Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Укр - Патофізіологія - банк тестів - Модуль1.doc
Скачиваний:
48
Добавлен:
01.12.2018
Размер:
1.61 Mб
Скачать
  1. @Зменшення кисневої ємності крові

  2. Зменшення артеріовенозної різниці за киснем

  3. Гіпероксія

  4. Збільшення артеріовенозної різниці за киснем

  5. Гіпокапнія

  1. До лікарні звернувся хворий 28 років зі скаргами на слабість, головний біль, зниження працездатності, задишку під час ходьби. При обстеженні газового складу крові виявлено збільшення артеріовенозної різниці за киснем. Яка з перерахованих причин можливо призвела до розвитку гіпоксії в цьому випадку?

  1. @Серцева недостатність

  2. Зменшення кількості гемоглобіну

  3. Отруєння ціанідами

  4. Дихальна недостатність

  5. Отруєння чадним газом

  1. Група відпочиваючих у кардіологічному санаторії пішла на екскурсію в гори на висоту 1200 м над рівнем моря. Через 2 години від початку походу в одного з екскурсантів з'явилися тахікардія, задишка. Який з перерахованих видів гіпоксії призвів до цих порушень?

  1. @Циркуляторна

  2. Тканинна

  3. Гіпоксична

  4. Дихальна

  5. Гемічна

  1. Після марафонського бігу спортсмен почуває себе дуже стомленим. У нього діагностовано гіпоксію напруження. Які зміни показників крові в цих умовах наявні?

  1. @Підвищення вмісту молочної кислоти

  2. Підвищення вмісту креатину

  3. Зниження вмісту молочної кислоти

  4. Підвищення вмісту сечовини

  5. Зниження вмісту сечовини

  1. Судово-медичний експерт при розтині трупа 18-річної дівчини встановив, що смерть настала внаслідок отруєння ціаністим калієм. Який фермент найбільшою мірою гальмується ціанідами?

  1. @Цитохромоксидаза

  2. Сукцинатдегідрогеназа

  3. Піруваткарбоксидаза

  4. Гемсинтетаза

  5. 5.Аспартатамінотрансфераза

  1. До лікарні машиною швидкої допомоги доставлено з вулиці чоловіка 60 років у непритомному стані. Шкірні покриви бліді. Пульс і дихання прискорені. Кількість еритроцитів 2,52 Г/л, вміст гемоглобіну – 72 г/л, результати газового аналізу: рО2 – 75 мм рт.ст., киснева емність крові – 10 об.%. Який вид гіпоксії наявний?

  1. @Гемічна

  2. Дихальна

  3. Гіпоксична

  4. Циркуляторна

  5. Гістотоксична

  1. Робітниця виробництва анілінових барвників доставлена в медичний пункт із ознаками отруєння аніліном. Обличчя синюшне, шкірні покриви і слизові оболонки ціанотичні. Спостерігається задишка. Пульс - 100 уд/хв. Яка причина розвитку гіпоксії найбільш імовірна в цьому випадку?

  1. @Утворення метгемоглобіну

  2. Утворення карбоксигемоглобіну

  3. Гальмування цитохромоксидази

  4. Гальмування дегідрогеназ

  5. Роз'єднання процесів окислювання та фосфорилювання

  1. Чоловік 37 років скаржиться на задишку, кашель із виділенням мокротиння, загальну слабість, підвищення температури до 390С. Занедужав після переохолодження. АТ - 110/60 мм рт.ст. Пульс - 98 уд/хв. У процесі обстеження виявлено крупозну пневмонію. Який вид гіпоксії наявний у цьому випадку?

  1. @Дихальна

  2. Циркуляторна ішемічна

  3. Циркуляторна застійна

  4. Гіпоксична

  5. Тканинна

  1. При дослідженні впливу гострої гіпоксичної гіпоксії на білих щурів виявлено такі прояви захисно-пристосувальних реакцій: тахіпное з гіпокапнією, тахікардія, збільшення кількості еритроцитів і гемоглобіну. Яким зрушенням кривої дисоціації оксигемоглобіну супроводжуються ці явища?

  1. @Вправо

  2. Вниз

  3. Вгору

  4. Вліво

  5. Не змінюється

  1. Чоловік 70 років страждає на хронічну серцеву недостатність. При обстеженні виявлено ціаноз, задишку, періодичні напади ядухи. Який вид гіпоксії , обумовлений даною патологією міг виникнути у хворого?