Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Metod_KP_Opodatkuvannya.doc
Скачиваний:
2
Добавлен:
08.12.2018
Размер:
275.97 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Національний університет “Львівська політехніка”

Методичні вказівки

до виконання курсового проекту

з курсу “Система оподаткування юридичних осіб”

для студентів денної та заочної форми навчання

базового напряму 03.05.08 “Фінанси і кредит”

спеціальності 6.030508 “Фінанси і кредит”

Затверджено

на засіданні кафедри

фінансів

Протокол № 1 від 25.08.2011 р.

Львів 2011

Методичні вказівки до виконання з курсового проекту “Система оподаткування юридичних осіб” для студентів денної заочної та екстернатної форми навчання базового напряму 03.05.08 “Фінанси і кредит” спеціальності 6.030508 “Фінанси і кредит”/ Укл.: Червінська О.С. –Львів: Видавництво Національного університету “Львівська політехніка”, 2011.-13с.

Укладачі Червінська О.С., канд. .екон. наук, доц Паранчук С. В. ,канд.екон.наук, проф.

Муже ляк М. М., асист.

Відповідальний за випуск Червінська О.С.,

канд.екон.наук, доц.

Рецензенти Рудницька О.М., канд. екон. наук, доц.

МЕТА І ЗМІСТ РОБОТИ

Метою виконання курсової роботи є закріплення і поглиблення теоретичних і практичних знань отриманих студентами у процесі вивчення окремих тем дисципліни «Система оподаткування юридичних осіб». Написання курсової роботи дає можливість студенту навчитися самостійно працювати з законодавчими і нормативними актами довідковою літературою іншими інформаційними джерелами; глибше вивчити особливості оподаткування юридичних осіб; набути навичок самостійного добору літератури добору фактичного і статистичного матеріалу його обробки проведення критичного аналізу формулювання висновків.

Змістом роботи є (1) вивчення правового регулювання оподаткування юридичних осіб в Україні; (2) визначення основних податків зборів та обов’язкових платежів , що сплачують юридичні особи; (3) дослідження питомої ваги сплачуваних податків в загальній сумі поступлень до бюджету.

Структура курсового проекту

Курсовий проект складається з вступу, двох розділів, висновків та списку використаних джерел.

Вступ. У вступі необхідно висвітлити сутність поняття «система оподаткування». Окрім того, потрібно подати загальну характеристику податку чи збору, що являється об’єктом дослідження у відповідності з отриманим завданням, а саме: віднести податок (збір) за окремими класифікаційними ознаками до відповідного виду, вказати об’єкт та суб’єкт оподаткування, ставку та терміни його сплати тощо.

Перший розділ. Перший розділ проекту за своїм змістом є теоретичним. Він повинен містити назву, що відображатиме його зміст у відповідності з отриманим завданням . Розділ необхідно структурувати на пункти, в яких висвітлюватиметься інформація щодо елементів системи оподаткування досліджуваного податку чи збору, історія становлення податку (збору) та механізм справляння (за рахунок яких джерел сплачується ) , порівняння вітчизняної та зарубіжної практики справляння податку (збору) тощо.

Другий розділ. У другому розділі необхідно вказати які податки можна обчислити згідно отриманого завдання (декларації по податку на прибуток), описати кожний податок зокрема : (формули для обчислення, джерело сплати, база оподаткування). Після чого застосовуючи вище описані формули обчислити податки , використавши дані декларації

Висновки. У висновках необхідно узагальнити зміст та вагомість досліджуваного податку (збору) для суб’єкта господарювання – юридичної особи, а також особливості його включення до загальнодержавного чи місцевого бюджету. Визначити питому вагу кожного із сплачуваних податків у співвідношенні до загальної суми сплачуваних податків

Список використаних джерел. Список джерел повинен містити щонайменше 10 позицій: Кодекси, закони, постанови. Інструкції, положення та інші нормативно-правові акти, статті (за останні 5 років).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]