Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
розділи (3).doc
Скачиваний:
1
Добавлен:
05.12.2018
Размер:
169.98 Кб
Скачать

2.2. Характеристика …….Видання ………..

Для характеристики учбово-методичного видання, ми розглянемо: «Методичні рекомендації і контрольні завдання до виконання практичних занять з дисципліни “Стратегічний маркетинг” для студентів 5 курсу для спеціальності 050107 „ Економіка підприємства” напряму 0501 „ Економіка і підприємництво” факультету економіки», які створені викладачем Херсонського національного технічного університету Н. В. Мєшковою-Кравченко, у 2007 році, кількість сторінок якого 27.

Видання починається з вихідних даних, в яких вказано: номер та дату реєстрації видання – реєстр. № 65/366 – 26.11.07; його основна назва – «Методичні рекомендації до виконання практичних занять з дисципліни „Стратегічний маркетинг”»; відомості про автора та інших осіб, які брали участь у створенні видання, а саме: рецензент: Копосов Г.О. к. е. н., доцент кафедри економіки та підприємництва, укладач ст. викладач Мєшкова – Кравченко Н. В., кількість сторінок 27, відповідальний за випуск М. В. Шарко. Також вказано номер протоколу, яким затверджено видання, та дату його підписання – затверджено на засіданні кафедри економіки та підприємництва Протокол № 5 від „17 листопаду” 2007р. Зав. кафедри М. В. Шарко.

На третій сторінці методичних рекомендацій розташований вступ, у якому розповідається про конкретну спеціальність «Стратегічний маркетинг» взагалі, тобто навіщо потрібно його вивчати, тощо (Додаток Г).

А на останній сторінці вказана рекомендована література: основна та додаткова (Додаток Д).

Розділ ііі. Відповідність обраної проблеми відповідним нормам та стандартам

Щоб точніше дізнатися, чи відповідають обрані нами видання, точно визначеним нормам, для цього ми порівняємо їх з державними стандартами України, які застосовуються, до навчальних видань.

3.1. Відповідність обраних видань до дсту 3017-95

У ДСТУ 3017-95, вказані видання, їх основні види, терміни та визначення, що їх стосуються, порівняємо їх відповідність, до обраних нами видань.

Різні дослідники, по різному трактують визначення, які стосуються обраної нами теми, тому ми звернемося до ДСТУ 3017-95, у якому наведені визначення, які характеризують навчальні видання:

Навчальні видання – видання систематизованих відомостей наукового або прикладного характеру, викладених у зручній для вивчення і викладання формі.

Посібник – видання, призначене для допомоги в практичній діяльності чи в оволодінні навчальною дисципліною.

Навчальний посібник – навчальне видання, що доповнює або частково (повністю) замінює підручник та офіційно затверджене як таке.

Наочний посібник – видання, зміст якого передається, в основному, зображувальними засобами.

Практичний посібник – виробничо-практичне видання, призначене практичним працівникам для оволодіння знаннями та навичками при виконанні будь-якої роботи, операції, процесу.

Навчально-методичний посібник – навчальне видання з методики викладання навчальних дисциплін (їх розділів, частин) або з методики виховання.

Книга, яку ми обрали для розгляду навчально-методичного видання, являється навчальним посібником відповідно до зазначеного стандарту, тому що на його титульному аркуші зазначено, що це навчальний посібник. Він доповнює підручник з основ екології та соціології і це офіційно зазначено.

Видання, яке ми обрали для розгляду допоміжних видань, являється відповідно до вказаного стандарту, хрестоматією, тому що воно містить літературно-художні, історичні та інші твори, які і є об’єктом вивчення.

Працю, яку ми обрали до розгляду, як учбово-методичне, являється методичними рекомендаціями, тому що вона містить у собі роз’яснення з навчальної дисципліни “Стратегічний маркетинг”, а саме контрольні завдання до виконання практичних занять.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]