Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Спортивний магазин ТзДВ Torg+.doc
Скачиваний:
3
Добавлен:
05.12.2018
Размер:
423.94 Кб
Скачать

18

ЗМІСТ

1. Загальна характеристика організації 4

2. Формування функцій менеджменту на підприємстві 4

2.2. Організування 7

2.3. Мотивування 8

2.5. Регулювання 10

3. Застосування методів менеджменту в організації 10

4. Розроблення механізмів прийняття управлінських рішень в організації 11

5. Проектування комунікацій на підприємстві 13

7. Розробка пропозицій з удосконалення керівництва 16

8. Оцінювання ефективності систем менеджменту 18

Висновки 19

Список використаної літератури 20

21

21

21

Анотація

У курсовому проекті розроблено фактичну та раціональну структури менеджменту товариства.

Розроблено функції менеджменту, охарактеризовано методи менеджменту, розроблено та прийнято управлінські рішення, проаналізовано формальні та неформальні групи товариства.

Обґрунтовано застосування підходів до керівництва менеджерами товариства.

В результаті виконання курсового проекту визначено ефективність фактичної та раціональної системи менеджменту.

Annotation

In the course project are developed actual and rational structures of management of company.

Is developed functions of management, the methods of management are characterized, is developed and the administrative decisions are accepted, the formal and informal groups of company are analysed.

Is proved application of the approaches to a management of the managers of company.

As a result of performance of the course project the efficiency of actual and rational system of management is determined.

ВСТУП

ТзДВ – організація, яка торгує спортивним одягом, займається посередницькою діяльністю, будівництвом торгових точок, доставкою спортивного одягу споживачам.

Дане підприємство було об’єктом державної форми власності. За умов адміністративно-командної системи не було розвинено маркетингову та рекламну діяльність, а також самостійний пошук постачальників. Коли Україна почала перехід від командної до ринкової економіки перед організацією постало ряд проблем, які прийшлося вирішувати самотужки. Найголовніша з них – самостійний пошук постачальників і ринків збуту.

Підприємство було реорганізовано з державної форми власності на акціонерну.

На даному етапі перед підприємством постає ряд проблем, які необхідно вирішити, а саме: залучення інвестицій, одержання кредитів на вигідних умовах, придбання нової техніки, покращення якості робіт, підвищення заробітної плати.

У даному курсовому проекті розроблено раціональні управлінські рішення по вирішенню проблем, що стоять перед організацією. В роботі розглянуто характеристику організації, сформовано функції менеджменту; показано приклади застосування методів менеджменту; проаналізовано комунікаційні процеси; розглянуто механізми управління групами працівників; проаналізовано різні підходи до ефективного керівництва; розглянуто конфлікти, переміни, стреси, організацію праці менеджерів.

У курсовому проекті запропоновано шлях підвищення ефективності діяльності підприємства, порівняно фактичну і раціональну структури управління організацією.

1. Загальна характеристика організації

Таблиця 1

Загальна характеристика товариства з обмеженою відповідальністю

Параметр, який характеризується

Зміст та особливості

Основні відмінності від інших організацій

Законодавча база заснування та функціо-нування

організації

Участь у зовнішньоекономічній діяльності

1

2

3

4

5

Форма підприємства

ТзДВ – це товариство, що має статутний фонд, розділений на частки, розмір яких визначається установчими документами. Учасники підприємства несуть відповідальність у межах своїх вкладів

В ВАТ відповідальність несуть вкладники у межах своїх грошових вкладів. Товариство з додатковою відповідальністю відрізняється від ТзДВ тим, що учасники такого підприємства несуть відповідальність своїми внесками до статутного фонду.

Закон про Україні № 1576-12 від 19 вересня 1991 р. про господарські підприємства Закон України № 887-12 про підприємницьку діяльність

Закон про власність від 24 квітня 1991 р.

Бере участь у зовнішньоекономічній діяльності

Профіль

Сфера послуг включає торгівлю і посередництво між виробником і кінцевим споживачем продукції

Пропонує споживачам послуги

Види діяльності

1.Торгівля спортивними костюмами

2.Торгівля спортивним взуттям

3.Торгівля спортивними кепками і шапками

4. Реалізація спортивного одягу

5. Торгівля спортивними сумками і рюкзаками

6.Посередницька діяльність між підприємствами виробництва і кінцевими споживачами

7.Збут спортивного одягу*

Будівництво додаткових торгівельних точок і постачання в них спортивного одягу (магазинів* (очікується))

На відміну від інших підприємств такого типу має широкий спектр видів діяльності. Крім того у складі підприємства діє ряд структурних підрозділів, серед яких торгові точки і транспортна служба. Крім цього на підприємстві застосовуються найсучасніші технології

Форма власнос-ті

Приватна форма власності. Власниками майна, спадку, інтелектуальної власності, цінних паперів, грошових коштів, творів науки можуть бути громадяни України.

Державна форма власності включає майно, об’єкти, підприємства загальнодержавного рівня і власність адміністративно-територіальної одиниць

Внутрішнє середовище

Цілями торгівельно-посередницького підприємства є: 1). торгівля спортивним одягом, їхніми аксесуарами, 2)посередництво між виробниками і споживачами, 3).збут спортивного одягу, 4).доставка спортивного одягу. Структура: лінійно-функціональна структура управління Завдання: вивчення кон’юнктури ринку; пошук на ринку спортивного одягу вигідного партнера, споживача; доставка спортивного одягу, партнерам. Технологія: купляє спортивні товари у виробників, а потім продає споживачам. Працівники: відіграють найважливішу роль у організації, оскільки від професійних якостей залежить успіх фірми. (чисельність змінюється від 19 до 23 чол.). Ресурси: на підприємстві використовують всі види ресурсів (матеріальні, інформаційні, кадрові, енергетичні, фінансові, технологічні)

Зовніш-нє середовище

Фактори прямої дії: Державні органи влади, конкуренти, споживачі, постачальники. Постачальники безпосередньо впливають на організацію, оскільки від постачальників залежить доставка спортивного одягу для торгівельних точок. Конкуренти і споживачі – це основні фактори, які впливають на на підприємство. Адже від кількості конкурентів в даному секторі залежить кількість споживачів, дохід організації. Кількість конкурентів - 5, очікується їх збільшення до 8, кількість споживачів – 2500(2000) груп. Державні органи влади відіграють неабияку роль у житті організації. Державні органи влади дають дозвіл для будівництва торгових точок або забороняють з екологічних міркувань будівництво магазинів. Інфраструктура: Інфраструктура негативно впливає на діяльність ТзДВ.

Фактори непрямої дії: Стан економіки, науково-технічний прогрес, міжнародне оточення, стан техніки і технології. Загальний стан економіки держави впливає на будь-яке підприємство. Негативні явища, які є на ринку і спортивного одягу не найкращим чином впливає на торгівельно-посередницьке підприємство. Підвищення ціни на спортивний одяг, дефіцит спортивного одягу , який є на ринку тягне за собою неприємності для будь-якої організації у цій галузі. Стан техніки і технології і НТП ведуть за собою ряд позитивних змін, а саме: вища якість спортивного одягу, більша ціна