № 1 Апаратне та програмне забезпечення ПК:

Інформатика. Поняття інформації. Інформація та інформаційні процеси. Засоби надання інформації, види і властивості інформації.

Поняття про програмне керування ЕОМ (Системне, прикладне, сервісне програмне забезпечення ПК). Поняття про інсталяцію та деінсталяцію програм, кодування інформації, пристрої введення інформації.

Технічні засоби ЕОМ. Загальні принципи побудови сучасних ЕОМ. Основні складові апаратної частини інформаційної моделі та їх функціональне призначення. Принципи роботи комп’ютера: програмного управління, адресності. Принципи програмування для ЕОМ.

Системне програмне забезпечення. Оболонки операційних систем. Основні функції операційних систем. Засоби взаємодії з операційною системою. особливості організації файлової системи.

Прикладне програмне забезпечення. прикладні програми загального призначення. прикладні програми спеціального призначення. Призначення текстових редакторів, графічних систем, електронних таблиць, систем управління базами даних, інтегрованих систем. Функції специфічних систем.

Сервісне програмне забезпечення. Основні відомості про інтерфейси. Архівування файлів. Методи архівування. Класифікація програм архівування. Архіватори.

Поняття про комп’ютерні віруси. Джерела вірусів. Рекомендації для користувача щоб уникнути вірусів. Антивірусні програми. Їх класифікація.

Системи автоматизації програмування. Поняття о мовах програмування. Транслятори.

Самостійна робота № 2 машинопис: вивчення клавіатури за допомогою програм-тренажерів.

Самостійна робота 3 Робота з вікнами, файлами, папками. робота в програмі „Провідник”. робота з архіватором WinRAR:

Створення, завантаження та збереження файлів документів. Використання менеджера програм. Використання менеджера файлів. Обмін даними між програмами.

Робота в програмі „Провідник”. середовище Windows Explorer: головні інструменти для роботи з папками, дисками, файлами; створення, редагування, перейменування, видалення, заміна властивостей, копіювання, знищення, відновлення об’єктів; робота з вікнами: відкриття для одної робочої сторінки двох вікон.

Робота з архіваторами WinZIP, WinRAR, інтерфейс програми. Команди роботи з архіватором. Створення архіву WinRAR; створення архівів, що розпаковуються самі та захищеного архіву; витягнення файлів із RAR – архівів.

Технології комп’ютерної обробки інформації:

Розділ 2 Робота у текстовому редакторі MS Word

Самостійна робота № 4 Програма Microsoft Word для windows. Функції та класифікація систем підготовки текстів:

Завантаження та завершення роботи текстового редактора Word. Створення, завантаження та збереження файлів документів.

Рядок заголовка, рядок меню, панелі інструментів, додавання кнопки, меню або команди:, відображення корисної поради під час запуску програми office, вікно діалогу, помічник, панелі Microsoft Office, горизонтальна та вертикальна лінійка, відображення смуг прокрутки, вікна документів, адаптація до вимоги користувача, різні режими перегляду документа word, перехід в повно екранний режим, зміна параметрів перегляду, масштаб документа, рядок стану, зміна використовуваних за замовчуванням одиниць виміру.

Самостійна робота 5 Робота з шрифтом:

введення, редагування та форматування текстової інформації. Засоби оформлення інформації. Вікно «шрифт». Створення буквиці. Вставка спеціальних символів. Форматування символів, шрифт для використання за замовчуванням, створення символів нижнього індексу та верхнього індексу, додавання фігурного тексту, вставка тексту в автофігуру, «Скрытый текст».

Самостійна робота № 6: Перевірка орфографії і граматики/ розстановка переносів:

розстановка переносів: автоматична й примусова розстановка переносів. вставка м’яких переносів и нерозривних дефісів.

Перевірка правопису та команда вибрати мову, використання авто заміни для автоматичного виправлення помилок при вводі тексту. Відображення статистики зручності читання. Особливості міжнародного використання Word.

Самостійна робота № 7 Правка тексту: скасування дій, зміна параметрів уведення й виправлення, повтор останньої дії, облік пробілів при вирізанні й вставці, підбор слів за допомогою тезауруса, використання перетаскування тексту при виправленні, перетаскування даних між програмами, переміщення й копіювання тексту в інший документ, копіювання й переміщення тексту за допомогою клавіатури, виправлення тексту в режимі попереднього перегляду

Практична робота № 1 Форматування абзацу:

різні прийоми виділення тексту. Встановлення розмірів полів за допомогою лінійки.

Операції з фрагментами тексту. Формат за зразком.. символи, які не друкуються. Перегляд двох частин документа одночасно. Повернення до попередній позиції курсору в документі. Переміщення курсору за допомогою клавіатури. Переміщення по документу за допомогою мишки та лінійки прокрутки. Перехід до сторінки, закладки, виноски, таблиці, примітки, малюнку і т. і. Перегляд налаштувань абзацу. Символ кінця абзацу та кінця рядка. Використання табуляції, табуляція із заповненням, настройка горизонтальної лінійки (установка, видалення, переміщення позицій табуляції по горизонтальній лінійці), зміна позиції табуляції за замовчуванням. Вирівнювання тексту (в одному рядку, по лівому, правому краю, по центру, по ширині, вирівнювання по ширині короткого рядка тексту в кінці абзацу).

Робота із відступами: абзацні відступи першого рядка, текст з виступом, установка відступів за допомогою лінійки.

Переміщення по документу в режимах структури та схеми документу: схема документа та режим структури, вибір рівня деталізації для перегляду схеми документа та структури.

Практична робота 2 нестандартне форматування сторінок:

Встановлення розмірів полів у вікні діалогу «Параметры страницы». Орієнтація сторінки. Колонтитули. Нумерація сторінок.

Нестандартне форматування сторінок та оригінальних колонтитулів. вставка та переміщення номеру сторінки в рамці. розриви сторінок та колонтитулів.

Практична робота 3 Пошук і заміна, закладки, виноски, примітки:

Команда «Найти и заменить». Розширений пошук та заміна тексту(пошук тексту, форматування, символів абзаців, розривів сторінок і інших спец символів; заміна тексту або форматування). Використорування підстановочних знаків при пошуку та заміні.

Вставка закладки. Перехід до закладки.

Вставка виносок. Перегляд виносок. Змінювання розділювача між виносками і текстом документу. Повідомлення про продовження виноски. Формат знака виноски. Зміна місця розташування виносок.

Вставка примітки (створення, перегляд та змінювання приміток в документі).

Практична робота 4 Стилі. багаторівневі списки: використання маркованих і нумерованих списків; форматування списків, створення маркованих та нумерованих списків із використанням стилів заголовків

Практична робота 5: побудова та форматування таблиць:

побудова, та редагування таблиць. Теоретичні відомості. Створення і редагування таблиць; об’єднання або поділ окремих комірок таблиці. Заповнювання таблиць. Виконання арифметичних обчислень за допомогою таблиць; перетворення тексту на таблицю та навпаки.

Самостійна робота № 8 Газетні колонки. робота з колонками: газетні колонки; створення колонок, робота з ними: вставка розриву колонки, створення загального заголовка над декількома колонками, вирівнювання колонок, вертикальні лінії між колонками.

Самостійна робота № 9 вставка формули. Редактор формул Microsoft Equation Editor: запуск в роботу редактора microsoft equation 3.0 , введення формул, матрица.

Самостійна робота 10 створення автотексту:: автоформат і автозаміна при вводі тексту, вставка символів, автозаполнение (автотекст)

Практична робота 6 поля в Word, робота з написами: створення шаблону документу, поля в документі; вставка дати та часу в документ; зв’язані надписи: перетікання тексту.

Практична робота № 7 поля злиття: поля злиття; функція злиття.

Практична робота 8 Робота з великими документами: форматування тексту в режимі структури та схеми документа; побудова назв, перехресних посилань, гіперпосилань, змісту та предметного покажчика; побудова списку ілюстрацій.

Самостійна робота № 11 Установлення малюнків та графіки у текст документу: робота з графічними об’єктами; взаємне розміщення тексту і графіки; використання WordArt (фігурного тексту); вставлення графічних об’єктів; створення рисунків та їх редагування; зовнішні ілюстрації.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]