Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
зан.19(Л-11)Р-415мат.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
09.12.2018
Размер:
149.5 Кб
Скачать

Призначення, ттх та структурна схема радіорелейної станції р-405м.

РРС Р-405М призначена для забезпечення радіорелейного зв’язку між пунктами управління, для відгалуження каналів від багатоканальних РРЛ, а також може бути використана в якості вставок в ущільненні провідні лінії зв'язку.

Діапазон РЧ МХ ( 6069,975) мГц.

ДМХ ( 390420 ) мГц.

В діапазоні МХ 134 фіксовані частоти з кроком сітки 75 кГц з номерами 21154. Формула перерахунку номеру хвилі в значенні частоти має вигляд:

f N =60+0.075 ( N-21) мГц

В діапазоні ДМХ 101 фіксована хвиля з кроком сітки 300 кГц і номерами з 1 до 101. Формула перерахунку номеру хвилі в значення частоти має вигляд

f N =390+0.3 ( N-1) мГц

Станція забезпечує зв’язок на відстань до 40 км на одному інтервалі.

Із застосуванням двох проміжних станцій дальність зв’язку збільшується до 120 км.

Потужність передавачів складає в діапазоні МХ не менш 2,5 Вт, а в діапазоні ДМХ – не менш 1,5 Вт. При роботі з блоками підсилення потужності, потужність передавачів зростає до значень в діапазоні МХ – не менш 25 Вт, а в діапазоні ДМХ – не менш 10 Вт.

Чутливість приймачів:

- в діапазоні МХ – не гірше 2 мкВ;

- в діапазоні ДМХ – не гірше 5,5 мкВ

В якості антенних пристроїв в діапазоні МХ використовується антена типу “хвильовий канал”, півхвильова штирьова антена висотою 2,18м; в діапазоні ДМХ використовується двоелементна Z - подібна антенна, яка встановлюється на мачті висотою 16,5м.

Склад та характеристика структурної схеми ррс р-405м.

Радіорелейна станція Р-405м складається з двох однакових напівкомплектів апаратури

До складу кожного напівкомплекта входять:

- блок прийомопередавача діапазону МХ;

- блок прийомопередавача діапазону ДМХ;

- блок телефонних каналів;

- блок телеграфних каналів;

- блок частотних розв’язок, який забезпечує одночасну роботу передавача і приймача діапазону МХ на одну штирову антену;

- сумісна антена, мачта з такелажем і три коаксіальні фідера.

Крім того, у комплект станції входять:

- блок підсилення потужності діапазону МХ;

- блок підсилення потужності діапазону ДМХ;

- блок розподілу живлення і мережений щит;

- блок автоматичного захисту і генератор відбору потужності;

- блоки комутації каналів і два бензоелектричні агрегати АБ-1-0/230;

- штирова антена МХ і не спрямована антена діапазону ДМХ.

У радіорелейній станції Р-405Мм застосовано частотне ущільнення каналів. При цьому спектр багатоканального сигналу представляє собою суму спектрів сигналів, що передаються по кожному з каналів.

В тракті передачі сигнал групового спектру надходить на радіопередавальний пристрій і здійснює частотну модуляцію ВЧ коливань передавача. ЧМ коливання з виходу передавача по фідеру надходять у антену.

У тракті прийому, наведені в антені ВЧ коливання передавача кореспондента, надходять по фідеру на вхід прийому. З виходу ПРМ сигнал групового спектру розділюється по каналам за допомогою фільтрів. Сигнали тональних частот першого ТФ каналу через фільтр НЧ із смугою пропускання (0,3...3,4 ) кГц і підсилювач надходять у абонентську лінію першого ТФ каналу (через елементи комутації і блок комутації каналів).

Сигнал надтональних частот 2-го ТФ каналу через смуговий фільтр із смугою пропускання ( 4,7...7,1 ) кГц надходить на демодулятор, де за допомогою коливань генератора 7,4 кГц перетворюється в сигнал звукового спектра (0,3...2,7) кГц. Цей сигнал через елементи комутації та регулювання рівня прийому й блок комутації каналів надходить в абонентську лінію 2-го ТФ каналу.

Над канальні частотно-маніпульовані коливання 1-го ТГ каналу, виділені фільтром із смугою пропускання (8,4...9,2) кГц, через підсилювач і амплітудний обмежувач надходять на частотний дискримінатор, який управляє роботою реле прийому. Це реле, в свою чергу, управляє лінійним колом прийомного телеграфного апарату.

Аналогічно здійснюється прийом сигналів 2-го ТГ каналу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]