Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Методические указания к КР (укр).doc
Скачиваний:
40
Добавлен:
11.12.2018
Размер:
184.32 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Новокаховський приладобудівний технікум

Методичні вказівки

по виконанню курсового проекту

по дисципліні «Системне програмування»

для студентів ІІІ курсу

спеціальності 5.091504 «Обслуговування комп'ютерних і інтелектуальних систем і мереж»

Склав викладач

Калугін Д. В.

Нова Каховка

2010

Вступ

Курсове проектування по дисципліні "Системне програмування" є завершальним етапом вивчення теоретичних основ і забезпечує закріплення лекційного матеріалу шляхом глибшого вивчення основних розділів дисципліни.

Теоретична частина курсової роботи повинна базуватися на лекційному матеріалі і може бути пов'язана з іншими дисциплінами учбового плану даної спеціальності, прочитаними раніше.

Основна мета курсового проектування - формування навичок самостійної творчої роботи і закріплення теоретичних знань, одержаних при вивченні курсу, а також суміжних загальнотеоретичних і спеціальних дисциплін, розвиток технічного мислення студента. На цьому етапі студент закріплює теоретичні знання, заглиблюючи і узагальнюючи їх при рішенні конкретних загальносистемних програмних задач.

У задачі курсової роботи по дисципліні "Системне програмування" входить: розвиток у студентів навичок науково-дослідної і проектно-конструкторської роботи у області розробки системних програмних засобів з використанням сучасних: інструментальних систем, придбання навичок самостійної роботи над науково-технічною і довідковою літературою за фахом, стандартами, різного вигляду нормативною документацією і іншими посібниками; самостійний вибір найдоцільніших і технічно довершених рішень задач по даному курсу. Крім того, під час виконання курсового проектування студент повинен одержати навики, які будуть необхідні йому при дипломному проектуванні і в подальшій діяльності.

При виконанні курсової роботи у студентів з'являється необхідність приймати обґрунтовані самостійні рішення з урахуванням призначення програми, технічних вимог до неї і умов експлуатації. В ході проектування слід ознайомитися з типовими аналогами, критично їх проаналізувати і застосувати окремі, найраціональніші рішення.

1 Тематика курсового проектування

Теми курсових робіт розробляються і затверджуються викладачем, що веде даний курс. Тематика курсового проектування може будуватися на основі фактичного матеріалу, одержаного на аудиторних заняттях, на матеріалах самостійної практики студентів, на базі наукових робіт викладачів і студентських учбово-дослідницьких робіт, а також інших розробок.

Тематика курсових робіт повинна відповідати основним розділам робочої програми дисципліни "Системне програмування" з урахуванням рекомендацій, інструктивних листів і наказів Міністерства освіти України в частині курсового проектування і науково-дослідної роботи студентів по підвищенню ефективності застосування засобів обчислювальної техніки, і відображати науково-дослідну діяльність студента.

Завдання на курсову роботу є індивідуальним. В окремих випадках можливі теми дослідницького характеру. Допускається розробка комплексних тим, відповідні розділи яких складають зміст проектів декількох студентів даної спеціальності. Така організація проектування дозволяє значно підсилити опрацьовування кожного розділу комплексної теми і підвищити науково-технічний рівень проектування.

Студенти, що беруть активну участь у виконанні студентських науково-дослідних робіт і дослідження, що мають певний об'єкт, можуть пропонувати керівнику свою тему курсової роботи.