Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
KBZ.doc
Скачиваний:
4
Добавлен:
03.12.2018
Размер:
7.82 Mб
Скачать

2. Раздел Оценка влияния на объект.

- Факторы, воздействующие на объект, и наличие источников прилегающих экоопасности.

Туристическая привлекательность

Карпатского Биосферного Заповедника:

Карпатский биосферный заповедник имеет огромный потенциал рекреационных достопримечательностей, что способствует большому потоку туристов. Это обусловлено наличием на территории большого количества негативных природных явлений для культурного и исторического наследия.

Фото.

Контрольная работа

по дисциплине «Заповедное Дело»

Студентки 436 группы

Савенковой Анастасии

Александровны

3.Раздел.

Рекомендуемый заповедный режим

охраны и буферной зоны.

Територія біосферних заповідників передбачає функціональне зонування території і встановлення диференційованого режиму охорони. В заповідній зоні (зоні А) заборонено будь-яке господарське втручання в хід природних процесів. Тут заповідник виконує в основному наукові і природоохоронні завдання, тому відвідування цієї території обмежено. Крім штатних працівників на території зони А можуть працювати спеціалісти з різних науково-дослідних установ, а також студенти вищих навчальних закладів, які проходять в заповіднику навчально-виробничу практику. В буферній зоні (зона В), яка створена для запобігання негативного впливу на заповідне ядро, господарська діяльність суворо лімітується. Зона антропогенних ландшафтів (зона С), де проводиться традиційне природокористування та рекреація, підлягає постійному контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства.

    Функціональне зонування території заповідника сприяє поєднанню завдань охорони природи з інтересами місцевих громад, зокрема з збереженням культурного спадку. У зоні С Карпатського заповідника знаходяться традиційні високогірні пасовища (полонини) з усіма необхідними атрибутами – житлом, господарськими будівлями, загонами для овець тощо. Завдання біосферного заповідника полягає в збереженні та підтриманні національних традицій і, в той же час, в стимулюванні природобережливого господарювання на цій території.

   Охорона території заповідника покладена на службу державної охорони, яка має статус правоохоронного органу. До складу служби держохорони входить 121 чоловік.    Територія заповідника розподілена на дев’ять природоохоронних науково-дослідних відділень – Кевелівське, Богдан-Петроське, Чорногірське, Кузій-Свидовецьке, Трибушанське, Марамороське, Угольське, Широколужанське та відділення «Долина нарцисів». Територія кожного ПНД відділення розділена на обходи та майстерські дільниці. Роботою майстерських дільниць керує майстер з охорони природи. За кожним обходом закріплюється інспектор з охорони природно-заповідного фонду, який несе відповідальність за охорону даної території. Середня площа одного обходу в заповіднику становить 415 га . Вхід (в`їзд) в кожний масив обладнано контрольно-перепускними пунктами (КПП). Прохід на територію і вихід з неї здійснюється згідно відповідних перепусток через згадані пункти. На КПП забезпечується щоденне чергування служби державної охорони. На пожежонебезпечний період, а на окремих КПП протягом року, встановлюється цілодобове чергування. В усіх ПНД відділеннях служба держохорони проводить регулярне патрулювання території по спеціально визначених маршрутах. Крім того, періодично проводяться рейди з перевірки дотримання заповідного режиму.

   Вся територія Карпатського біосферного заповідника знаходиться у державній власності. Із загальної площі 53630 га , державою передано у безпосереднє землекористування Карпатському біосферному заповіднику 31977 га . Решту території – 21653 га , включено до складу заповідника без вилучення у землекористувачів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]